Soğan çorbası nasıl yapılır?

BeyazMelek

Daimi Üye
Soğan çorbası nasıl yapılır?
Bu konu; soğan çorbası ile ilgili bilgi vermektedir.

Meleklerim belki adını duyunca pek de iştah açıcı gelmez yada benim gibi soğanı çok seviyorsanız beğenebilirsiniz de ama bu tarif çok çok beğeniliyor. Ben balık menülerimin yanına genellikle bu çorbayı yaparım ve tabi sunumuyla dikkat çektiği gibi tadıyla da hep beğeni topladı. Havalar serinlemeye başladı ve balıkçılar virabismillah dediler artık balık menüleri artar ancak hangi balığı hangi mevsimde yiyebileceğimizi de bilerek o menülere ekleyebileceğiniz bir tarifi sizlerin beğenisine sunuyorum :tik:
maydanozlu-sogan-corbasi-371.jpg

4 soğanı, halka şeklinde rendeleyin. Doğrasanızda olur.
Sıvı yağ ile rengi hafif koyulaşana kadar kavurun
2 yemek kaşığı tepeleme un, ekleyip az daha kavurun
2 litre soğuk su, ilave edip
2 et bulyon tableti, suya katıp kaynatın
2 diş sarımsağı, rendeleyin
5-10 dk. Kaynattıktan sonra tuz ve beyaz yada karabiber ekleyin.
Kruton için tost ekmeğini kızartıp küp küp kesin. (pide ekmek veya bayat ekmeklerle de olur)
Çorbanızı küçük güveçlere koyup krutonları ekleyin.
Rendelenmiş kaşar peynirlerini de ekleyip eriyene kadar fırınlayın
Dikkat: Çorba fırından çıkar çıkmaz yemeye kalkmayın. Ağzınızı haşlayabilirsiniz. Biraz beklemekte fayda var.
 
Geri
Üst