Soğan Dolması
soğan dolması
Soğanı sevenler için çok güzel bir yemek. Hep yemekler içine küçük küçük doğrıycanıza birde bütün şekilde içi dolu bir biçimde yerseniz daha çok seversiniz
Malzemeler:
Soğanı sevenler için çok güzel bir yemek. Hep yemekler içine küçük küçük doğrıycanıza birde bütün şekilde içi dolu bir biçimde yerseniz daha çok seversiniz
Malzemeler:
- 8 Adet orta boy soğan
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 2 Adet kesme şeker
- Yarım demet maydonoz
- Yarım demet nane
- Yarım demet maydonoz
- Yarım su bardağı pirinç
- Karabiber
- Soğanların kabuklarını soyun. İçlerini oyarken ve pişirirken dağılmamaları için püsküllü tarafını çok ince kesin. İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
- Soğanların içinden çıkan parçaları, ister robottta, isterseniz bıçakla ince ince kıyın.
- Zeytinyağı ile kavurun, tuz ve şeker ekleyin.
- Yeşillikleri ayıklayın, incecik kıyın.
- Kavrulan soğanları ateşten alın, baharatları, pirinci ve yeşillikleri ekleyip karıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun.
- Bir buçuk su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.