Soğan Dolması

'' мάﮒάŁ ''

Yeni Üye
Üye
Soğan Dolması
soğan dolması
Soğanı sevenler için çok güzel bir yemek. Hep yemekler içine küçük küçük doğrıycanıza birde bütün şekilde içi dolu bir biçimde yerseniz daha çok seversiniz


f6780_sogan_dolmasi.jpg

Malzemeler:



  • 8 Adet orta boy soğan
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 Adet kesme şeker
  • Yarım demet maydonoz
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet maydonoz
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Karabiber
Hazırlanışı:


  1. Soğanların kabuklarını soyun. İçlerini oyarken ve pişirirken dağılmamaları için püsküllü tarafını çok ince kesin. İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
  2. Soğanların içinden çıkan parçaları, ister robottta, isterseniz bıçakla ince ince kıyın.
  3. Zeytinyağı ile kavurun, tuz ve şeker ekleyin.
  4. Yeşillikleri ayıklayın, incecik kıyın.
  5. Kavrulan soğanları ateşten alın, baharatları, pirinci ve yeşillikleri ekleyip karıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun.
  6. Bir buçuk su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.
 
Geri
Üst