Soğan suyunun faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Soğan suyunun faydaları nelerdir ?
Yemeklerin , salataların vazgeçilmezi soğan , yemeklerinize lezzet katmak dışında sağlığımız için bir çok fayda sağlıyor. Soğan suyu bir çok çok problem için tüketilebiliyor. Soğan suyu soğanların kaynatılmasıyla elde edilen ev yapımı bir özdür. Soğan suyunun faydaları ve zararları ; C, B6 ve folik asit ve zengin kalsiyum, magnezyum, demir, krom ve fosfor kaynağı bakımından zengin olan soğan suyu vücut için çok şey yapabilir. Soğan suyunun tüketilmesi midede şişkinlik, gaz, midede yanma, allerji gibi yan etkilere neden olabilir. Ayrıca kullandığınız bir ilaç varsa soğan suyu tüketmeyin çünkü ilaçla etkileşime girebilir. Soğan sizi ağlatabilir ancak faydaları yüz güldürüyor. Farklı soğan çeşitleri vardır ve hepsi de biribirinden farklı yarara sahiptir. Makalemizin devamında soğan çeşitlerine, soğan suyunun saça cilde ve diğer sağlık faydalarına değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..





soğan suyunun faydaları ve zararları.jpg






Soğan suyu sindirim için çok faydalıdır. . Soğan, çözünür bir lif olan oligofruktoz olarak bilinen önemli miktarda lif içerir. Soğanlar ayrıca, bağırsaklardaki sağlıklı bakterilerden sorumlu olan ve sağlıklı bir bağırsak hareketini destekleyen bir diyet lifi olan iyi bir İnsülin kaynağına sahiptir. Çiğ soğanın LDL (kötü kolesterol) üretimini azalttığı ve kalbinizin sağlıklı kaldığı bilinmektedir.Soğanlarda bulunan güçlü bir bileşik olan Quercetin, kanserin, özellikle mide ve kolorektal kanserlerin önlenmesinde rol oynadığı öne sürülmüştür.Bu kök sebzede de bulunan krom, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir . Soğan suyu ve bal karışımının ateş, soğuk algınlığı, alerjiler vb. İçin bir tedavi olarak etkili olduğu söylenir.C vitamini içeriği cilt ve saç sağlığından sorumlu olan kollajen oluşumuna yardımcı olur .Soğanların antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri kanıtlanmıştır.



Sarı Soğan - Kahverengi kabukla çevrili içi beyaz etlidir. Güçlü ve kükürt benzeri bir aroması vardır. Genelde bu soğanın suyu pkos tedavisinde kullanılır. Mor soğan suyunun faydaları ise diş ve diş eti sağlığını korumaktır. Güçlü bir antioksidan olan mor soğan vücudunuzu detokslayarak zararlı toksinleri vücudunuzdan atmaya yardımcı olur. Soğanlar C ve B6 vitaminleri, folat, demir ve potasyumun mükemmel bir kaynağıdır.Soğanlar ayrıca iltihaplanmaya karşı savaşan başka bir antioksidan olan kersetin içerir. Soğan, sarımsakla birleştirildiğinde daha büyük faydalar sağlayabilir. İkisinin birlikte etkili antidepresanlar, ağrı kesiciler, antikoagülanlar ve antienflamatuar olduğu bilinmektedir.



soğan suyunun faydaları zayıflama.jpg





Soğan suyunun faydaları zayıflama ; Soğanlar doğrudan kilo kaybına neden olmasa da, kilo vermenize yardımcı olabilir.Kilo kaybı için soğan kullanmanın en etkili ve en basit yollarından biri, aç karnına ballı soğan suyunu tüketmektir. Her sabah aç karnına bal ile tatlandırılmış soğan suyu vücudunuzdaki aşırı yağların etkili bir şekilde giderilmesine yardımcı olabilir.Küçük bir soğan, yaklaşık 28 kalori ve 7 gram karbonhidrat içerir. Soğanlar ayrıca A, B6, B kompleksi ve C vitaminlerinin yanı sıra demir, folat ve potasyum bakımından da zengindir. Mükemmel sülfürik bileşikler, flavonoidler, fitokimyasallar ve polifenol kaynaklarıdır. Soğan suyu nasıl yapılır ? Soğanların dış kabuğunu atın dört parçaya bölün klorsuz su içinde 5 dakika kaynatın. Ağzı kapalı olsun. Ilıdıktan sonra bal ekleyerek sabahları aç karnına kilo vermek için tüketebilirsiniz.



Allium ve allil disülfid, soğanlarda iki fitokimyasal bileşiğin, çeşitli kanser türlerinin riskini azalttığı, kan şekeri düzenlenmesine yardımcı olduğu, enflamasyonu azalttığı ve enfeksiyonları iyileştirdiği bulunmuştur.Kırmızı soğandaki flavonoidler kalp sağlığına katkıda bulunabilir . Soğanlar ayrıca kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilecek organosülfürler bakımından da zengindir.Soğandaki quercetin, kalp hastalığı ile savaşma potansiyeline de sahiptir. Kalp sağlığını destekleyen hem antioksidan hem de antienflamatuar özellikler sunar.Soğanlar ayrıca kolesterol seviyelerini de iyileştirebilir ve bu sonuçta kalbe yarar sağlar. Ayrıca yüksek tansiyonu önleyebilir . Soğan suyunun faydaları adet düzensizlikleri olanlar içinde faydalıdır. İbrahim saraçoğlu hocanın soğan kürünü bilmeyen yoktur. Bu kür adeti düzenlediği gibi, kanmayıda söktürüyor.




soğan suyu nasıl yapılır.jpg




Soğan suyunun faydaları saça ; Kan dolaşımını iyileştirir, bu da saç büyümesine katkıda bulunan diğer bir yoldur.Bu sebze saça sağlıklı bir parlaklık verir ve düzenli kullanıldığında kalıcı olabilir.Potansiyel anti-bakteriyel özelliklere sahiptirler ve kafa derisi enfeksiyonlarıyla savaşmaya yardımcı olur. Saç dökülmesini önlediği gibi saçın çabuk uzamasınıda sağlar.Soğan suyu harika bir kepek ilacı olarak çalışabilir . Kepek gelişimini destekleyen bakterileri öldürebilir. Soğandaki kükürt saç bitini ortadan kaldırılmasına yardımcı olur Bir çalışma soğan özünün kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu kanıtlamıştır. Soğanların sindirim yararları, sebzede bulunan bir lif olan inüline bağlanabilir. İnülin, bağırsaklardaki faydalı bakteriler için bir besin kaynağı olarak işlev görür. Bu lifi tüketmek vücudunuzun sağlıklı bakteri seviyelerini iyi korumasına yardımcı olur. Soğandaki doğal prebiyotikler ayrıca kabızlığın hafifletilmesine de yardımcı olabilir .



Soğan suyu hangi hastalıklara iyi geliyor ?







Ön araştırmalar, soğanların yaşa bağlı osteoporozu önleyebileceğini göstermektedir. Soğanlar ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir.Soğanlar bağışıklık fonksiyonunu uyaran selenyum içerir. Mineral ayrıca, olumsuz etkileri olabilen aşırı bağışıklık tepkisini de önler. Soğan ayrıca soğuk algınlığı ve grip tedavisinde sıkça kullanılmaktadır.Soğanın antienflamatuar özellikleri ayrıca solunum rahatsızlıklarını yatıştırmaya yardımcı olabilir. Solunum sistemi hastalığınız varsa, daha hızlı bir rahatlama için diyetinize soğanı dahil ediniz. Soğanalrın uykuyu teşvik ettiğini biliyormuydunuz ? Bağırsaktaki faydalı bakteriler, prebiyotik lifi sindirdiğinde, bağırsak sağlığını çoğaltır ve iyileştirir - ve daha da önemlisi, metabolik yan ürünleri serbest bırakırlar. Bu yan ürünler beyin fonksiyonunu etkileyebilir ve uykuyu tetikleyebilir





Soğanın faydaları nelerdir ?







Soğandaki kükürt, göz merceğinin sağlığını iyileştirir. Antioksidan görevi gören glutation adı verilen bir proteinin üretimini uyarır. Daha yüksek glutation seviyeleri, azaltılmış glokom, makula dejenerasyonu ve katarakt riski anlamına gelir . Soğanlar, diş çürümesine neden olan bakterileri azaltmaya yardımcı olan kükürt bileşikleri içerir. Soğan dişleri sağlıklı tutabilen C vitamini bakımından da zengindir .Soğandaki lif sindirimi yavaşlatır ve enerji seviyelerini sabit tutar. Sebzedeki inülin, dayanıklılık seviyenizi korumanıza yardımcı olur.Soğanlardaki kükürt içeren bileşikler yaşa bağlı hafıza kaybını yavaşlatabilir. Bir çalışmaya göre, soğan suyunun alınması oksidatif stresi modüle etmeye yardımcı olabilir . Yine bir başka çalışmada, soğanların diyabete bağlı oksidatif stresi azaltabildiği görülmüştür.




Soğan ve soğan suyu menopoz septomlarını giderebilir. Soğan suyunun cilde faydaları da vardır. Soğanlar A, C ve E vitaminleriyle doludur - bunların tümü cilt sağlığına katkıda bulunur. Cildi serbest radikallerin neden olduğu erken yaşlanmaya karşı korurlar. Ve bitkisel güçlü bir antiseptik olduğundan, cildi sorunlara neden olan bakterilere karşı da koruyabilir. Soğanın muazzam yaşlanma karşıtı faydaları vardır. Antioksidan A, C ve E vitaminleri, zararlı UV ışınlarının neden olduğu zararlara karşı mücadele eder ve cildimizin erken yaşlanmasına neden olan serbest radikal hasarını önler. Soğan, cildinizi kırışıksız tutabilecek en güçlü antioksidan olan en zengin quercetin kaynaklarından biridir. Vitaminler ve kükürt ise cildinizi korur ve yumuşak ve esnek tutar. Soğanın yaşlanma karşıtı nitelikleri, kükürt bakımından zengin fitokimyasalların varlığına bağlanabilir.Cildinize taze soğan suyuyla masaj yapmak kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur ve cildinizin genel görünümünü daha genç ve parlak bir görünüm kazandırarak iyileştirir.Soğanın antimikrobiyal, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri cildinizde harikalar yaratabilir. Cildinizi akneye neden olan bakterilerden ve diğer cilt enfeksiyonlarından koruyan güçlü bir antiseptiktir. Sivilce tedavisinde soğan kullanılabilir .Soğan suyu koyu lekelerden ve pigmentasyondan kurtulmak için mükemmeldir . Soğan böcek ısırıklarını yatıştırmak için kullanılabilir.
 
Soğan suyu her derde deva ben de şimdi kilo vermek için tüketiyorum. Bu arada tüketim sırasında idrar yolumdaki enfeksiyondan kurtuldum. Adet düzensizliğim vardı soğan suyu sayesinde oda düzene girdi. Daha önce saçlarımın çabuk uzaması için soğan suyu kullanmıştım yine faydasını görmüştüm. Bu makaleyi okuyunca bilmediğim diğer faydalarınıda öğrenmiş oldum. Paylaşım için teşekkür ederim.
 
merhaba arkadaşlar benim bağışıklığım çok düşük çok çabuk hasta oluyorum araştırmalarıma göre soğan suyu bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyormuş bu nedenle içiyorum kızım 18 yaşında pkoslu oda içiyor hem adeti düzene girsin diye hemde kilo vermek için kızım 4 aydır düzenli adet oluyor ve 4 ayda 8 kilo verdi bana gelirsek soğan suyundan olsa gerek kendimi daha dinç hissediyorum şükür kış bitti hiç grip olmadım . Mutlaka soğan suyunu tüketmenizi öneriyorum. Konuda yararları çok güzel ele alınmış bende kendimce bilgi vermek istedim
 
soğan suyunu yumurtalık kistlerim için kullanıyorum adet olmazdım soğan suyu sayesinde azda olsa adet oluyorum düzene girince tüp bebek yapacağım dua edin kızlar
 
Geri
Üst