Sonbaharda Kuşburnu Çayı

eylül

Yeni Üye
Üye
Sonbaharda Kuşburnu Çayı
İçinde bulunduğumuz sonbahar mevisiminde, vücut ısısının dengeli tutulmasına dikkat etmelisiniz.

Ani hava değişimininin neden olduğu gribal enfeksiyonlara karşı kuşburnu çayı tüketirseniz, bu sizi grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı korur.

kusburnu.jpg

C vitamini de kuşburnunda bol miktarda mevcuttur. 100 gram kuşburnunda 400 ile 3 bin miligram arasında C vitamini bulunmaktadır. Bu vitamine ihtiyaç duyulduğu her zaman kuşburnu tüketilmesi gerekir.



Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Mehmet Parlak, C vitamini de kuşburnunda bol miktarda mevcuttur. 100 gram kuşburnunda 400 ile 3 bin miligram arasında C vitamini bulunmaktadır. Bu vitamine ihtiyaç duyulduğu her zaman kuşburnu tüketilmesi gerekir şeklinde konuştu.

Sonbahar döneminde düzenli olarak her gün en az üç bardak kuşburnu çayı tüketilmesinin önemli olduğunu belirten Parlak, ''kuşburnu, genel güçsüzlüklere ve yorgunluklara karşı da kullanılabilir. Kabızlık ve hafif safrakesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıklarına karşı da etkili olduğu bilinen kuşburnu, özellikle sonbahar döneminde ani hava değişimine bağlı olarak ortaya çıkan grip gibi hastalıklara karşı tüketilmeli'' dedi.

Bir insanın, günlük C vitamini ihtiyacının 70 ile 100 miligram arasında bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Parlak, bu ihtiyacın, bir bardak kaynatılmış suyun içine 7-8 adet kuşburnu meyvesi konulup bir süre bekletildikten sonra içilmesiyle karşılanabileceğini açıkladı.
 
Geri
Üst