Spermlerin Vajinadan Dışarı Akması Normalmidir?

Uzman SühaN

Administrator
Spermlerin Vajinadan Dışarı Akması Normalmidir?
ilişki sonrası spermin dışarı akması gebeliğe engelmidir,spermin vajinadan geri akması kısırlık yaparmı,sperm vajinadan neden geri akar,spermin vajinadan geri akması hamile kalmamı engellermi,spermin vajinadan dışarı çıkması hakkında bilgiler

v.jpg


Girilen ilişki sonrasında, kadın hemen ayağa kalkarsa, vajinadaki fazla miktarda sperm dışarıya akacaktır. Gebeliği oluşturacak olan spermler, rahim ağzına ulaşacak yeterli süre bulamadıkları için bu durum hamilelik isteyen çiftler açısından önemlidir. Hamilelik isteyen kadın, ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp, vajinasındaki spermden kurtulmak amacıyla idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan, kadın kalçalarının altına yastık yada benzeri bir cisim koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de, ilişki bitiminden hemen sonra meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.
Vajina, yapısı itibarıyle dışarıdan kulanılan herhangi bir temizleyici maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve olağan ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır. Sadece hamilelik isteyen bayanlarda değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez. İlşiki öncesi yapılan vajinal duş vajen pH’ını değiştireceğinden hamile kalabilme şansını olumsuz yönde etkiler. Spermlerin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca vajinal duş, vajina da bulunan bakterileri kadın üreme sistemi içine, yukarılara doğru zorlayacağından enfeksiyon ve dolayısı ile kısırlık şansını arttırır.


Erkek kadının içerisine boşaldığında bu sıvı vajina ile rahim ağzı (serviks) arasında bulunan girintili bölgede (posterior forniks) toplanır. Bu sıvı içerisinde milyonlarca sperm bulunur ancak spermler sıvının sadece %5'lik kısmını oluştururlar. Meni sıvısının %95'i sperm dışındaki maddelerden oluşur. Vajinaya erkeğin bıraktığı sıvıda yaklaşık 50-100 milyon kadar sperm bulunur ancak bu spermlerden sadece bir kaç tanesi rahim ağzından geçerek rahim içerisine ve tüp organına doğru ilerler ve sadece 1 sperm yumurta ile birleşerek döllenme meydana getirir, bunun neticesinde gebelik oluşur. (bkz: gebeliğin oluşumu) (bkz: sperm ve yumurtanın birleşmesi) Yani erkeğin boşalması ile vajinaya dökülen sıvının %95'lik kısmı zaten sperm dışındaki maddelerdir ve bunlar rahim içerisine ilerlemez, dolayısıyla dışarı atılacaktır, bununa birlikte rahim içerisine ilerlemeyen spermler de dışarı atılır. Yapılan bazı araştırmalarda cinsel ilişkiden sonra erkeğin vajinaya boşalttığı spermlerin sadece 2 dakika içerisinde rahim içerisine ve tüplere ilerlediği gösterilmiştir.Bu nedenle dışarı akan spermlerin ve diğer sıvıların gebeliği (hamile kalmayı) önlemesi, kısırlığa neden olması imkansızdır. Spermler 3 gün boyunca canlı kalabilir. Boşalmadan hemen sonra spermlerin dışarıya akması bile gebelik oluşmasını engellemez çünkü vajina içerisinde mutlaka az miltarda olsa da sperm kalacaktır ve bunlar hızla rahim içerisine ilerleyecektir. Çocuk istemi olan çiftlere ilişkiden sonra kadının 15-20 dakika sırt üstü yatmak, ayağa kalkamamak önerisinde bulunmak veya kalçasının altına yastık koyarak yükseltmesini önermek de herhangi bir bilimsel dayanağa bağlı değildir, sadece klinik pratikte sıkça uyguladığımız zararı beklenmeyen bir öneridir. Bu öneriyi uygulamayan çiftler de çok rahatlıkla Gebelik elde edebilmektedirler. Sonuç olarak Gebelik isteyen veya istemeyen çiftlerde eğer erkek ilişki sırasında kadının içerisine bışalmışsa bu sıvının daha sonra dışarı akması zaten beklenen normal bir durumdur. Kadının vajinasının içerisinde kalması veya kendiliğinden kaybolması imkansızdır. Kimilerinde dışarı akması çok çabuk olur, kimilerinde biraz daha yavaş ve geç olur, ancak bu süre gebelik oluşması açısından önemli değildir, spermlerin dışarıya hemen akması gebelik oluşmasını engellemez, kısırlığa neden olmaz.
 
Gerçekten yararlı bilgiler olmuş teşekkür ediyorum demek ki normalmiş ve dışarı akması durumundan dolayı bebeğin olup olmaması da sıkıntı değilmiş teşekkür ediyorum ben eda bu arada en kısa sürede kayıt olacağım deli sorular var aklımda bebek istiyoruz
 
Merhaba ben çocuk sahibi olmak istiom doktorum dedi sağ yumurta çatlamış ve kist oluşmuş sizce hamile kalabilir miyim??
 
Kist türüne göre hamile kalmayı engeller . Her yurmurta çatladığında keşke hamile kalmak mümkün olsa. Üreme ilgili probleminiz yoksa hamile kalırsınız.
 
Merhabalar benim adet gecimem oluyor. 3 4 ayda bir bazen 5 6 ayda bir anca oda az oluyor. En son ramazan ayinin ikinci haftasi olmusdum smdi 7 ay once. 4 haftalik dusuk yapdim. Simdi 3 4. Aydir adet olmuyorum ama korunmuyorumda. Dusukden once spermler gec geliyordu ayaga kalkinca felan ama. Dusukden sonra. Artik hemen. Cikarir cikartmaz. Spermlerde. Cikiyor hemen su gibi. Hamile olmak icin adet. Gunlerini. Hesaplaman gerekiyor. Yumurtaliklarin catlamasini bulman icin ben nasil ayarlicam:-(
 
3 aylık evliyim ilişkiden sonra spermler eşim icimdeyken akıyor bundanmı hamile kalmıyorum
 
Merhaba birliktelik sonrasında milyonlarca sperm vajina içinde ilerlerken, sadece bir tanesi yumurta ile buluşur. Rahmin arkası kapalıdır haliyle diğer spermler geri dökülür.Bu durum gebe kalmayı engellemez. Gebe kalmanızı kolaylaştırmak için ilişkiden sonra hemen kalkmayın 30 dakika sırt üstü yatın.
 
Geri
Üst