Spor yapmayı sevmeyenlere

tuqqce

Daimi Üye
Üye
Spor yapmayı sevmeyenlere
Spor salonuna yazılıp, birkaç hafta sonra gitmeyenlerdenseniz, biraz taktik geliştirmeniz gerekiyor demektir. Egzersiz için motivasyonu hep aynı seviyede tutmanın bazı püf noktaları var.İşte sıkılmadan egzersiz yapmanın yolları:)


119345-7416.jpg




Öncelikle işe mutlaka doktor kontrolünde başlayın. Sağlıklı olduğunuzu ve spor yapmadan önce doktora gitmeye ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Her bünye farklıdır. Sizin için en uygun sporu seçmek, başladığınızda başınıza gelecek pek çok sakatlanma ve rahatsızlığı önleyecektir.
Sadece efor sarf etmek spor yapmak değildir. Egzersizi doğru yapmak son derece önemlidir. Spor salonunda saatler geçirebilirsiniz ama hareketleri doğru yapmıyorsanız, sonuç alamazsınız.
En seveceğiniz egzersizi seçmek önemlidir. Açık havada olmaktan hoşlanıyorsanız, orada yapacağınız bir spor türünü tercih edin. Takım sporları ve rekabetten hoşlanıyorsanız, birlikte yapılan sporları tercih edin.
Çocukluğunuzdan beri alıştığınız en iyi yöntem ödüllendirmektir. Bu da bir çeşit eğitimdir. İradenizi ve bedeninizi terbiye ederken, ödüllendirme yöntemini kullanabilirsiniz. Böylece motivasyonunuz artacaktır. O zaman içinde istediğiniz bir şeyi, örneğin bir elbiseyi alma sözünü verin kendinize ve bir zaman belirleyin. O süre içinde düzenli olarak spor yaparsanız, gidip kendinize o elbiseyi hediye alın.
Ne zaman egzersiz yaptığınız önemlidir. Çoğu insan bu ayrıntıyı atlar ancak bilmelisiniz ki, herkesin vücudu spora farklı zamanlarda tepki verir. Günün en enerjik olduğunuz zaman dilimini belirleyin. Hormonlarınız o saatte spor yapmaya uygun olacaktır.
Egzersizin sürekliliği elbette önemli bir konudur ancak uzun saatler ayırıp egzersiz yapma fırsatı bulamıyorsanız, bilin ki beş dakikalık bir çalışma da, yarım saat yapılan bir egzersiz kadar etkilidir. Günlük egzersiz planınızı bir kerede yapmak zorunda değilsiniz. Gün içinde bölerek yapabilirsiniz.
Egzersiz planınızı yaparken bir anda çok yüklenmeyin. Vücudunuzun hamlığı bir günde gitmeyecektir. Vücudunuzun bu çalışmaya alışması için, yavaş yavaş yükseltin. İlk haftada çok zorlu bir programla başlarsanız, hem hevesiniz kırılır, hem spordan soğursunuz. Seviyeyi zaman içinde yükseltirseniz, başardıklarınızı gördükçe, daha mutlu olacaksınız.
 
Ödül günlerimi kafam rahat bir şekilde yaşamak için spor yapıyorum desem yalan söylemiş olmam. 10 günde bir o istediğim hayalini kurduğum yemekleri yemenin mutluluğu mükemmel bir şey ödül motivasyonda çok önemli bir şey arkadaşlar mutlaka ben de tavsiye ediyorum. Bir de eğer spor salonuna gidenler varsa mutlaka ölçülerinizi her ay kontrol ettirin gelişiminize tanıklık ettikçe spor yapma isteğiniz daha da artacak hele bir de çevrenizdekilerin o olumlu tepkilerini görünce zaten üşengeçlik diye bir şey hiç olmayacak üzerinizde. Emeklerinizin karşılığını her gördüğünüzde ayna karşısında kendinizle gurur duyacaksınız.


Tüm bunların yanında disiplini de elden bırakmamak çok önemli başarıya giden kolay bir yol yok sonuçta. Herkese sağlıklı günler diliyorum
 
Geri
Üst