Strawberry.Net Artık Türkiye'ye Hizmet Vermeyecek...

T

TİTAN

Forum Okuru
Strawberry.Net Artık Türkiye'ye Hizmet Vermeyecek...
strawberry türkiye strawberry neden türkiye ye göndermiyor yasaklandı strawberrynet yasaklandı yasak
strawberry.net, artık Türkiye'de yok, hizmeti bitirdi, alışveriş sitesi, ile ilgili bilgileri buada bulabilirsiniz

strawberry.net-92.jpg


Sevgili melekler,
Strawberry.net kullanıcılarına kötü bir haberimiz var:Türk internet kullanıcılarının özellikle kozmetik ürünler konusunda tercih ettiği e-ticaret sitesi StrawberryNET artık Türkiye'ye hizmet veremeyeceğini duyurdu.

Webrazzi'nin haberine göre StrawberryNET artık Türkiye'deki müşterilerine hizmet veremeyecek. Gümrük mevzuatında 19 Nisan'da yürürlüğe giren düzenlemeyle yurtdışından internet yoluyla yapılan alışverişlerde kozmetik ve gıda takviyesi ürünlerinin Türkiye'ye girişi yasaklanmıştı. Bu da StrawberryNET gibi şirketlerin Türkiye operasyonlarını ilk günden itibaren sonlandırmıştı.

Mevzuattaki düzenlemelerle ilgili ilgi vermek gerekirse, yurtdışından yapılan online alışverişlerde 150 Euro vergi muafiyeti bulunuyordu. Yani, 150 Euro'ya kadar olan ürünler Türkiye'ye gümrüksüz olarak getirtilebiliyordu. Ancak sunulan bu muafiyetin suistimal edildiği gerekçesiyle söz konusu düzenleme yapılmıştı. Düzenleme ile kozmetik ve gıda takviyesi ürünlerinin ülkeye kargo ve PTT yoluyla girişi tamamen yasaklanmış, 150 Euro'nun altında da muafiyetten faydalanmak için 2 ayda en fazla 1, yılda ise en fazla 5 kere muafiyetten faydalanma hakkı sunulmuştu.

Türkiye'de hizmet veren e-ticaret siteleri için elbette ciro artışını işaret eden ve iyi haber anlamına gelen bu düzenleme, Türkiye'ye hizmet veren yabancı e-ticaret siteleri ve bu siteleri tercih eden kullanıcılar için ise kötü haber niteliğinde.

StrawberryNet'in web sitesi üzerinden gelen açıklama ise şöyle:

“Ne yazık ki son düzenlemelerle bugüne kadar bizim de satış yaptığımız siz değerli müşterilerimiz de dâhil olmak üzere posta yolu ile size ürün göndermiyoruz.
Bu kısıtlamanın özellikle kozmetik ürünlerine getirilmesinin hem sizin açınızdan ve hem de bizim açımızdan adil olmadığını düşünüyoruz ve Türkiye'nin bu uygulamayı yapan tek ülke olduğunun altını çizmek istiyoruz.

Tüketici olarak kendi ihtiyacınız için küçük oranlarda yapacağınız satın alma özgürlüğünüzün sizin en doğal hakkınız olduğuna inanıyoruz.
Uluslararası serbest ticaretin engellenmesi, sınırların kapatılması hiçbir zaman halka fayda getirmez. Bu tür uygulamalar ürün çeşidinin ve kalitenin düşmesine yol açar.

Rekabetin yok edilmesi tüketicilerin kaybetmesine, belli grupların yüksek karlar elde etmesine neden olur.

Bir tüketici olarak, nereden ve kimden satın alacağınızı seçme özgürlüğüne sahip olmanız gerektiğine inanıyoruz. Dünyada 200 ülkeye yaptığımız hizmeti sizin için de yapmaya devam etmek isteriz. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için yetkililere sesimizi duyurmaya ve anlatmaya devam edelim. Bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu, yetkili makamlara ve ilgili STK'lara bilgilendirme yaparak girişimlerde bulunduğunuzu görüyoruz ve buna devam etmeniz halinde bu durumun düzeleceğine inanıyoruz. Bizde uluslararası alanda girişimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz."
 
Hakkımı istiyorum...

Bu nasıl bir uygulama böyle... Ne zaman vatandaşın yararına bir durum söz konusu olsa, akbabalar hemen harekete geçiyorlar. Yıllardır strawberrynet'den alışveriş yaparım şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmamıştı. Haksızlık yaaa... İstediğim bir ürünü 2-3 kat fazla para ödeyerek almak istemiyorum. Zengini daha da zengin etmek istemiyorum. Diğer dünya vatandaşları gibi ben de istediğim ürüne uygun fiyatla sahip olmak istiyorum. Kesinlikle alışveriş yapma özgürlüğümü geri istiyorum.
 
alişverişime kimse dokunmasın

bu yaptıkları uygulamayı kınıyorum ve en kısa sürede alışveriş yapma özgürlüğümü geri istiyorum.strawbery netten çok memnundum.bugüne dek hiçbir sorun yaşamadım.ürünlerin aynılarını daha önce çok para ödeyerek almıştım ama aynılarını bu sitede bulmak büyük bir mutluluk oldu benim için.zenginleri daha fazla zengin etmek istemiyorum.kimse bizim üzerimizden daha fazla rant elde etmesin lütfen.alışverişimi özgürce yapmak istiyorum.bu uygulamanın derhal sonlandırılmasını isitiyorum.
 
büyük haksızlıkk...........

ben çok zengin değilim, aynı kozmetik ürünlerini strawberry düşük fiyata satarken türkiye'de belli başlı firmalar 3 katına satıyor. ben bu zenginleri daha ne kadar zengin etmeliyim... böyle olduğu sürece her şeyi pahalı almak zorunda kalıyoruz.. ben strawberryi geri istiyorum.. nereye dilekçe verilmesi gerekiyorsa da vereceğim, ayıp yaa...
 
Hala Türkiye'ye gönderim kabul edilmemektedir yazıyor. Bu ne saçmalıktır. O kadar kazıklandıgımız yetmiyormus gibi bir de her sey kısıtlanıyor !!!!
 
Geri
Üst