Stres Adet Düzensizliği Yaparmı ?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Stres Adet Düzensizliği Yaparmı ?
stres adet geciktirirmi,stres adet düzensizliği yaparmı,stres adet geciktirirmi,stres adet kanamasını azaltırmı,stres adet düzensizliği yaparmı hakkında bilgiler

indir (17).jpg



Stres beynin bilinç kısmını etkiler,bu da hipotalamusun çalışma şekli bozar ve adet döngüsünde dengesizlikler ortaya çıkar. Stres, hastalık, kilo kaybı gibi nedenlere bağlı olarak birkaç ay adet görmeyebilirsiniz. Birkaç ay adet kanaması olmadığında hekime başvurulması gerekir.

Adet kanaması sırasında en sık kullanılan ürünler pedlerdir. Bunlar iç çamaşırına yerleştirilen ve emiciliği fazla olan ürünlerdir.Bunlar adet kanını emerek, peDin iç katlarına alır. Birdiğer yöntem ise tampon kullanımıdır. Tampon ülkemizde çok yaygın kullanılmayan bir üründür.

Genç kızlar için üretilmiş ve vajinanın girişindeki zara zarar vermeyen tipleri de vardır. Cinsel hayatı aktif olan kişiler tamponu daha rahat kullanır. Tampon kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Tampon kullanılması Toksik Şok Sendromu olarak adlandırılan önemli bir sağlık sorununa neden olabilir.

Tampon kullanan kişilerin tamponu mutlaka 4–6 saatte bir değiştirmeleri gerekir. Bazıları da geç adet görür. Eğer bir genç kız 9 yaşından erken veya 16 yaşından sonra adet görmüşse sorun olabilir. Bu kişilerin kadın doğum uzmanına görünmesi gerekir. Adetleri düzenli olan kadınların % 85 yumurta gelişimi düzenli oluyor denebilir.

Çocuk sahibi olmak için gelen çiftlerin de yaklaşık % 15inde yumurtlama kusuru vardır. Uzun yıllar çocuk sahibi olamayan bir kadın ayda bir adet görmüyorsa yumurtlama kusuru olasılığı vardır ve gebe kalma ihtimali düşüktür. Bu durumda adetleri düzenlemek ve yumurta gelişimini ilaçlar ile desteklemek gerekir.
 
Geri
Üst