Su İçerek Kilo Verin

neslihanyare

Üye
Üye
Su İçerek Kilo Verin
u bizi serinletir, rahatlatır, eklemlerimizi rahatlatır ve vücudumuzdan toksin atar. Ayrıca kalori yakar, metabolizmamızda kimyasal reaksiyonların olmasını sağlar. Suyun bütün bu yararlarına rağmen insanlar neden su yerine meşrubat, kahve vs. içmeyi tercih eder?
zay%C4%B1flama4.jpg

Eğer günde sekiz bardak su içmiyorsanız zayıflamanız zorlaşır, sindirim zorluğu yaşarsınız. Ayrıca gerçekten acıkmasanız da kendinizi aç hissedersiniz ve egzersizden tam olarak verim alamazsınız.
[h=1]Kilo Vermeniz Yavaşlar[/h]Sıradan günlük aktivitelerde, evin içinde dolaşırken bile terleyip su kaybedersiniz, eğer vücudunuz kaybettiğiniz suyu yeniden kazanamazsa metabolizmanız durur.
[h=1]Sindirim Sisteminiz Yavaşlar[/h]Vücudunuz, besinleri sindirmek ve vücuttan atmak için suya ihtiyaç duyar. Eğer sindirim sisteminiz iyi çalışmıyorsa besinlerden yararlı maddeleri yeterince alamazsınız. Vücudunuz, beyninize daha fazla besine ihtiyaç duyduğunu söyler.
[h=1]Açlık Hissedersiniz[/h]Eğer vücudunuzda yeterince su yoksa vücudunuz beyninize daha fazla besine ihtiyaç duyduğuna dair sinyal gönderir. Sonuç olarak acıktığınızı hisseder ve yemek yersiniz. Su içmek sadece bu açlık krizlerini bastırmaz, aynı zamanda fit kalmanıza yardımcı olur. Bazı beslenme ve spor uzmanları aşırı yemek yememek için yemekten bir saat önce midenizi doldurmak ve kısmen tıkamak için su içmenizi tavsiye eder.
[h=1]
Egzersizden Tam Olarak Faydalanamazsınız.
[/h]Daha önce bahsettiğimiz gibi metabolizmanızı hızlandırmak için su çok önemlidir. Spor yaparken ve spor sonrasında bol su içilmelidir.
 
Su mutlaka tüketmeliyiz. Suyun vücut için önemini kan bağışı yaparken anladım. Kızılay’a kan bağışı yaparken o dönemler su tüketimine önem vermiyordum tabi kan alma işlemi başlarken kan gelmiyordu makineler falan ötmeye başladı başta korktum hani iyi bir şey yapmak isterken bende mi bir sorun çıktı diye sonra hemşire su takviyesi yapmamız gerekecek dedi. 3 bardak su getirdi ve ben suyu içtikçe kolumdan kan poşetine kan fışkırıyordu şok olmuştum vücudumu, damarlarımı kuruttuğumu bilerek, isteyerek kuruttuğumu anladığım için hayretler içinde kaldım.


Şimdilerde su tüketimine elimden geldiğince dikkat ediyorum. Günde 2 litreyi geçiyor tükettiğim su miktarı. Sadece spor yaparken 1,5 litreye yakın su tüketiyorum size de şiddetle tavsiye ediyorum.
 
Geri
Üst