Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır..Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi..

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır..Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi..
Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi
Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır




Güveç
severler işte şimdide böylesini bir deneyin..Sucuğun ve mantarın muhteşem kokusunu güveçle bütünleştirmek için işte tarifini sizinle paylaşıyorum...



sucuklu%20mantar%20guvec-314.jpg


Malzemeler:



1 kangal sucuk
500 gr mantar
3 soğan
3 diş sarımsak
3 domates
2 sivri biber
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
100 gr kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber


Hazırlanışı:



Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Sivri biberleri temizleyip doğrayın.
Soğanları soyup küp doğrayın.
Sarımsakları soyup ezin.
Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin.
Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.
Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
Mantarları süzüp tavaya ilave edin.
Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın.
Üzerine kaşar peynirini serpiştirin.
Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
 
Geri
Üst