Sünger pandispanya tarifi

BeyazMelek

Daimi Üye
Sünger pandispanya tarifi
Bu konu; sünger pandispanya tarifi ile ilgili bilgi vermektedir.
Meleklerim misafiriniz gelince eliniz aya??n?z birbirine dola?mas?n :D:D Her an buzlu?unuzda haz?rda bulunabilen bir pandispanya ile k?sa sürede krem ?antili ve pudingli pastalar yapabilirisiniz yada su barda??n?n a?z?yla kesece?iniz pandispanyadan ekler haz?rlay?p misafirlerinizi diledi?iniz gibi a??rlayabilirsiniz. E?er pandispanyan?z iyiyse bütün tarifleriniz tutacakt?r ki bunun içinde sünger pandispanya tarifi en ideal tariftir diye dü?ünüyorum.

pandispanya_keki_%20tarifi-368.jpg

Yumurta aklar?n? bir kaba, sar?lar?n? ayr? bir kaba al?n.
Önce yumurta aklar?n? bir fiske tuzla kar haline gelinceye dek ç?rp?n.
Sonra ?eker ve yumurta sar?lar?n? ç?rpmaya ba?lay?n. 2 ka??k kaynar suyu içine ekleyip hiç durmadan ç?rpmaya devam edin. Rengi çok aç?k sar? olana dek ç?rp?n.
Yumurta aklar?n? ilave edip tahta ka??kla dikkatlice kar??t?r?n.
Unu ve kabartma tozunu eleyip a??r a??r kar??t?rarak yedirin. Bu i?lemi mikserle bir dakika kadar ç?rparak yapman?z daha kolay olacakt?r.
Tereya??yla ya?lay?p, unlad???n?z tepsiye pandispanya hamurunu dökün ve yay?n.
Sert bir zemin üzerine bir kaç kez tepsiyi vurarak, içindeki hava kabarc?klar?n?n ç?kmas?n? sa?lay?n.
200 derecelik so?uk f?r?na pandispanyay? sürün.
Kenarlar?ndan kabarmaya ba?lay?nca ?s?y? 150 dereceye dü?ürün. Üzeri pembele?ince pandispanyay? f?r?ndan al?n. Yakla??k 17-18 dakikada pi?iyor. Yinede ç?karmadan bir kürdan bat?rarak içinin hamur kal?p kalmad???n? kontrol edin.
F?r?ndan ç?kard???n?z pasta kekinin kenarlar?n? kürdanla sürterek tepsiden ayr?lmas?n? sa?lay?n ve bir örtü üzerine ters çevirin. So?umadan kesmeyin ki hamurla?mas?n.
**Pandispanyan?z? so?uduktan sonra dondurucuda da saklayabilirsiniz. Kullanmadan 2-3 saat önce ç?kar?p çözüldükten sonra kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst