Tarlusal Nedir? Niçin kullanılır?

Mrhaba ben adet olmuyorum diye doktor tarlusal verdi biteli 2 hafta oldu hala adet olmadım ve kilo aldım ne yapmalıyım
 
korunmasız ilişki sonrası erkek arkadaşımdan hamile kaldım tarlusal kullansam bebeği düşürürmüyüm ?
 
Bu ilaç gebelikte kullanılmaz.Fetalde ciddi sorunlara yol açar.Gebeliği sonlandırmak için kullanılmaz...İstenmeyen gebeliğiniz için jinekoloğa görünün..
 
Merhaba hanımlar son ilişki sonrası iki kez adet gördüm bu sürede kan testi yaptırdım negatif idrar testlerim hep negatif yalnız 3 cu adetim gelmedi tekrar test yaptım ve tarlusal kullandim kutu bitmeden adet gördüm daha sonra ultrasona girdim doktorum gebelik olmadigini gebelik olsaydı tarlusal kullanip adet goremezdiniz dedi ki gebelik söz konusu olsa 10 haftalik falan olmasi gerekirdi çünkü daha sonra bi daha ilişkimiz olmadı beni istemiyo ki ultrasonda gorunurdu heralde 10 haftalik gebelik ama hala şüphe beni birakmio bu arada bi kızım var bir bucuk yaşında 2 ay emzirrbildim şans eseri gogsumden süt geldiğini gördüm sarimsi bi sıvı ve prolaktin yüksek die düşündüm beni sanirim bu etkilio adetimi falan bana yardımcı olun eşimle aram kötü hamile kalmak istemiyorum bi kızım var zaten tarlusalla adet gördüğüme göre hamile deilimdir demi
 
Merhaba,

(Tarlusal var olan gebeliği sonlandırmaz. Gebelikte kullanımı da tavsiye edilmez fetal anomalilerine neden olur. ) Hekime görünmüş ,gereken bilgiyi almışsınız. Gögüsünüzden süt gelmesi hormonal bir problem .Bu da gebe kalmanızı engelleyebilir . Gebe değilsiniz .Gebe olsaydınız ultrason da görülür dü..İçiniz rahat etmiyorsa bugün yarın HCG testi yaptırın .
 
Hcg yaptırma imkanım yok ama zaten ilişkiden 33 sonra ikinci adetimin 3 cu günü zaten yaptirmistim ve 0.1 çıkmıştı eğer gebelik olsaydı o zaman 4 5 haftalik falan olmasi gerekiyordu ve kanda çıkması gerekmezmi insanlar 3 haftalikken bile öğreniolar
 
Hanımefendi anlayamıyorum , benmi iyi izah edemiyorum ? Gebeliğin söz konusu olmadığını ,gayet açık ve net yazmışım.Yukarıda yer alan yanıtımı tekrar okuyun + cevabını bildiğiniz şeyleri bize sormayın ..(gebelik olsaydı o zaman 4 5 haftalik falan olmasi gerekiyordu ve kanda çıkması gerekmezmi insanlar 3 haftalikken bile öğreniolar )
 
Tarlusal genelde geciken adetin sökülmesi için kullanılır. Hiç bir neden yokken her ay düzenli gerçekleşen adetiniz , bir an da kesilebilir .Stres,mevsim değişiklikleri,aşırı heyecan, rahim de kist ,miyom olması,hormonal bozukluklar mens gecikmesinin nedenlerinden dir. Tarlusal ilacı almadan önce mutlaka gebelik testi yapın.Ayrıca hekim tavsiyesi olma dan tarlusalı da kullanmayın.Tarlusal kullanımı bittikten 3 gün yada 7 gün sonra adet kanaması başlar. Bazı bayanlar ilaç kullanımı esnasında da adet olabilmektedirler..
 
Mrb benim tarlusal kullanmadan önce Bhcg yaptırdım 2.0 çıkmıştı şuan ilaca devam ediyorum 8 gün oldu bu ilacı kullanırken Bhcg nin yükselme şansı olur mu?ilacı kullanırken yaptırsam doğru sonuç alır mıyım ? 2.bebek düşünüyoruz.3 aydır adet görmedim.
 
Geri
Üst