Tarlusal Nedir? Niçin kullanılır?

Uzman SühaN

Administrator
Tarlusal Nedir? Niçin kullanılır?

Tarlusal kullananlar Tarlusal kullanan kadınlar kulübü melekler forum'da Tarlusal gebeliği önler mi hamile kalmama yardımcı olur mu adetimi düzenler mi ?



a-121.jpg


Tarlusal nedir ne için kullanılır adet düzensizliğini tedavi eder mi ?

Tarlusal adet düzensizliği, adet yokluğu veya anormal rahim kanamaları gibi durumların tedavisinde kullanılır.Ziyaretçilerimiz tarafından tarlusal hapla ilgili en çok merak edilen konulardan biride,tarlusalın gebeliği önleyici etkisi varmı,tarlusalla düşük yapılırmı? Gibi sorular geliyor.Tarlusal ilac hakkındaki tüm detayları konumuzda görebilir,sorular sorabilirsiniz.


Tarlusal ilacı sevgili melekler her şeyden önce tek başına özellikle doktor tavsiyesi ya da reçetesi olmadan kullanılmaması gereken, adetin dışında oluşan rahim kanamalarında, regli sağlayan sagı bezlerinde bulunan bozuklukların onarılmasında tedavi edilmesinde,
Tarlusal (Medroksiprogesteron) aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır.

Tarlusal hamilelikte kullanılır mı ?
Cevap kesinlikle hayır arkadaşlarım bilmediğiniz ilacı kullanmayacaksınız. Kendi başına bir meleksin bana bişey olmaz deyip sakın ola kullanma, eğer kanamalarınız var ise doktorla görüşmeden bu ilacı almıyorsunuz düşüğe neden olabilir.


Tarlusal İlacının Bazı Yan Etkileri Şunlardır
  • Baş dönmesi mide bulantısı.
  • Kısmi şekilde görme kaybının olması.
  • Birden çok görüş yani çatal ya da çift görme.
  • Migrenlerdeki ağrılarda ani artış.
  • Beyin damar pıhtı bozuklukları
Gibi belirtileri alır iseniz ilacı derhal keseceksiniz ve doktorunuz ile acilen görüşeceksiniz.

Tarlusal Kanser Yapar mı ?​

Klinik bulgularda özellikle meme kanseri kalp hastalıkları gibi sıkıntıları olan kadınlarımızda bu ilacın kullanılmaması gerekiyor. Özellikle rahim kanseri yumurtalık kanseri riskini arttırdığı biliniyor bunlar var ise kullanmayınız . Yakın zamanda yapılmış bir düşük epilepsi astım şiddetli baş ağrısı gibi hastalıklarınız var ise de bu ilacı kullanmayınız. Ayrıca böbrek hastaları şeker hastaları ve hiper yani yüksek tansiyon hastalarının da bu ilacı kullanmaması gerekiyor. Doktorunuzla görüştüğünüzde bunlardan sizde birisi var ise ona göre dozaj ayarlaması yapılabilir. Ama kendi başınıza almayınız.

Medroksiprogesteron kullanımının size özel risklerini ve faydalarını doktorunuz ile konuşunuz, özellikle de sigara kullanıyorsanız veya aşırı kilonuz varsa.


Gebelik ya da Emzirme Döneminde Tarlusal (Medroksiprogesteron) Kullanabilir miyim?


Öncelikle meleklerim, kesinlikle hamilelik bulgunuz var ve siz bunu net olarak ortaya koymuş iseniz, yani hamile iseniz kesinlikle bu ilacı kullanmayacaksınız. Bu ilacı kullanırken hamile kalanlar acilen durumu doktorlarına bildirmeli ve ilacı hemen kesmeliler.

Tarlusal bebeğe zarar verir mi anne sütüne geçer mi ?​

Medroksiprogesteron yani tarlusal ilacı kullananlar lütfen dikkat edin zira, bu ilaç anne sütüne geçer. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.


Araç ve Makine Kullanırken Tarlusal (Medroksiprogesteron) Kullanabilir miyim?


Bu tür araç kullanımında makina kullanımında bu ilacı hafta sonu kullanmaya başlayın. Zira bu ilaç herkeste aynı etkiyi ya da yan etkiyi göstermeyeceğinden dolayı bunu bilemeyiz. Araç araba bir şey kullanıyorsanız ve ilaca başlayacak iseniz başlamayın lütfen.


Tarlusal (Medroksiprogesteron) Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz sizlere verdiği ölçü ve miktar ne ise kesinlikle aksini kullanmayacaksınız. Reçetede yazılan dozun aşılmaması ya da eksik şekilde kullanılmaması son derece önemlidir. Tarlusal ilacı, genelde her ay üst üste bir kaç gün şeklinde kullanılacaktır .Doktorunuz sizleri aydınlatacaktır. Dediğimiz gibi kişiden kişiye dozay değişiklik gösterebilir. Doktor ne diyor ise ona harfiye uymanız son derece önemlidir. Bir bardak dolusu su ile birlikte kullanacaksınız bu ilacı.

Tarlusal kullananlar düzenli olarak memelerinizi kontrol ediniz.

Doktorunuzun verdiği bu ilaçları kullanırken bir tam ay geçtikten sonra sağ elinizle sol göğüsünüzü tam tersi ile sağ göğsünüzü, içinde kitle var mı diye mutlaka fiziksel olarak ellerinizle muayene etmeyi ihmal etmeyin. Zira göğsünüzde bu ilaç kitle yapmış olabilir. Bu tür bir durumda derhal ilacı kesip doktorunuz ile konuşun.

Tarlusal İlacını Almayı Unutursam Ne Olur? İlaç almayı unuttum.


Antibiyotik ilacı gibi düşünün saatini şaşırmayın gününü kesinlikle şaşırmayın meleklerim. Eğer unuttunuz ise almayı hatıraldığınız anda hemen unuttuğunuz dozu alın. Ha diğer ilacın saati yaklaştı diyelim o zaman yapacak bir şey yok. Unuttum diye iki doz birden almayacaksınız bu son derece önemli.


Tarlusalı Fazla aldım ne olur fazla alırsam ne olur ?​

  • İlacı fazla aldığınızda şu belirtileri takip edin.
  • Midenizde olduğundan fazla bulantı.
  • Özellikle kusma ile birlikte bulantı,
  • Midenizde aşırı ağrı.
  • Göğüslerinizde aşırı gerginlik ve hassasiyet durumunun oluşması.
  • Baş dönmesi uyuşukluk hali.
  • En önemlisi vajinal kanama var ise.
Acilen destek almanız gerekiyor hemen ambulansı aramanız son derece önemlidir. Aile bireylerine durumdan haberdar edin olakı bayılma durumu yaşarsınız kimse neden olduğunu anlamaz hoop tahtalıköy :)


Tarlusalın (Medroksiprogesteron) Yan Etkileri Nelerdir ?
  • Kurdeşen durumunun olması
  • Boğazda kapanma nefes almada güçlük.
  • Yüzde şişme
  • Dudaklarda şişme.
  • Dilde şişme durumunun oluşması.
  • Boğazda şişme

Bu durumlar sizde oluştu ise mutlaka acile gitmeniz gerekiyor bilginiz olsun meleklerim.



Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba şubattan yana düzenli adet görmüyorum en son 2 haziranda adet oldum ve sık aralıklarla kahverengi lekelenmelerim oldu bir buçuk yıllık evliyim ve şubattan beri korunmuyoruz doktor tarlusal kullanmamı önerdi korunmadığımız için bu ilaç risk yaratırmı
 
Merhaba tarlusal kullanırken hamile oldugumu bilmezsem kanama olurmu ? Eger hamile degilsem kanamam normal adet gibi mi olur ? Nasıl bir kanamada ve nekadar suren bir kanamada doktora basvurmalıyım ? Tesekkurler
 
Ben de bi buçuk aydir adet olmadim doktora gititm bana tar sussal ilaci verdi kullandim ama hala adet olmadim hamile olabilirmiyim
 
Geri
Üst