Tavuk Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Tavuk Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

tavuğu nar gibi kızarması için, tavuk pişirmenin püf noktaları, lezzetli tavuk nasıl yapılır



Sevgili melekler, şöyle nar gibi kızarmış, sosuyla bütünleşmiş, lezzetli mi lezzetli bir tavuğa kim hayır diyebilir? Bu sözlerle ağızları sulananlar, hemen en yakın kasaba gidiyorsunuz ve en gürbüzünden bir tavuk alıyorsunuz, hemen vereceğimiz püf noktalarını uyguluyor ve tavuğunuzu afiyetle midenize indiriyorsunuz :D:D



nar-gibi-tavuk.jpg



Nar gibi kızaran tavuk için; bir limon ortadan ikiye kesilir ve tavuğun üzerine sürülerek limonun aromasını alması sağlanır. Diğer yarısı ise fırın tepsisinin içerine konulur. Tavuğunuzun ne kadar kızardığını hayretle göreceksiniz.

Pişmesine yakın, üzerine gezdireceğiniz margarin ile tavuklarınız daha bir kızaracak ve lezzetli olacaktır.

Lezzetli tavuk için; 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık sulandırılmış salça ve bir miktar zeytinyağı karıştırılır ve tavuğun üzerine sürülür. Hazırlamış olduğunuz bu sos sayesinde tavuklarınız çok daha lezzetli olacaktır.

Soymadan atacağınız bir diş sarımsak, tavuklarınızın lezzetini arttıracaktır.

Hemen tüketmeyeceğiniz tavukları fırından çıkar çıkmaz bir folyo kâğıda sararsanız, yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Tepsi seçimi de çok önemlidir; tavuğun büyüklüğüne göre bir fırın kabı seçerseniz, eriyen yağlar, boş alanlara akıp yanmaz.
 
Bende bir dip not vereyim. Tavuk ve tavuktan yapılmış özellikle sote yemeklerde mutlak suretle tavuk pişerkene içine tuz atın ve baharatlandırın. böylece yavan olmasının önüne geçeceksiniz. :)
 
Bende bir dip not vereyim. Tavuk ve tavuktan yapılmış özellikle sote yemeklerde mutlak suretle tavuk pişerkene içine tuz atın ve baharatlandırın. böylece yavan olmasının önüne geçeceksiniz. :)
Baharat zevk meselesi ama zaten tuzsuz tavuk yenmez ki :D:DTabi bir tansiyon sorunu yoksa...
 
Geri
Üst