Tavuklu - Körili Pilav

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Tavuklu - Körili Pilav
körili tavuklu pilav körili pilav
Malzemeler :

Soğan 200 gr
Sarmısak dişi 2 adet
Havuç 200 gr
Tereyağı 100 gr
Amerikan pirinci 700 gr
Köri Tozu 20 gr
Tavuk suyu 1.4 lt
Yeşil limon 1 adet
Tuz
Biber
Maydanoz
Tavuk göğsü 1 kg

Yapılışı :

Soğanları ve sarmısağı, dilimlenmiş havuçlarla birlikte tereyağında kısa bir süre kızartın. Pirinci ilave edin ve birkaç dakika daha kızartın. Karışımın üzerine köri tozu serpin ve sıcak tavuk suyunu ilave edin. Pirinç sıvıyı emene kadar pişirin. Yarım misket limonunun suyunu sıkın. Pirince limon suyu, tuz ve biber ilave edin ve sonra da kıyılmış maydanozu ilave edin. Tavuk göğsüne tuz ve biber serpin ve eritilmiş tereyağında hızla kavurun. Sonra düşük ısıda pişirin. Dilimleyin ve körili pilav üzerine yerleştirin; garnitür olarak maydanoz ilave edin.
 
Geri
Üst