Telefonum neden çok ısınıyor ?

Uzman SühaN

Administrator
Telefonum neden çok ısınıyor ?
Cep telefonunuz ısınıyor , kendi kendine kapanıyor ve kasılıyormu ? Bu yazıyı okuduğunuza göre cevabınız muhtemelen evettir.Cep telefonları ne kadar gelişirse gelişsin bazı sorunlarına hala çözüm bulunabilmiş değil.En sık rastlanılan telefon sorunların dan biri , telefonun aşırı ısınması.Akıllı cep telefonunun ısınmasının nedeni aslında akıllı olmasından kaynaklanıyor muş .Neden mi ? Detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Öncesi Telefonun bataryası neden şişer adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz.


Günümüz de en gözde ve sık kullanılan buluşların dan biridir cep telefonları.Küçük büyük herkesin elin de olan telefonlar,ihtiyaçtan çok uygulamaları sayesin de farklı eylemlerde de kullanılıyor.Oyunlar,müzikler vs programlar gibi.Telefonun ısınma nedenlerinden biri Android işlemcisi ve donanımlarının sürekli çalışmasından kaynaklanmaktadır.Şarj anın da ısınması normal bir durumdur.Ayrıca en popüler sorunlardan biri de hafıza sorunu olan telefonlardaki ısınma.Peki cep telefonunun ısınmasını nasıl engelleyebiliriz ? Yazımızın devamın da teknik destek ekiplerin den derlediğimiz telefonun ısınma nedenleri ve çözüm yollarını bulabilirsiniz.




telefon neden ısınır.jpg




Sık sık 'Cep telefonum haddinden fazla ısınıyor', 'Kendi kendine kapandı, ekranım donuyor' gibi şikâyetleri duyarız. Bu şikâyetlerin önemli bir bölümünün yüksek ısı sebebiyle gerçekleşme ihtimali oldukça yüksektir. Devamlı yüksek ısıya maruz kalan ve sentetik hammadde ile imal edilmiş cep telefonlarının ana kartları bu ısı sebebiyle rahatlıkla deforme olabilir. Yüksek ısıya maruz kalan ve korunaklı kılıf sebebiyle kendini soğutamayan cep telefonunda zamanla deformasyonlar başlayabilir, ana kart ve pil üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Bu olumsuz etkinin uzun süre sürmesi durumunda cep telefonunun pili patlayabilir veya yanabilir.Özellikle de yoğun bir işlem gücü gerektiren programlar çalışıyorsa aşırı ısınma meydana gelir ve zaten kullanıcısını uyaran bir sisteme de sahiptir bu telefonlar. Ayrıca cihazınız şarj olurken de ısınabilir ve bu çok normaldir.


Telefonunuzun Isınma Sorununa Karşı Almanız Gereken Önlemler


İlk olarak orjinal şarj aleti kullanınız ve başka cihazlarla telefonunuzu şarj etmeyiniz. Bu telefonunuzun pilinin de ömrünü uzatır.
Genelde telefonu korumak adına alınan kılıflar da zararlıdır. Kalitesiz ve çok kapalı olunca hava ile temas olmadığından telefonlarda çabuk ısınma yapar.
Telefonlarınızın senkronizasyonun sürekli açık olması ve wifi nin kapsama alanı dışında açık olması telefonu yoracağından telefonunuz yine ısınmaktadır.
Güç tasarruf modu kapalı tutulduğu takdirde de ısınmayı bir nebze azaltmış olacaksınız.
Telefonunuzdaki uygulamaların güncellenmesi de şarj konusunda azaltıcı etki yapmaktadır.

Uzmanlara göre telefonlardaki bataryaların genel ömrü bir yıldır. Bataryaları yetkili servislerde ölçtürüp ne kadar sağlıklı olarak ne kadar çalışacağını öğrenmeniz mümkündür.
Bir yandan da uzmanlar eğer bataryanızda aşırı ısınma ve şişme görülüyorsa bir daha onları kullanmamanız gerektiğini ifade ediyorlar. Tehlikeli olduğuna dair iddialar bulunmaktadır.
Telefonunuzu sıcak ortamlardan uzak tutmak da çözüm olacaktır.
Camın önü plaj gibi direkt güneş alan yerlerde telefonunuzu asla bırakmayınız. Bu da direkt ısınmaya neden olur.
Cep telefonunuz şarjdayken de cihazınızı kullanmamanız gerekmektedir.

Eğer telefonunuzda bir bozulma meydana gelirse mutlaka uzman yetkililere teslim ediniz ve yaptırınız. Çünkü uzman olmayan kişiler de yanlış tamir yapacağından yine ısınma sorunu ortaya çıkmaktadır.Telefonunuzun bir sorun olması halinde orjinal parçalarının yan sanayi parçalarla değişimine asla izin vermeyin. Telefonun ısınmasına ve bataryanın şişmesine sebep olabilmektedir bu durum.Bataryanın şişmesi ve telefonun aşırı ısınması size bir işarettir. Hemen bataryayı çıkarın çünkü patlama olasılığı çok yüksektir. Bir daha telefona o bataryayı takmayınız.

Oyun oynandığı zaman telefonun çok ısınması gelen şikâyetler arasındadır. Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.

Mobil veri ve internet kullanımının da telefonu aşırı ısıttığı bir gerçektir. Çünkü aynı anda birçok uygulama ve bu uygulamaların teknik donanımları da çalıştığından telefonunuzun ısınması çok normal bir durum.Sizlerin telefonlarınızda kalıcı çözümler uygulaması elbette ki pek mümkün olmayacaktır. Bahsettiğimiz detayları uygulayarak biraz da olsa telefonunuzun ısınma sorununun önüne geçebilirsiniz. Asıl çözüm üreticilerin geliştirmesi gereken cihazlar. Bizimkisi sadece geçici çözüm.
 
Geri
Üst