Telefonun bataryası neden şişer?

Uzman SühaN

Administrator
Telefonun bataryası neden şişer?
Mobil cihazlar ardı ardına çıkar, yenilikler tavan yapar da peşinden problemler gelmez mi? Elbette gelir. Bunlardan biri de akıllı telefon ve tabletlerde pek çok kullanıcının başına gelen batarya şişmesi sorunu. Telefonun kapağını açtığınızda bataryanın şiştiğini mi gördünüz? Ya da telefonun kapağı yerinden mi taşıyor? O halde, dilerseniz, bu sorunun sebeplerine bakalım.


Özellikle Samsung telefonlarda sıkça görüşen batarya şişmesine gerekçe olarak pek çok sebep sayabiliriz. Ancak bunların en başında şüphesiz ki telefonu şarjdayken kullanmak geliyor. Eğer telefon şarja takılıyken kullanıyorsanız telefon bataryası şişecektir. E haliyle bu da batarya patlamasına, pil ömrünün azalmasına ya da bataryanın büyümesine yol açacaktır.


batarya-neden-siser.jpg






İkinci ana sebep ise orijinal şarj aleti kullanmamaktan kaynaklanır. Bataryanın iç özellikleri ile üretilen kalitesiz şarj cihazlarının uyuşmaması sonucunda batarya şişmesi meydana gelebilir. Akıllı bir telefona sahipseniz bataryayı, cihaza uyumlu orijinal ve kaliteli bir aletle şarj etmelisiniz.

Üçüncüsü ise telefonun bilgisayar veya araba çakmaklığı ile şarj edilmesi. Araba çalıştırırken ya da durdururken bataryanın düzensiz elektrik akımı alması şişmeye davetiye çıkarabilir. Aynı şekilde bilgisayarda oturumun açılıp kapanması, yeniden başlatma gibi durumlarda zamanı geldiğinde bataryanıza elveda diyebilirsiniz.

Uyarı: Batarya içerisinde yüksek oranda enerji barındırdığından şişmiş bataryayı kullanmak pek doğru olmayacaktır. Büyük tehlikelere davetiye çıkarmamak adına bataryanızı yenilemekte fayda var.

Şişen batarya iner mi?

Bataryam şişti, batarya şişmesini önleyebilir miyim veya şişen bataryayı indirebilir miyim demek pek mantıklı değil. Şişen bataryanın inmesi teknik olarak mümkündür. Ancak çalışacağı ya da ileride size zarar vermeyeceği konusunda bir şey söylememiz doğru olmaz.

Eğer telefonun bataryası şiştiyse, yenisini satın almanız en akıl karı iş olacaktır.


Batarya şişti, garantisi var mı?

Evet, şişen bataryalar garanti kapsamı altındadır. Eğer garanti süresi dolmadıysa cihazın bataryasını değiştirebilirsiniz. En çok Samsung telefonlarda görülen bu soruna çözüm olarak en yakınınızda bulunan Samsung Yetkili Servis’e durumu izah etmeniz yeterli olacaktır.

Şişen batarya patlar mı?

Telefon bataryaları esnek bir yapıya sahiptir. Yukarıda bahsettiğimiz şişme nedenlerinden dolayı hacim bir müddet genişler ve patlamaya yol açabilir.

Aşağıdaki videoda görüldüğü üzere şişmiş bataryanın patlaması vücudunuzda ciddi ve çeşitli yaralanmalara sebebiyet verebilir.

En çok batarya şişmesi hangi telefonlarda görülüyor?

İnternet üzerinde kullanıcıların batarya şişmesi ile alakalı yaptıkları yorumlardan hareketle bu problemin çoğunlukla Samsung Galaxy modellerinin bazılarında görüldüğünü söyleyebiliriz. Tabii bu söylem Samsung telefonlardan uzak durun, sakın almayın dediğimiz anlamına gelmiyor.

Aşağıda bulunan adımları uygulayarak telefon pili şişmesinin önüne geçebilirsiniz.

Telefon bataryasının şişmesini önlemek için ne yapabilirim?

Telefonu şarjdayken kesinlikle kullanmayın. Hem telefonun şarjının gitme süresini düşürürsünüz hem de batarya şişebilir.
Kalitesiz şarj aletleri kullanmayın.
Mümkün oldukça telefonunuzu aracın çakmaklığında şarj etmekten kaçının.
Akım düzensizliği olabileceği için bilgisayar yerine prizden şarj edin.
Fiyatı ucuz ne olacak ki o da batarya bu da, pahalıysa iyidir mantığından kaçının. Orijinal ürünler kullanın.
Batarya telefon modeline uyumlu olmalıdır. “Galaxy S3’ün bataryası Samsung Galaxy Trend modeline oluyor. O zaman Trend’e bu bataryayı takabilirim.” demek de son derece yanlış.
Açıklama sizi tatmin etmediyse veya eklemek istedikleriniz varsa yorum bırakabilirsiniz.
 
telefonu alalı 4 ay olmadı bataryası şişmiş garantiye yollayacam .işçilik eskisi gibi değil.her şey dandik
 
Merhaba, şişen bataryalar garanti kapsamı altındadır. Sizin telefon henüz yeni garanti den faydalanıyorsunuz. Telefonu uzun süre şarjda tutmak, şarjdayken kullanmak bataryanın şişmesine neden olabiliyor.Bunlar dan kaçınırsanız, bataryanın şişmesine bir nebze engel olabilirsiniz..
 
Geri
Üst