Terazi Erkeğinin Yıldıznamesi

Uzman SühaN

Administrator
Terazi Erkeğinin Yıldıznamesi
Bunun tesir ve nüfuzu altında doğan beyaz benizli, güzel yüzlü, orta boylu, yuvarlak çehreli, ince ve güzel dudaklı, orta burunlu, orta ağızlı ve siyah gözlü olur. Akıllı, zarif, izzet-i nefs sahibi ve çalışkan olur. Ancak bir işte sebat etmez (karar kılmaz). Kendisini her gören sever. Sık sık hasta olur. ziyneti, bağ ve bostanda sefayı arar.

Demir aletle yaralanmak, yanmak veyâhut bir hayvan tarafından ısırılmak tehlikesi vardır. Perşembe veyâ çarşamba günü başlamak üzere bir ağır hastalık geçirecektir. 7, 14 ve 72 yaşlarında üç geçidi (ölüm tehlikesi) vardır. Bunlardan kurtulursa ahfâdının evlâdını görünceye kadar çok yaşar. Hayırlı günü cuma ve hayırsız günü perşembe ve çarşamba gecesidir. Kapısı garba müteveccih olan (batıya bakan) hânede ikâmet münâsiptir. Ekseri hastalığı, dem ve safra galebesi, baş ağrısı ve böğür sancısıdır.




1.jpg






Bunda da üç vecih vardır:

Birinci Vecih: Kamer'e mütenâzır olursa kırmızıya meyyâl benizli; yüzü, gözü ve kaşları güzel; çehresi yuvarlak, yanakları tombul, dişleri beyaz ve muntazam, endâmı mütenâsip ve uzunca boylu olur. Tatlı sözlü, güzel seslidir. Bir mekandan diğer mekana intikâli sever. Hilâlin dolduğu zaman vücudu semizler ve ayın olmaya başladığı zaman incelir. Kadınlarla muaşereti sever. Evlattan kısmeti azdır. Yaşı ilerlediği sıralarda hükümetten şiddet görür ve malı elinden gider. Aslında denâet olan, esmer benizli, yüzünde âşikâr bir eser bulunan birinden korku vardır; çünkü en büyük düşmanı odur. Onun helâkineçalıştığı ve fenâlığını istediği cihetle ondan sakınmak icâb eder. Cenâb-ı Hak, ondan ve diğer düşmanlarından muhafaza edicidir.

İkinci Vecih: Zühâl'e mütenâzır olan esmer veyâ buğday benizli, sarı veyâ kumral saçlı olur. Orta boylu, birbirine yakın kaşlı, elâ gözlü, mütenâsip çehreli, nâfiz nazarlı (bakışlı) olup tahammül edilemez derecede ahlâkı şedid, kazancı yolunda, düşmanlarına gâlip olur. Gençliğinde çok hastalanır. Yüksek bir yerden düşmek veyâ bir hayvan tarafından ısırılmak tehlikesi vardır. Akıbeti hayırlıdır. Hile ve hud'ası çok, iknâ gücü yerindedir. Hâkimler tarafından zulüm görür ve bundan kurtulur. Birçok kadınla gayrı meşru münâsebeti vardır. Nikâhsız bir evlâdı olur. Ebeveyninden ayrı olarak yaşar. Rey ve tedbiri kuvvetli olup kimsenin sözünü dinlemez.

Üçüncü Vecih: Müşteri'ye mütenâzır olursa; sarıya mütemâyil beyaz benizli, güzel gözlü, ince dudaklı, orta boylu; kaşı, ağzı, burnu mütenâsip olur. Tab'ında fesadı çok olup halkın ve dostların malından geçinir. İhtiyarlığında salâh-ı hâle ve tövbeye nâil olur. Alışverişte, alma-vermede bahtı yâverdir. Evlatlarının çoğu kız olur. Bir kadın yüzünden çok zahmet ve zarar görür. Beyaz bal, zencefil gibi şeyler faydalıdır.Elinde bir sanatı olup onunla refâh içinde hayatını sürdürür.

Hayatı ve Nefsi Hânesi: Burcu Mizân ve talii Zühre'dir. Hayatı mesut geçer ve iyi yaşar. Doğru sözlü olmakla beraber bâzen bir şeyin musallat olmayı sebebiyle yalan söyler. Herkese sır verir. Herkese iyilik eder. Akıbeti sâlimdir. Yaşı ilerledikçe adri artar, şânı yücelir, ahvâli salâh bulur. Nimet ve servet içinde vefât eder.

Kesbi ve Malı Hânesi: Burcu Akrep ve yıldızı Merih'tir. Büyüdüğünde zengin ve halkın ilgi duyduğu biri olur. Yaşı ilerledikçe rızkı ve serveti artar.Ömrünün sonunda zarurete düşer; fakat sonra refâha kavuşur.

Kardeşi ve Kız Kardeşi Hânesi: Burcu Kavs ve yıldızı Müşteri'dir. Erkek kardeşleri az olur. Eğer Kamer'e mütenâzırlardan ise kız kardeşleri, Zühâl'e mütenâzırlardan ise erkek kardeşleri çok olur. Bunlarla güzel bir geçim sağlayamaz. Bu talii sahibine haset ederler. Ne kadar onlardan uzak olur ise o kadar hayırlıdır.

Peder ve Validesi Hânesi: Burcu Cevzâ ve yıldızı Zühre'dir. Babası ve anası nezdinde kardeşlerinin cümlesinden ziyâde sevimli ve umum indinde biraderlerinden daha muhterem olur. Pederi, validesinden daha evvel vefât eder. Eğer Zühâl'e mütenâzırlardan ise, validesi daha evvel irtihâl eyler. Onlardan az bir miras yer ve bu yüzden davaya düşer. Mirastan eline geçen zâyi olur.

Evlâdı ve Ahfâdı Hânesi: Burcu Delv ve talii Zühre'dir. Evlâdında ekseriyet erkeklerde olur. Bunlardan biri vefât eder. Bundan dolayı şiddetli bir hüzün ve teessüre düşer. Evlâtlarından bahtı yoktur.

Hastalık ve İlleti Hânesi: Burcu Hut ve yıldızı Müşteri'dir. Daha çok hastalığı zükâm (nezle), balgam, yel, kalp ve mafsal sancıları olup kış zamanlarında kanlı basur tehlikesine mâruzdur. Hararetli macunlar, kimyonlu yemekler yemeli, mercimek ve emsâli hububat ile süt ve yoğurttan, ağır yiyeceklerden sakınmalıdır. Hasta olduğu zaman müshil almak, kuvvetlendirici ilaçlar almak icâb eder.

Zevcesi ve Muvasalâtı Hânesi: Burcu Hamel ve Merih'tir. En iyi zevcesi, kırmızıya mail beyaz benizli olandır. Tek izdivâç yapar. İlk zevcesiyle kaynaşamaz. İkinci zevcesiyle de yaşayamaz. Kadınlar yüzünden mutazarrır olur. Kadınlardan son derece sakınmalıdır. Çünkü malını bir kadın yer, onun yüzünden hâkimlerin huzuruna gider. Birçok gâm ve kederden sonra halâs olur (kurtuluşa erer).

Korkusu ve Mevti Hânesi: Burcu Sevr ve yıldızı Zühre'dir. Senenin talii, bu burç ve yıldızda olduğu zaman, onun için tehlikelidir. 7 aylıkken, 20 aylıkken, buluğ (ergenlik) çağında, 22 ve 33 yaşlarında ölüm korkusu vardır. Bunlardan kurtulursa en az 47 sene ömür sürer.

Yolculuğu ve Rüyâsı Hânesi: Burcu Cevzâ ve talii Utarid'dir. En hayırlı seferi çarşamba günü sabahleyin başlayan ve garp (batı) cihetine olan yolculuktur. Deniz seferi, kara seferinden hayırlıdır. Kadri yüce bir zattan hayır görür ve onun indinde muazzez ve muhterem olur. Seferinde birçok hayır gördükten sonra sâlimen vatanına döner.

İzzet ve İkbâli Hânesi: Burcu Seretan ve yıldızı Kamer'dir. Devlet adamları tarafından izzet ve ululuğa erer. Eğer doğumu zamanında Kamer mesud ise bir kavme hâkim veyâ reis olur. Eğer menhus ise, emir ve hüküm altında bulunur. Büyüklerden hürmet ve izzet görür.

Ricâsı ve Amâli Hânesi: Burcu Esed ve yıldızı Güneş'tir. Emel ve arzusu çok olur. Bir şeye himmete derse, onu icrâ etmeden dönmez. Çok rüyâ görür.Re'yinde acelecidir. Akıbeti emin ve sıreti güzel olur. Nimet ve refâh içerisinde irtihâl eder.

Düşman ve Hasetçileri Hânesi: Talii Utarit'tir. Gerek kadın ve gerek erkek düşmanları, beraber oturup kalkan ve ekmeğini yiyenlerden olur. Düşmanları ona büyük hile ve tuzak yaparlar ise de bunlardan biiznillah halâs olur (kurtulur).

Akrabası, ona husumette yabancılardan daha ileri giderler. Esmer benizli ve yüzünde alamet olan bir adamdan korku vardır. Çünkü onun helâk olmasına gayret sarf eder. Yıldızı Cevzâ, Mizân ve Delv gibi hevai (hava) olanlar ona muvafıktır. Cedy ve Sevr gibi talii turabi (toprak) olanlardan sakınmalıdır.

En münâsip hayvan, yağız ve doru erkek attır. Birinden hâceti var ise, cuma günü sabahleyin müracaat ederse muvaffak olur. Yeni y gördüğünde erkek yüzüne bakmalıdır.

En iyi elbise, keten ve yündür. Münâsip ve muvafık renkler; mai (mavi), yeşil ve sarıdır. Madenlerden bakır, sarı bakır ile gümüş; taşlardan zebercet ve yâkut hayırlıdır.

İns ve cinnin şerrinden emin, her şeyde muvaffak olmak isterse Kamer'in Mizan burcuna indiği vakit, cuma günü Zühre saatinde misk, safran ve gül suyu ile şu duayı yazıp üzerinde taşısın:

Hakim Ebu'l-Ma'şer diyor ki: "Ey talii sahibi, bu taliin sahibi, keder ve gâmdan, kur borcundan halâs olur. Düşündüğün işe teşebbüs et. Hiç çekinme; çünkü muvaffak olursun. Hiç yorulmadan muradına erersin. İşlerin yoluna girer, borcun ödenir, düşmanın kahrolur. Cenâb-ı Hak, senden bütün rahatsızlığı bertarâf eder. Yakın bir zamanda bir dost ile buluşursun. Ondan hayır ve fayda görürsün. Merak ve endişeyi bertarâf et. Çünkü artık bunlara mahâl kalmamıştır. İnsanlar arasında kadrin yüce olur, herkesten hürmet görürsün."
 
Geri
Üst