terleme tedavisi!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
terleme tedavisi!
Her yüz kişiden bir ya da ikisi, özellikle el, ayak ve koltuk altında ortaya çıkan aşırı terleme hastalığıyla mücadele ediyor. Yakaladıklarını sosyal hayatın dışına iten hastalık, yeterince tanınmıyor ve tedavisinde zorluklar çekiliyor.

Her yüz kişiden bir ya da ikisi, sosyal hayatı çekilmez kılan aşırı terleme hastalığı ile mücadele ediyor bugün. Basit bir rahatsızlık gibi algılanması ve az sayıda insanda görülmesi, terleme hastalarının işini daha da zorlaştırıyor. En büyük sıkıntı ise, konu hakkında tam bilgili uzman doktor ve sağlık merkezinin bulunmaması. El, yüz, ayak, koltuk altı ve tüm vücutta görülebilen aşırı terleme bozukluğunun tıp literatüründeki adı hiperhidrozis. Rahatsızlık iyi huylu ve sağlığa zarar vermiyor. Ama, kişilerin sosyal hayatlarını ve öğrenim durumlarını olumsuz yönde etkiliyor. El terlemesi rahatsızlığı, menapoz, guatr, şeker, verem, tümör gibi nörolojik ve psikolojik kaynaklı baska bir hastalıkla ilişkili olabildiği gibi kendiliğinden de ortaya çikabiliyor.

Bölgesel hiperhidroz (aşırı terleme) tedavisinde bazi deodoran ve spreyler kullaniliyor, ancak bunlar sadece kisa süreli etki gösteriyor. Iontoforez denilen bir dermatolojik metod, el ve ayaklardaki hiperhidroz için kullanılıyor. Ama haftada en az iki kez uygulanması gereği ve etkinin kalıcı olmaması nedeniyle, bu yöntemin tedavi başarısı ve hasta uyumu düşük oluyor. Hiperhidrozun en radikal tedavi yöntemleri terleyen bölgedeki ter bezlerinin cerrahi yöntemlerle çıkarılması ve ter bezlerine giden sinirlerin kesilmesidir. Ancak bu metodların çoğu hasta için zahmetli ve tercih edilmeyen bir alternatif. Bölgesel aşırı terleme probleminde başarılı sonuçlar alınan bir tedavi şekli ise Botox kullanımı. En fazla yarım saat süren uygulamadan hemen sonra, kişi günlük hayatına geri dönebiliyor. Botox'un etkisi genellikle 7 ila 12 ay sürüyor. Etki geçmeye başladığında ikinci uygulama yapılıyor. BOTOX hiperhidroz tedavisinde oldukça güvenli bir yöntemdir. Enjeksiyon ter bezlerinin yogun oldugu yüzeyel deriye yapılır.BOTOX ' un dığer deri bölgelerinde terlemeyi arttırıcı ve vücut ısı regülasyonunu bozucu etkisi yoktur. Dermatologlar ve estetik cerrahlar hiperhidroz tedavisinde BOTOX' u güvenle tavsiye etmektedirler.

signature.gif
 
Geri
Üst