Topuklu ayakkabıların acısı kırkından sonra çıkıyor...

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Topuklu ayakkabıların acısı kırkından sonra çıkıyor...
ayakkabının genişlemesi için hande yener ayakkabıları hande yener ayak ayak altı acıması baş parmağı
85944.jpg
Topuklu ayakkabıdan birçok kadın vazgeçemiyor. Ancak topuklu giymek, 40'lı yaşlardan sonra ayak kemiğinde çıkıntı meydana getiriyor

Güzel ve şık görünmek uğruna giyilen dar, sivri burunlu ve topuklu ayakkabılar; özellikle 40'lı yaşlardan sonra kadınların ayaklarında kemik çıkıntısına neden oluyor. Kadınlarda en sık görülen ayak sorunu 'halluks valgus' adını taşıyor. Ayağın genişlemesi ve kemikte çıkıntı oluşması sonucunda meydana gelen sorun, yürümeyi eziyet haline getiriyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdem Bagatur, bu sorun ve tedavisi hakkında bilgiler verdi:

ÇIKINTI OLUŞUYOR


* Halluks valgus nedir?
Ayak başparmağının kendiliğinden ve kalıcı olarak dış yana doğru yönlenmesi, başparmağın tarak kemiği ile eklem yaptığı bölgede, ayağın iç yanında ağrılı bir kemik çıkıntısının oluşması ve tarak kemikleri bölgesinde ayağın genişlemesi ile kendini belli eden bir ayak hastalığıdır. Ağrı, yürümeyi güçleştirir. Ayağın genişlemesi ve kemik çıkıntısı da ayakkabı giymeyi zorlaştırır.

AMELİYAT ŞART!


* Kimlerde görülür?
Herkeste görülebilir; kadınerkek ayrımı yapmaz. Bazı insanlarda ayaklarının şekli ile ilgili özelliklerden dolayı, doğuştan halluks valgusa eğilim vardır. Dar, sivri burunlu ve topuklu ayakkabıların halluks valgusa yol açtığı bilinmektedir. Bu nedenle, özellikle kentlerde yaşayan, sivri burunlu ve topuklu ayakkabı giyen kadınlarda daha sık görülür. Yıllarca bu tür ayakkabılar giyen kadınlarda, özellikle 40' yaşlardan sonra görülür. Bazen genç yaşlarda da ortaya çıkabilir.

* Tedavisi nedir?
Ameliyattır. Bu ameliyatları epidural anestezi yöntemiyle yapıyoruz. Hastaların ameliyat sonrasında ağrısı olmuyor. Hasta hastanede bir gün kalıyor ve ertesi gün ev içinde yürümeye başlıyor. 20 gün içinde de sokağa çıkabilir hale geliyor. Uygulanan çok sayıda ameliyat var. Hastaya hangi ameliyatın yapılacağına onun yaşına, sosyal durumuna, ayağının anatomik özelliklerine ve hastalığının ne kadar ilerlemiş olduğuna göre karar verilir.

* Ameliyattan sonra sorun tekrarlar mı?
Doğru seçilmiş ve doğru uygulanmış bir ameliyat ile kesinlikle tekrarlamaz. Hastalar daha rahat ayakkabı giyerler ve daha rahat yürümeye başlarlar.

Her akşam ılık suyla masaj yapın!

Yüksek topuklu ayakkabıyı az giyin.

* İşe giderken topuklu giymek zorundaysanız, yanınızda mutlaka topuksuz bir ayakkabı da götürün.

* Hiç olmazsa, işyerine gidiş ve gelişlerde topuksuz ayakkabı kullanın.

* İşyerindeki molalarınızda bacak kaslarınızı esnetmeye çalışın.

* Akşamları ayaklarınızı ılık suda 5-10 dakika dinlendirin ve masaj uygulayın. Bu, ayağınızdaki dolaşımı düzenler.

* Ayak, bacak, uyluk ve bel kaslarınıza yönelik esnetme egzersizleri yapın.

Ayakkabı alırken bunlara dikkat edin!

* Ayakkabılarınızı akşama doğru alın. Gün boyu ayaklarınıza yük bindiği için akşama doğru ayaklar şişer ve genişler. Akşam alınan ayakkabı rahat ise, gün boyu giydiğinizde de sizi rahatsız etmez.

* Ayakkabı alırken her iki ayağa da denenmeli. Çoğu kişide, iki ayağın boyu aynı değildir.

* Burkulmaları önlemek için geniş ve kısa topukları tercih edin. Ayakkabının topuk yüksekliği 2.5 cm'yi aşmamalıdır.

* Parmaklarınızın şeklini korumak için, sivri burunlu ayakkabılardan kaçının.

* Ayağınızın hava almasına izin veren köseleyi tercih edin. Naylon ve benzeri ayakkabılardan kaçının.

* Büyük ya da sıkan ayakkabı giymek çok sakıncalıdır. Ayakkabıyı deforme eder.
 
Geri
Üst