Topuklu Ayakkabıyla Rahat Yürüyebilmenin Püf Noktaları!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Topuklu Ayakkabıyla Rahat Yürüyebilmenin Püf Noktaları!
topuklu ayakkabıyla nasıl yürünür, topuklu ayakkabıyla yürümek, topuklu ayakkabıyla yürüyemiyorum


Sevgili melekler, evet, topuklu ayakkabılar kadınları daha zarif gösterir ama yürümeyi bilene :) Zira 14 pontluk topuklu ayakkabıyı giyip, her an düşecekmiş gibi yalpaya yalpaya yürüyüp de bunu etrafa çaktırmadıklarını sanan kadınlara sizler de rastlamışsınızdır. İyisi mi alışkın değilsek, topuklu ayakkabı giymeden önce evde test yürüyüşü yapmak. Bunun yanında topuklu ayakkabıyla nasıl yürüneceği hakkında bilgi sahibi olmak. Buyrun, bilmiyorsanız siz de öğrenin.. :)


topuklu.jpg



Ayağınıza uygun ayakkabı alın

Topuklu ayakkabılarla yürüyebilmenin ilk kuralı ayağınıza olan bir ayakkabı almaktır. Asla bir numara küçük ya da büyük almayın.
Doğru yürüyün

Topuklu ayakkabılar duruşunuza yardım etseler de tam anlamıyla doğru pozisyonda durabilmeniz için sizin de çaba sarf etmeniz gerekir. Başınızı yukarıda tutun, omuzlarınızı geriye atın ve poponuzu dışarı doğru çıkartmayın! Doğru pozisyonda durursanız yürümeniz de kolaylaşacaktır.
Ayakkabının modeline dikkat

Her ayak modeline her ayakkabı mükemmel uyum sağlar diye bir şey yok. Aldığınız ayakkabının ayağınıza uygun bir model olduğundan emin olun. Ayağınızı sıkan, bileklerinizi hareket ettirmenizi engelleyen ayakkabılarla yürümenizin imkanı yoktur.
İleri bakın

Gözleriniz daima ileri doğru baksın ve, ne kadar cezbedici olsa da, aşağı bakmaktan daima kaçının.
Pratik yapın

Topuklu ayakkabıyla mükemmel yürümenin yolu pratik yapmaktan geçer. Ayağınıza tam uyan bir ayakkabı alın ve evde onlarla dolaşın. Daha sonra dışarıya çıkın ve önce kısa bir yürüyüşe çıkın. Zamanla topuklularla yürümeye alışacaksınız.
 
Geri
Üst