Transvestizim Nedir ?

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Transvestizim Nedir ?
transvestizim, nedir, kimlerdee görülür, fetişizm, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar.



392124dc39bce84a2c.jpg




fetişizm konusunun akla getirdiği bir başka sorun da ‘Transvestizm’ dir. Transvestizm yani zıt giyim hastalığı, cinsel bir amaca yönelik olarak karşı cins kıyafetlerinin giyilmesi takı ve benzeri süs eşyalarının kullanılması olarak tanımlanır. Transvestism bir mesaj ve tanıtma olarak değerlendirilir. Burada transvestismin temelinde fetişizmin yattığı görüşü hakimdir. Fetiş kıyafetler ve objelerin bu davranışı tamamladığı görülmektedir. Kişinin bu fetiş obje ile kendi cinselliğini sembolize ettiğine inanılmaktadır.

Fetişizm tehlikeli olabilir mi?

Fetişizmi sadece bir eşyanın bir cinsel obje yerine konulması gibi düşünmemek gerekir. Fetişizm bazı durumlarda altta yatan bir akıl hastalığının temel davranış belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Burada psikotik düşünce formlarına rastlanmaktadır. Fetişistlerin açık bir cinsel davranış bozukluğunu beraberinde göstermemeleri halinde bir psikotik hastalık araştırılmalıdır.

Kleptomani fetişizm midir?

Fetişzm ile kleptomani arasında temel bir benzerlik olmamasına rağmen uygulamada benzerlikler olduğunu görmekteyiz. Kleptomanide objeler belirli bir şahsa ait değildir. Kişide bu objeler hiçbir zaman cinsel bir heyecan haz uyandırmaz ve orgasmik boşalmaya neden olmazlar. Bu objelerin kişi için bir geçmişi hikayesi, anlamı yoktur. Çalındıktan sonra bu objelerin heyecan verici özelliği kaybolur. Ayrıca kleptomanlar çaldıkları eşyaları fetişistlerin aksine ömür boyu saklamazlar. Kleptomanlar yakalandıktan sonra savunma çabasına girmekte fetişistler ise bundan utanç duymaktadır.


 
Geri
Üst