Trüf yağı nedir , trüf yağının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Trüf yağı nedir , trüf yağının faydaları nelerdir ?
Sağlıklı beslenmenin önemi her zaman vurgulanmaktadır. Günümüzde kimyasallara maruz kalmış besinler yüzünden bir çok hastalığa maruz kalıyoruz. Neredeyse her gün karışımıza yeni bir beslenme profili olan ürünler , takviyeler çıkıyor. Şu sıralar trüf yağı ile ilgili haberler merak konusu. Ve internette en çok araştırılan yağlar arasında. Eşsiz aroması ve lezzeti nedeniyle her şefin mutfağında en iyi malzemelerden biri olan trüf yağı çok sayıda sağlık yararına sahiptir. Trüf yağı bünyesinde , bakır , magnezyum , çinko , demir , sodyum , potasyum , kalsiyum bulundurur.Trüf yağı fiyatları markalar arasında değişiklikler göstermektedir. 155,90 TL den başlayıp 185,00 Tl ye kadar trüf yağı görmek mümkün. Trüf yağı fiyatı araştırmasına girdiğinizde karşınıza türüf yağı çeşni , beyaz türüf yağı , siyah türüf yağı gibi seçeneklerde çıkmaktadır. Orjinal türüf yağı fiyatı 185,00 Tl den başlıyor.


trüf yağı nasıl elde edilir.jpg







Türüf yağı nasıl elde edilir ? Trüf yağı, yeraltında yetişen, tipik olarak bir ağacın köklerine yakın bir mantar türü olan yer mantarlarından elde edilmektedir. Trüf yağı nerelerde kullanılır ? Trüf yağı kaliteli restoranların ve gurme mutfakların menülerinde yer almaktadır. Yağlar genellikle lezzetlerini arttırmak için makarna, pizza ve hatta sebze yemeklerinin üzerine dökülür. Tıpkı zeytin yağına benzer şekilllerde tüketilir. Trüf yağı tadı tazeyken deneyimlenebilir. Aromasını çabuk kaybettiği için taze tüketilmesi önerilir. Trüf yağı petrol tadını andırıyormuş, ekşi sözlükteki bir kullanıcının yorumuna göre. Güçlü lezzetleri ve keskin aromalarına ek olarak, trüf mantarları da oldukça besleyicidir ve bir dizi güçlü sağlık etkisine bağlanmıştır.Aslında, karbonhidrat, protein ve lif bakımından yüksektir ve hem doymuş hem de doymamış yağ asitlerinin yanı sıra C vitamini, fosfor, sodyum, kalsiyum, magnezyum, manganez ve demir gibi mikro besinler içerir.



trüf yağı fiyatı.jpg






Trüf yağı ne işe yarar ? Türüf yağı sağlık açısından çok faydalıdır. Diyetinize dahil etmek size bir çok fayda sağlayacaktır. Trüf yağı ayrıca antioksidan özelliklere sahip polifenoller bakımından zengindir, böylece oksidatif hasarı ve hücre hasarını önler. Bu polifenollerin, koroner kalp hastalığı gibi kronik kalp rahatsızlıklarını önlediğini de göstermiştir . Ayrıca yüksek kolesterol ve tansiyon seviyelerini düşürerek kalp hastalıklarını önlerler.Yağ, anti-enflamatuar özelliklere sahip bir fenolik bileşik olan oleocanta içerir. Enflamasyonla mücadele eder.Yer mantarı yağının insülin seviyelerini düzenlediği bulunmuştur ve bu, fazla kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir. Ve trüf yağı içerisindeki zeytinyağı (yine), insülin duyarlılığını artırabilir ve böylece kan şekeri seviyelerini normalleştirmeye yardımcı olur.




trüf yağı ne işe yarar.jpg





Trüf yağı, pizza, makarna, risotto veya sebzelerin üzerine sık sık eklenen ve zengin tadı ve kapsamlı sağlık yararları için kullanılan lezzetli bir yağ türüdür.Trüf yağı bileşenleri değişebilir, ancak genellikle zeytinyağı baz olarak kullanılır. Araştırmalar aynı zamanda trüf mantarlarının vücudunuzun ihtiyaç duyduğu dokuz temel amino asidin tümünü sağlayan tam bir protein kaynağı olabileceğini gösteriyor. Yer mantarları harika bir antioksidan kaynağıdır, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan ve hücrelerinize oksidatif hasarı önleyen bileşiklerdir. Yeraltı mantarları antioksidanlar ve flavonoidlerle doludur. Şimdi trüf yağının bilinmeyen faydalarını listeleyelim..


Trüf yağı faydaları


Kalp Sağlığını Destekler

Kilo Verme Yardımları

Beyin İşlevini Korur

Kanser Gelişimi ile Mücadele

Cildi Parlatır Tutar

Kan Şekeri düzenler





Çoğu trüf yağının, genellikle gerçek siyah trüflerinden veya beyaz trüflerinden elde edilmeyen, kimyasal veya doğal tat veya aroma ile yapıldığınıda söyleyelim. Trüf yağı alırken organik olmasına dikkat edin..İki trüf mantarı, besin içeriği bakımından benzer olsalar da, tat, görünüm ve fiyatlandırma bakımından değişir. Piyasada bulunan trüf yağlarının çoğu, baz olarak zeytinyağı kullanılarak yapılır. Bu da onları tekli doymamış yağlarda yüksek tutar. Trüf yağı ayrıca E ve K vitaminleri bakımından da zengindir. Diğer önemli bir bileşik, iltihaplanma ve kanser ile kalp rahatsızlıklarının mücadelesinde çok önemli bir rol oynayan oleik asittir.Aslında trüf yağı evde yüksek kaliteli zeytinyağı ve taze siyah trüf mantarı veya taze beyaz trüf mantarı ile yapılabilir.



Enflamasyon, vücudunuzu enfeksiyon ve hastalıklara karşı korumaya yardımcı olan bağışıklık fonksiyonunuzun hayati bir parçasıdır.Ancak, uzun vadede yüksek inflamasyon seviyelerinin sürdürülmesinin kronik hastalığın gelişimine katkıda bulunduğu düşünülmektedir .Bazı araştırmalar, trüf mantarlarının iltihabın hafifletilmesine yardımcı olabileceğini ve dolayısıyla genel sağlık ve bağışıklığı teşvik edebileceğini öne sürüyor .Sağlıklı yağ alımı, kuşkusuz çalışmalara göre, beyin işlevini geliştirir. Trüf yağı beyin işlevini geliştirir. Türüf yağı cilt için faydalı olsada yan etkiye neden olabilir. Yağın uygulanması bazı kişilerde cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle, kullanmadan önce bir yama testi yapın. Hassas cildiniz varsa, yağı kullanmaktan kaçının.



Trüf yağı, trüflerin lezzetini ve aromasını bir yemeğe vermek için kullanılan modern bir mutfak malzemesidir. Patates kızartması, makarna yemekleri, pizza ve patates püresi ve baharatlı yumurta gibi püre edilmiş yiyecekler de dahil olmak üzere çeşitli yemeklerde bitirme yağı olarak kullanılır . Trüf yağı birçok sebze ile iyi gider.Trüf yağı, yiyeceklere lezzet vermek ve arttırmak için kullanılır. Kendine özgü tadı korumak için hazırlandıktan sonra yemeğe eklenmelidir. Yer mantarlarının yüksek bir oranı karbonhidratlardan oluşur. Ayrıca vitaminleri düşük olsa da önemli miktarda proteinleri vardır. Özel yer mantarları az miktarda C vitamini içerir. Yer mantarları hem düşük hem de doymamış yağlara sahiptir.Trüf mantarları potasyum, çinko, bakır, demir ve sodyum gibi temel minerallere sahiptir. Vücudun ihtiyaç duyduğu mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Saf trüf yağı antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.


Trüf yağı aynı zamanda cilde oksidatif hasarı önleyen ve yaşlanma belirtilerini geciktiren antioksidanlar bakımından da zengindir. Trüf yağı dünyadaki en yüksek kaliteli ürünlerden biridir, pahalıdır ve bulunması zordur, Yer mantarı yağının faydaları, kimyasal olarak işlenmiş yağların avantajlarını geçersiz kılar. Bununla birlikte, bu lezzetli orman mantarı yiyeceğe kendine özgü aroma , özellikler katar ve böylece besin değerinin zenginleşmesine katkıda bulunur.Yer mantarları ayrıca iyi miktarda kolayca sindirilebilir doğal proteinler içerir. Bu yağ siyah yer mantarları veya beyaz yer mantarları ile karıştırılabilir. Aromalar, kullanılan trüf türüne göre değişir. Siyah trüf, yemeklere daha zengin bir tat verirken beyaz çeşitler, yiyeceklere değişik bir aroma verir.Trüf yağı kullanımı basittir ve kapsamlı bir öğrenme söz konusu değildir.Bunlar, trüf yağının size sağlayabileceği yararlar. Tabiki bu kadar sınırlı değil faydalar, biz sadece bir kısmını yazımızda anlattık. Sziler trüf yağını nasıl kullanıyorsunuz ? Yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz ...
 
Geri
Üst