Tüp bebek şansını arttıran yiyecekler

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Tüp bebek şansını arttıran yiyecekler
Bir çok çift gebelik düzenli ilişkiye rağmen gebelik elde edemiyor ve yerdımcı üreme tekniklerinden faydalanıyor. IVF başarı oranları yaş, infertilite nedeni ve işlemin yapıldığı klinik gibi bir çok farklı faktöre bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca tükettiğiniz besinlerde doğurganlığınızı etkiliyor. Tıbbi olarak kanıtlanmış bir “doğurganlık diyeti” diye bir şey yoktur, ancak beslenmenize dikkat ederek sağlıklı bir hamilelik için zemin hazırlamanıza yardımcı olabilirsiniz. Araştırmalar fiziksel uygunluğun IVF sonuçlarında fark yaratabileceğini göstermiştir. Hem obezite hem de çok düşük bir vücut ağırlığı doğurganlığınızı olumsuz etkileyebilir . Tüp Bebek başarı oranınızı arttırmanıza yardımcı olmak için keşfedebileceğiniz bir çok farklı seçenek vardır. Bazı tedaviler çalışmalarla desteklenmiş sonuçlara sahipken, diğerleri beslenme / anatomik bilgiye dayanmakta ve bedenin genel sağlığını ve üreme sistemini destekleyerek yardım etmektedir. Bu makalemizde beslenmenin doğurganlık üzerindeki etkisine,tüp bebek tedavisinde beslenme nasıl olmalıdır sorusuna değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


İNCİR KÜRÜ İLE HAMİLE KALABİLİRSİNİZ TIKLAYIN


Gebeliği arttıran yiyecekler tüp bebek.jpg




Dengeli ve besleyici bir diyetin benimsenmesi sadece genel sağlığınız için değil aynı zamanda doğurganlığınız üzerinde de önemli bir etkiye sahip olabilir. Yardımcı üreme tekniklerinden faydalanan hastalar öncelikle kilosuna dikkat etemelidir fiziksel uygunluğunuz tedavinizde fark yaratabilir. Vücut ağırlığına ve sağlığına katkıda bulunabilecek birçok durum olsa da, iyi bir diyet mükemmel bir ilk adımdır. Zaten sağlıklı bir kiloya sahipseniz, diyetinize dikkat etmek hamilelik için gereken tüm önemli besinleri almanızı sağlayabilir. Aynı zamanda, duygusal ve fiziksel olarak zorlu bir süreçten geçerken kendinize özen göstermelisiniz. Bunuda sağlıklı beslenerek yapabilirsiniz. Diyetinizde büyük değişiklikler yapmadan önce ve özellikle herhangi bir vitamin veya bitkisel takviyeye başlamadan önce mutlaka hekiminizle konuşun. Özellikle hamile kalmak isteyen kadınlar için önerilen bazı takviyeler vardır:



SOĞAN KÜRÜ KULLANARAK HAMİLE KALABİLİRSİNİZ

Omega 3 balık yağı

Koenzim q 10 Mineraller: Çinko, Magnezyum, Selenyum, Demir
L-Karnitin ve L-arginin gibi amino asitler
Vitaminler: A, B6, B12, C, E
Folik asit


İyi niyetli akrabalardan, arkadaşlardan veya tıbbi olarak güvenilir olmayan İnternet kaynaklarından gelen önerileri göreceksiniz. Yemek konusunda herkesin bir fikri var ve çoğu insan onu paylaşmaktan çekinmiyor. Ancak diyetinizde bir değişiklik yapmadan önce bir diyetisyene danışmanızda fayda var. Her diyet her insanda aynı etkiye sahip olmayabilir. Tüp bebek prosedürünün başarı oranı çoğu kadın için genellikle% 30-40 civarındadır. Doktorlar size IVF implantasyonu sırasında veya işlemin herhangi bir aşamasında yiyeceklerin bir listesini vermeyebilir. Fakat sürecin anlaşılmasıyla, vücudunuzu daha iyi yanıt vermesi için dolaylı olarak etkileyebilecek bir kaç yol vardır. Aşağıda verilen, IVF tedavinizi başarılı kılmak için gereken besinlerin listesidir .


Tüp Bebek diyetinde sakınılacak yiyecekler

Bazı yiyecek ve içecekler doğurganlığınıza zarar verir ve bu nedenle hem kadın hem de erkeklerin sakınması gereken bazı yiyecek ve içecekler vardır. İşte tüp bebek tedavisinde yenmemesi gerekenler ;

Kafein

Alkol Soya
İşlenmiş gıdalar
Çok fazla şeker
Civa yüksek balıklar, örneğin kılıçbalığı, köpekbalığı ve ton balığı




gebeliği kolaylaştıran yiyecekler balık.jpg





Ayrıca tüp bebek beslenme ibrahim saraçoğlu bu konuda şu önerilerde bulunuyor. Embriyonun tutunması için akşmları bir bardak havuç suyu tüketilmesini öneriyor. Havuç dışında, balkabağı,dereotu,incir,sumak,çilek,rezene çayı,kereviz,anason,beyaz üzüm ve dut tüketilmelidir. Ayrıca tüketilmemesi gereken besinler hakkında da vurgu yapıyor. Arpa unu ile yapılmış ekmek,Hamur işi gıdalar, Şalgam,aşırı tuz,salamura gıdalar,mısır,taze nane, maydanoz adaçayı kesinlikle tüketilmemelidir.
Doğurganlıkla ilgili sorun yaşayanlarda tüp bebek tedavisi bir alternatif olabilir.




Tüp bebek tutma şansını artırmak için yapmanız gerekenler vardır. Üreme ile ilgili kilit hususlardan biri, tüm aktiviteyi etkili bir şekilde düzenleyen uygun hormon seviyeleridir. Hormonal seviyenizdeki herhangi bir dalgalanma, yumurtalıkların düzensiz çalışmasına veya yumurtaların doğru şekilde üretilmemesine neden olabilir. Çinko hormonal seviyelerin dengelenmesine yardımcı olur. Çinko içeren besinleri tüketerek hormonlarınızı dengeleyebilirsiniz.Genellikle kilo vermede insanları yönlendiren diyetisyenler karbonhidratların dahil edilmesinin sağlıksız bir seçim olduğunu düşünebilirler. Ancak yaşam tarzı suçludur, karbonhidrat değil. Vücudunuzdaki sağlıklı karbonhidratları önemli miktarlarda tüketmek, vücudunuzun gün boyunca çeşitli aktiviteler için ihtiyaç duyduğu enerjiyi nasıl elde ettiğidir. IVF de çok fazla enerji gerektirir, bu yüzden diyetinizde meyve ve tahılların günlük olarak tüketilmesi çok önemlidir.



hemen hamile kalmak için bunları tüketin.jpg




Tüp bebek tutması için yapılması gerekenler bu kadarla sınırlı değil. Gebelik öncesi folik aside başlamalısınız. Folik asid gebelikte önemlidir. IVF prosedürüne devam ederken bile, folik asidin varlığı, oluşan embriyonun sağlıklı ve gelişimsel bozukluklardan arınmış olmasını sağlamak için esastır. Şaşırtıcı bir şekilde, folik asit birçok gıda maddesinde bulunur ve onu diyetinizin bir parçası haline getirmek, ucuz ve etkili yollarla elde edilebilir. Bezelye, ıspanak, brokoli, kivi, kümes hayvanları ürünleri, soya peyniri ve daha pek çok yiyecekler sizin için iyi bir folik asit kaynağıdır.Yağlar kötü değildir, ancak tüketilmesi uygun olan yağ türünü bilmelisiniz. Trans-doymuş yağ içeren abur cuburlardan kaçınılmalıdır. Sağlıklı yağ asitleri ve doymamış yağlar seçilmesi şiddetle tavsiye edilir, çünkü bunlar vücudunuza istediğiniz zaman girebilecekleri enerji rezervlerini sağlar. Bunlar aynı zamanda gıda maddelerinin besin öğelerini parçalamak ve vücudunuzun bunları emmesini sağlamak için de gereklidir. Ceviz, mısır, zeytin yağı, keten tohumu yağı ve diğerlerinde bulunurlar. Yapılan bir çalışmada, en fazla miktarda tekli doymamış yağ tüketen kadınların IVF'den sonra çocuk sahibi olma ihtimalinin 3,4 kat daha fazla olduğunu ortaya koymuştur.Tek doymamış yağ oranı yüksek olan yiyeceklerden Avokado zirveye çıkmıştır. Bu bakımdan, önemli miktarda yağ içerdiğinden avokadolar çok önemlidir. Ayrıca, avokado tüketmek de bir kadının içindeki yumurtalık bölgesinin sağlığını iyileştirir.


Vücudunuzdaki yumurtalıklarda yumurta gelişimini doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen hormonların üretimi, vücudunuzda uygun protein varlığına bağlıdır. Protein anında enerji sağlar ve vücudun gelişimine yardımcı olur, bu da günlük olarak en az 60 g alınmasını gerektirir. Deniz mahsulleri, et ve yumurtalar çok iyi kaynaklardır. Suyun önemini bilmeyen yoktur. En az 8 bardak su tüketilmesini sağlamak için saatte bir bardak su içme programına bağlı kalmak en iyisidir. Doğurganlık doğrudan suyla bağlantılı gibi görünmektedir, çünkü optimal su seviyeleri vücuttaki farklı elementlerin iyi bir dengesini sağlarak dolaşıma yardımcı olur. Bu nedenle bol su için.Antioksidanlar, her kadının ve erkeğin odaklanması gereken sağlıklı doğurganlığa sahip olmanın en önemli bileşenlerinden biridir. Antioksidanlar , yumurtayı ve spermi serbest radikal hasarlarından korumaya yardımcı olur. Serbest radikaller hücresel sağlığa ve hücre içindeki DNA'ya zarar verebilir. Yumurta vücudunuzdaki en uzun yaşayan hücrelerden biridir; Yıllar geçtikçe, yumurtalarınız günlük olarak serbest radikallere maruz kalır ve savunmasız kalır. Antioksidanlar hücre büyümesi ve bölünmesi için önemlidir

Glüten, açıklanamayan infertilite ve otoimmün ile ilişkili infertilitede majör bir suçludur. Nedeni bilinmeyen kısırlığa sahipseniz, glütenden kesinlikle kaçınılmalıdır.Kahve, siyah çay, çikolata ve gazlı içecekler diyetinizden çıkarılmalıdır. Bunlar asidiktir IVF başarısı için kritik olan kalsiyum ve demir emilimini azaltır. Kafein ayrıca düşük yapma riskinizi de arttırır.Tedavinizden önce ve tedavi sırasında sağlıklı bir IVF diyeti almanın sayısız yararları vardır, bunlar: Yumurta ve spermlerin sağlıklı olması için ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri sağlamak.Yumurtayı ve spermi serbest radikallerin neden olduğu zararlardan koruyabilecek antioksidanlar sağlamak. Gebeliğin erken evrelerine hazırlık aşamasında vücudun sağlıklı ve güçlü olmasını sağlamak gibi.Sağlıklı yağlar, hormon dengesini ve bağışıklık fonksiyonunu desteklemek kontrol etmek için önemlidir. Yemeye faydalı yiyecekler arasında yağlı balık, fındık, yumurta ve avokado bulunur. Protein hücre büyümesi ve onarımı için ve vücudun kan şekeri seviyesini dengelemek için gereklidir. Protein ayrıca hormon üretimi için önemlidir.

Liftoksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur; Bu, aşırı üreme hormonlarının uzaklaştırılmasını içerir, bu nedenle bu seviyelerin dengelenmesine yardımcı olur. Lif bakımından zengin yiyecekler arasında meyve, sebzeler, yulaf, tahıllar ve fındık bulunur.Maca, arı sütü, arı propolis, arı poleni ve peynir altı suyu protein tozu yüksek seviyede vitamin, mineral ve antioksidanlar sağlar.Arterlerinizi tıkayan yağlar aynı zamanda doğurganlığınız için bir tehdit oluşturuyor, bu nedenle düşük kaliteli yağlardan kaçının Tam yağlı süt, süzme peynir ve tam yağlı yoğurt, beslenmenize iyi yağ kattığı için doğurganlığınız için iyidir. Gebe kalmaya çalışıyorsanız yağsız süt tüketmeyin. Erkeklerde düşük sperm sayısının birçok nedeni vardır ve sağlıklı, besleyici bir diyet hem sperm sayısını ve kalitesini artırabilir.Tek bir spermin yaşam döngüsü tipik olarak 74 gündür; Bu nedenle, erkekler IVF tedavisi için spermlerini vermeden önce en az 2-3 ay daha sağlıklı bir diyet izlemeye bakmalıdırlar.Erkekler, yukarıda da belirtildiği gibi, çok sayıda yoğun gıda içeren dengeli bir diyet yiyerek kadınlara benzer bir IVF diyet planını izlemelidir.Bu diyet önerilerini yaşam tarzınıza dahil etmek, IVF'nin başarı şansını artırmanıza ve sağlıklı bir hamilelik geçirmenize yardımcı olabilir.Herhangi bir takviyeye başlamadan önce mutlaka hekiminize danışın.
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. İbrahim saraçoğlu hocamızın önerdiği gibi havuç suyu tükettim. Çay yerine günde bir fincan anason tükettim. Çilekli süt içtim, kereviz salatası bir gün arayla menümde mutlaka oluyordu. Ayrıca salatalarımda mutlaka avokado oluyordu. İşlenmiş hazır gıdalardan uzak durdum . Organik beslenmeye çalıştım. Folik asit içeren gıdalar tükettim. Bol bol dinlendim stresten kaçındım . Uyku düzenime dikkat ettim. Ve şimdi 5 aylık hamileyim. 13 yıldan sonra mucizem geliyor. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın dileyen her kadına anne olmayı nasip etsin inşallah.
 
Geri
Üst