Tüpleri Alınanlarda Gebelik Olabilir Mi?

Uzman SühaN

Administrator
Tüpleri Alınanlarda Gebelik Olabilir Mi?
tüplerim alındı hamile kalırmıyım,tüpleri alınan kadın hamile kalırmı,tek tüple hamile kalmak mümkünmü,tek tüple hamile kalınırmı,tek tüple gebe kalanlar,tubal sorunlar ve gebelik hakkında bilgiler


t.jpg

Bazen bir hastalık nedeni ile sağ veya solda konumlanmış olan yumurtalıkların ya da tüplerin alınması gerekebilir. Yumurtalık ya da tüpün her ikisi de alınmamış ise kişide gebelik şansı mevcuttur. Gebeliğin oluşmasında önemli olan tüp ve yumurtalığın birinin kalmasıdır.
Yumurtalığının tekinin alınması gereken kadının henüz yaşı ilerlemiş değil ise gebe kalma şansı her zaman vardır. Yumurtalığın alınması hormonal rezervi yavaşlatabilir. Bu durumda kadın gebe kalma olasılığı güçleştirebilir. Hormonal rezerv çok ağırlaşır ise kadın menopoz olasılığı ile karşı karşıya kalabilir. Fakat yaşı henüz genç olan ve tek yumurtalığı alınan kadınlarda menopoz görülme olasılığı oldukça düşük ihtimallerdedir. Hormon rezervi de aşırı azalmamış ise gebelik için şansı bulunmaktadır.

HER İKİ YUMURTALIK YA DA TÜPLER ALINIRSA GEBELİK OLABİLİR Mİ?

Bazı durumlarda iki tarafta bulunan tüpler ve yumurtalıkların alınmasını gerektiren hastalıklar ortaya çıkabilir. Her iki yumurtalığını aldıran hastalarda kendiliğinde gebeliğin sağlanması mümkün değildir. Ayrıca, Yardımcı üreme tedavisi olan tüp bebek tedavisi ile de bu hasta gruplarında gebelik şansı yoktur. Bu grup hastalarda yalnızca yumurta bağışı uygulaması ile gebelik sağlanabilmektedir. Ancak yumurta bağışı ülkemizde yasalarca yasaklanmıştır.
Ancak her iki tüpü de alınmış vakalarda tüp bebek tedavisi ile gebelik şansı bulunmaktadır. Fakat tüpler haricinde herhangi bir sorunun mevcut olmaması gerekmektedir.
PEKİ,RAHİM ALINIRSA GEBELİK SAĞLANABİLİR Mİ?
Rahmin alınması ile gerçekleştirilen ameliyat histerektomi olarak tanımlanmaktadır. Rahmi alınmış olan bir kadının kendiliğinden gebe kalması asla mümkün değildir. Ayrıca yardımcı üreme tedavileri ve özellikle tüp bebek tedavisi ile de kadının gebe kalma şansı yoktur.
 
Geri
Üst