Turkcell Maxi Plus 5 internet bağlantısı nasıl yapılır?

Uzman SühaN

Administrator
Turkcell Maxi Plus 5 internet bağlantısı nasıl yapılır?
bu konu;Türkcell maxi plus 5 le internete bağlanma,turkcell maxi plus 5 telefon sorunları hakkında bilgiler vermektedir.

Daha önce ki konumuz da Turkcell maxi plus 5 cep telefonunu hakkında genel bilgileri vermiştik.Bu konumuzda Turkcell maxi plus 5 cep telefonuyla,internet bağlantısı nasıl yapılır,telefon hakkındaki sorunlar nelerdir ?Cevaplarımızla değinicez.Facebook, Youtube, Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşımlar yapabilir isterseniz online oynanan oyunları bile oynayabilirsiniz. Ekranı 3.5 inçtir ve 262 bin ekran rengi kalitesine sahiptir. Telefonun dahili hafızası 4 gbdır fakat dilerseniz 16 gba kadar arttırabilirsiniz. Telefon 5 MP kameraya sahiptir. 4X dijital zoom yapılabilmektedir kameranın kalitesi de oldukça üst düzeydedir.



t-160.jpg

Cihazımın internet ayarlarını açamıyorum


Operatörünüz avae ise

Wi-fi > Bluetooth > Mobil Ağ Ayarları -> Mobil Şebekeler -> Erişim Noktası Adları

Burada iki seçenek çıkacak karşınıza...

Avea Data ve Avea MMS. Eğer cihazla şebeke üzerinden internet paketiniz yoksa tavsiyem Avea Data yı silmeniz. Arada bir Senkronizasyon için veri gönderim alım işlemi yapıyor ve size ufak ufak ücret yazmaya başlıyor. Silmek için Avea Data içerisine girin. Ayar düzenleme penceresine geldiğinizde menü tuşuna basın ve APN sil i seçin.

Şimdi standart GPRS kullanımı için gerekli ayarlara geçelim.

Erişim Noktası Adları menüsündeyken menü tuşuna basıyoruz ve Yeni APN seçiyoruz. Karşımıza çıkan ayarları sırasıyla yazdığım gibi ayarlayın...

İsim: Avea WAP
APN: wap
Proxy: 213.161.151.201
Bağlantı Noktası: 8080
Kullanıcı Adı: wap
Şifre: wap
Kimlik Doğrulama Türü: Yok

Önemli: MCC ve MNC değerleri otomatik girilmiş durumda ayarını değiştirmeyin!

Yukarıda yazılanlar haricinde herhangi bir ayarı değiştirmeyin. Gerisi aynı kalsın. Ayarları yaptıktan sonra Menü->Kaydet seçiyoruz. Artık Avea Mobil İnternet'i kullanabilirsiniz...


Operatörünüz Turkcell ise ;

Menü->Ayarlar ->Diğer>Mobil ayarlar>veri etkin kutusunu işaretleyin>ağ operatörleri>ağları ara>türkcell i işaretleyin


Fcebooktan fotoğraf indirme;


İndirmek istediğiniz fotoğrafın üstüne basılı tutun ve çıkan seçenekten indirin.Bu arada facebook uygulamasından giriyorsanız farklılık gösterebilir.Tarayıcıdan girdiğinizde bu şekilde indirebilirsiniz.


Yanlışlıkla android sistemini sildim görev yöneticisinden geri nasıl yüklerim


Android sistemini sonlandırırsanız cihaz kapanır tekrar açıldığında da android sistemi yeniden başlar.Sorun yok yani güvenle kullanabilirsiniz cihazı.


 
çok teşekkürler sabahtan beri çözemediğim sorunu çözmemi sağladınız :)
 
Turkcell maxi plus 5 cep telefonunu alırken internet bağlantınız 1 yıl bedava oluyor..(Ayrıca veriyi kapatınız. )Yalnız yinede dikkatli olun ,ekstra internet ücreti ödeyenler oluyor.Böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen Turkcell müşteri hizmetlerini arayarak bilgilendirin.
 
ben aylardır maxi plusu kullanıyorum ama evdekı adsle bağlanıcam süreklı hata verıyo kımlık dogrulama sorunu dıyo wifiden nasıl bağlancagımı bılmıyorum olmuyo yanı lütfen yardım edın artık adslden bağlanıp watsapp a girmek istiyorum
 

Ana ekrandan sistem ayarları,çıkan ekranda diğer,tethering ve taşınabilir hotspot,taşınabilir kablosuz ortak Bunu etkinleştirin. Ana ekranda üst tarafı aşağı çektiğinizde bir menü açılacak ordada veri sekmesini seçerek etkinleştirin.Artık taşınabilir bir wifi vericiniz var.Bilgisayarınızda kablosuz ağları aratın direk maxiplus 5 olarak göreceksiniz.Ordan bağlanabilir,telefonunuzu kullanarak bilgisayardan internete baglanabilirsiniz. bu ekranda Şifre isteyecektir şifreyide yine aynı menüde taşınabilir kablosuz ortak sekmesinin altında kablosuz ortak erişim noktası ayarlarından ayarlıyabilirsiniz.
 
Geri
Üst