Türkiye'nin En Güzel Yaylaları...Muhteşem Görüntüler...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Türkiye'nin En Güzel Yaylaları...Muhteşem Görüntüler...
Türkiyenin Yaylaları
Türkiyenin En Güzel Yaylaları


Buralarda kim yaşamak istemez ki..Resimlerine bile bakmak insanın içi huzurla doluyor...Ahhh şimdi oralarda olmak vardı demek geçiyor içinizden..Türkiyemizin her bir yanı cennet gibi maaşallah...Türkiyemizin en güzel bölgelerini de görmek için tıklayın...

ayder_yaylasi-a4.jpg



Ayder Yaylası

1987`de Doğu Karadeniz`in ilk turizm merkezi ilan edilen Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda, 1350 m. yükseklikte. Çam ormanlarıyla kaplı bu bölgeye ulaşım için asfalt yol yapılınca, turizm potansiyeli de artmış. Ancak bu artış Ayder`in bakir doğasına gölge düşürüyor. Dünyanın en güzel suyuna sahip olan Ayder`de pet şişelerde su satılıyor.


bektas_yaylasi-344.jpg


Bektaş Yaylası


Bektaş Yaylası, Giresun`un güneybatısında Dereli ile Bulancak ilçelerinin sınırlarının kesiştiği bir alanda yer alıyor. Yörük Tepesi`nin güneyinde 2000-2250 m yükseklikte. Kır çiçekleriyle ünlü olan yaylada, elektrik, telefon, su gibi altyapı olanakları mevcut. Yaz başlarında bile yer yer kar görülen yayladaki Kurttepe Mevkii, kışın kayak yapmaya uygun. Bektaş Yaylası`nda her yıl ağustos ayının ilk haftasında yayla şenlikleri düzenleniyor .



borcka_yaylasi-2e4.jpg


Borçka Yaylası

Yeşilin sayısız tonuyla süslenmiş bir orman denizinin içerisindeki Karagöl, üzerinde sis bulutlarıyla çok etkileyici görüntülere ev sahipliği yapıyor. Gölün üst kısımlarında yer alan ünlü Otinga Ormanları`nda, vaşak, boz ayı, çengel boynuzlu dağ keçisi, dağ tavuğu, yırtıcı kuşlar izlenebiliyor. Anzer balı, yayla balı ve bölgede yetişen tütün, Artvin`in temel geçim kaynaklarından.

burucek_yaylasi-1f5.jpg


Bürücek Yaylası

Adana`nın 70 kilometre batısındaki Bürücek Yaylası, Akdağ`ın güneybatı eteklerinde yer alıyor. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 1350 metre, Büyük ve Küçük Bürücek adı verilen iki ayrı yayladan oluşuyor. Tekir, Bozbayır ve Çaşak bölgenin diğer yaylaları. Kızılçamın ağırlıkta olduğu yoğun çam ormanlarıyla çevrili bölgenin karst kökenli kaynaklarından buz gibi sular akıyor. Bürücek`de son yıllarda çadır turizmi çok gelişti.

cigdem_yaylasi-2f5.jpg


Çiğdem Yaylası

Adapazarı`ndaki Çiğdem Yaylası İstanbul`a üç saat uzaklıktadır. Özellikle bahar ve yaz aylarında burada yeşilin binbir tonunu, çiçeğin binbir türünü görebilirsiniz. 1500 metredeki Çiğdem Yaylası`nın yayla evleri, küçük ve hafif eğimli tepeleri ile oldukça hoş bir manzarası var. Topukotu olarak adlandırılan çimle kaplı yaylayı Aksu, Göksu, Dikmen ve Dokurcun köyleri ortak kullanıyor. Temmuzun ikinci haftasında Çiğdem Yaylası Şenlikleri düzenleniyor. Şenlikte yaylada yetişen meyve-sebzeler ve hayvancılık tanıtılıyor, çeşitli eğlenceler düzenleniyor.

dermece_yaylasi-1d0.jpg


Dermece Yaylası

Yalova`ya 39 kilometre uzaklıktaki Dermece Yaylası`na Çınarcık ilçesinden gidiliyor. Yolları kayalık olduğundan jip veya yüksek araçları tercih etmek lazım. Yolculuk iki saat sürüyor. Denize yüksekliği 970 metre. Yaz aylarında sert bir havası var. Temmuz ve ağustos aylarında geceleri üşünebilir. Kış aylarında kar ve tipi yüzünden yaylanın yolu kapanıyor. Çam ağaçlarından oluşan ormanlık alanların yanı sıra maki türü bitki örtüsü de bulunuyor yaylada. Otel, motel, pansiyon ve elektriğin olmadığı bölgede ancak çadırlarda konaklanabiliyor. Yayla turizmini seven vatandaşların günübirlik ilgi gösterdiği Dermece`ye yabancı turist yok denecek kadar az geliyor.
dokurcun_yaylasi-48.jpg


Dokurcun Yaylası


Sünnet ve Sülüklü gibi set göllerine sahip. Ankara, İstanbul ve Bolu`da yaşayanların hafta sonunda kaçtığı yerlerden biridir. Turların vazgeçilmez uğrak noktası. Kolay ulaşım, rüzgâr sesi, temiz hava, bol yeşil mevcut.


elmali_yaylasi-1cc.jpg


Elmalı Yaylası

Kaş`ın üst taraflarında yer alan ve Antalyalıların da yaz sıcaklarından kaçmak için tercih ettikleri Elmalı (Gümbe) Yaylası 1050 m. yükseklikte bir yayla kenti görünümündeki Elmalı’da, tarihi dokunun büyük ölçüde korunduğu ender bölgelerden. Elmalı çevresinde yayla turları için de uygun mekânlar var. Çamkuyusu Yaylası`nda sedir ormanları arasında yürüyebilir, dağcılıkla ilgileniyorsanız Kızlar sivrisi Tepesi`ne tırmanmayı deneyebilirsiniz. Elmalı`da toplam 250 yatak kapasitesi olan birkaç pansiyon var.


kadirga_yaylasi-145.jpg


Kadırga Yaylası

Doğu Karadeniz yaylaları içinde en kalabalık ve en eskilerden biri. Tonya, Maçka ve Kürtün ilçelerinin kesiştiği yerde bulunan Kadırga Tepesi`nin yamacında kurulmuş. 2300 m. yükseklikte yer alan ve sadece yaz aylarında iskân edilen Kadırga Yaylası`nın en önemli özelliklerinden biri, çevresindeki yaylaların alışveriş ve eğlence merkezi olması. Temmuz ayının üçüncü haftasının cuma gününde Otçular Şenlikleri düzenleniyor. Yaylada konaklama tesisi yok. Çadır ve kamp imkânı mevcut.


kafkasor_yaylasi-9b.jpg


Kafkasör Yaylası

Kafkasör Yaylası, Artvin şehir merkezinin 10 km. güneybatısında yer alıyor. Ormanlarla çevrili yaylanın yüksekliği 1250 metre. Ender bulunan bitki türlerine sahip yayla, her yıl Kafkasör Kültür ve Sanat Festivali`ne ev sahipliği yapıyor. Ancak burada konaklama imkânı sınırlı.

karcal_yaylasi-1ce.jpg


Karçal Yaylası

Kaçkar Dağları`nın ve Artvin`in panoramik olarak seyredilebildiği bu yayla göz kamaştırıcı manzaralarla süslü. Doğu yüzü uçurum olan ve Kaçkar Dağları`nı bile kıskandıracak güzelliğe sahip bu yaylada zirveden hemen önce bir buzul gölü bulunuyor. Karçal Dağları`nın eteklerindeki bu yayla, dağdaki patikalardan yaylaya doğru yürüyüş parkurlarıyla ünlü. Yaylada çadırda konaklamak veya kamp kurmak mümkün.

kozak_yaylasi-3bd.jpg


Kozak Yaylası

İzmir`in Bergama ilçe merkezine 20 km. uzaklıktaki Kozak Yaylasında, 5 milyon fıstık çamı var. Bölgede 500 aile yaylacılık geleneğini sürdürüyor. Deniz seviyesinden yüksekliği 500 ile 1000 metre arasında değişen Kozakın kendi adıyla anılan üzümü de meşhur. Keklik Dağı`nda bulunan Haydar Ilıcası uğrak yerlerinden biri. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü`nün Aşağıbey Köyü`nde yaptırdığı 30 yataklı otel yayla turistlerini ağırlıyor. Ayrıca Aşağıbey Köyü`nde köy evlerini de yaz aylarında kiralamak mümkün. Bergama`daki Kozak Garajı`ndan kalkan minibüslerle Kozak Yaylası`na ulaşılıyor. Özel araçlarıyla yaylaya çıkmak isteyenler Bergama`nın Şadırvan Mevkii`nden tabelaları izleyerek Kozak`a ulaşabilir. Kozak Piknik Alanı, Bergama`ya 10 kilometre mesafede.

kumbet_yaylasi-33e.jpg


Kümbet Yaylası

Kümbet yaylası, Giresun`un 52 km. güneyinde Dereli ilçe sınırlarında. Dereli`ye kadar 30 km. yol asfalt, Dereli-Kümbet Yaylası arası ise 22 km. ham toprak yol. Yaz aylarında dolmuşlarla gidilebiliyor. 1640 metre rakımlı yaylada altyapı hizmetleri tamamlanmış. Aymaç Tepesi, Melikli Obası, Yavuzkemal gibi çok sayıda yayladan oluşan Kümbet Yaylaları, kamp ve piknik alanı olarak kullanılıyor. Kümbet`te Aymaç mesiresi ile Salon Çayırı orman içi dinlenme tesisleri var. Salon Çayırı`nda beşer yataklı üç adet dinlenme evi bulunuyor. Temmuz ayının ikinci haftasında Kümbet Şenliği düzenleniyor.

pokut_yaylasi-153.jpg


Pokut Yaylası

Pokut Yaylası, Rize`nin Çamlıhemşin ilçesinin üst kısımlarında, Kaçkar Dağı eteklerinde bulunuyor. Ortalama 2100 metre yüksekliğe sahip. Ortaköy Konaklar Mahallesi sakinleri burayı yazlık olarak kullanıyor. Pokut Yaylası`na gitmek için Çamlıhemşin`in Ortan köyünden Zil Kale`ye geçmek, buradan da Çat yolundan Palovit Vadisi`ni takip etmek gerekiyor. Taş duvarlar üzerine oturtulmuş, yağmur ve neme dayanıklı kestane ağaçlarından yapılmış ahşap evler, yaylanın en belirleyici özelliği. Özellikle fotoğraf ve yürüyüş meraklılarının gözdesi olan yaylanın merkezine, araç yolu olmadığı için yaklaşık iki saatlik bir yürüyüşle varılıyor. Son zamanlarda Pokut Yaylası, yamaç paraşütü tutkunlarının da gözdesi haline geldi. Ağustos ortalarında bir şenlik düzenliyor.


sarialan_yaylasi-3e0.jpg


Sarıalan Yaylası

Sarıalan, Kartalkaya zirvesine 8 kilometre uzaklıkta olan bir yayla. Konaklama imkanı sunan küçük bir pansiyonu var. Orman içinde nehirleri takip eden patika yollarda yürüyüş yapılıyor, izin alındığı takdirde göllerden balık tutuluyor. Çayova Yaylası ile Sarıalan Yaylası arasındaki 18 kilometrelik yolun ortalarına doğru alabalık üretim tesisi ve restoranı bulunuyor. Mehmet Yaşin`e göre Sarıalan hem kış, hem yaz yürüyüşlerine ve kamplarına müsait bir yayla.

uzungol_yaylasi-292.jpg


Uzungöl Yaylası

Zirvede şirin bir göl, taze alabalık, yemyeşil bir ortam, dağ havası, bol su, bungalov tipi ahşap evlerde konaklama imkanı. Çok naif, Sisi, ormanı, gölüyle doyumsuz bir güzellik. Çeşit çeşit çiçekleri var. Uzungöl (Çaykara Yaylası) dışında hemen hemen hiçbir yaylanın naifliğini bu kadar koruyamamıştır.
 
Geri
Üst