Turp suyu saçları haftada 2 cm uzatıyor

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Turp suyu saçları haftada 2 cm uzatıyor
turp saçı uzatırmı turp saç uzatır mı suyu suyu saç uzatır mı saçı
Kuaföre gidip ''saçımın uçlarından aldırcam''diyerek o sandalyeye oturup uçlarıyla beraber saçlarının tümü giden meleklerim.Bu durum hemen hemen her kadının başına geliyor.Ya diyoruz ki uçlarından alın.Ama bir bakıyoruz komple saçı kesmiş.Resmen bir meruk çıkarı o kestiği saçtan.Bence kuaförün cimrisi makbul tabi saç kesimi konusunda:D:D:Dİşte o kesim kesim kesilen uzamak bilmeyen saçlarınız için bir bitkisel çözüm:)

turp-3520.jpg


Saçlarınız cansız, yıpranmış ve kısalmış durumda mı? Peki saçlarınızı haftada 2 cm uzatabileceğiniz ve saçlarınızın kuvvetleneceği bir formül biliyoruz desek? Bir çok bayanın deneyip yararlarını aldığı formül şöyle,
Manavdan fazla iri olmayan bir tane turp alıyoruz.
Turbu rendeliyoruz 4 bardak suyla birlikte tenceremize koyuyoruz.
Kaynamaya bırakıyoruz yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.
Turpların posasını süzüyoruz ve suyu soğuması için bir kaba koyuyoruz.
Turp suyumuz soğuduktan sonra kullanacağımız kadar kısımını ayırıp içine bir yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyoruz. (Kalanını daha sonra kullanmak için bir kavanoza koyabilirsiniz ömrü yaklaşık 3 gündür)
Saçımıza karışımı masajla yediriyoruz.
Ardından streç film ile sardığımız saçımızı 1 vaktiniz varsa 2 saat sarılı şekilde bekletiyoruz.
Daha sonra ılık hatta soğuğa yakın suyla saçlarımızı durulayıp şampuan ve kremimizi sürüyoruz.
Burada dikkat etmemiz gereken hem saçımızı yıkadığımız hem de saçımıza sürdüğümüz karışımların sularının soğuk olması. Aksi taktirde bildiğiniz gibi yumurta çabuk pişen bir yiyecektir. Başınıza pişmiş yumurta sürmenizi istemem.
Bu karışımı haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
uzun-sac-2402.jpg


Meleklerim umarım işinizi görür ve istediğiniz saç uzunluğuna kavuşursunuz.Hadi kolay gelsin:)

[album=medium]1[/album]
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben bu karışımı denedim.ilk turpları kaynatırken biraz çok koktu ama soğuduktan sonra koku geçti yumurta ve zeytinyağını da ekledim insallah güzel olur valla haftada 2 cm diyor ama insallah uzar :)
 
Ben bu formu yeni gördüm tecrübemi paylasıyım istedim. turp suyu gerçekten daha ikinci uygulayısımda etki göstermeye basladı gibi. valla bu gidisle iki cmden fazla uzayacak sanırım. ben haftada gün aşırı iki defa yumurtalı karısımdan yapıyorum üç defada normal turp suyunu saçıma sürüyorum bu ilk haftam bitti uzadı gibi geliyor valla bırakmicam devam edicem bakalım:) birde yumurta kokusu falanda kalmıyor saçta. iki defa sampuanladım geçti iki karısımda zaten zararlı değil ben saça bi zarar vereceğini düsünmüyorum dökülme falanda olmadı bende. bi ay sonunda saçlarım belirgin bi sekilde uzamıssa yine yazarım :) bide ben kırmızı turpla denedim
 
ya bende bir perçem kestirdim beğenmedim şimdi uzasın istiyorum.bunu uygulayacağım fakat bir sorum var haftada ne kaç gün yapıcaz??
 
benim saçlarım belimdeyken erkekmodeli kestirdim. okullar açılana kadar en az küt olmasını istiyorum. bu işe yarar mı?
 
Geri
Üst