Turşunun Üstünün Beyazlamaması İçin Ne yapılmalı?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Turşunun Üstünün Beyazlamaması İçin Ne yapılmalı?
turşunun üstünün beyazlamaması için, turşunun yüzü neden beyazlar, turşunun beyazlamaması için


Sevgili melekler, her yemeğin yanında olduğu kadar özellikle de kuru fasülye ve nohut gibi bakliyatların yanına çok yakışan turşularımızın üstü zaman zaman beyazlaşır. Bu beyazlamanın olmaması için ise yapmanız gereken şey çok basit :)
Turşu kuraraken, kuracağınız kavanozun dibine nohut taneleri koyarsanız yapmış olduğunuz turşu beyazlamaz ve suyu sümüksü bir hal almaz.

turşu-1.jpg
 
ya tıtosum sen bılırsın ben memlekette kayınvalıdemle tursu yaptık getırdım bıdonu ama ne zaman olur ne zaman aca bılırım bılmıyorum kac hafta beklemesı gerek? sen bana yardımcı olurmusun?
 
Bu yaz turşu yaptım çok güzel oldu . Güzel olunca kış içinde yapayım dedim . Tadı hiç güzel olmadı . Daha öncekine nohut falan koymuştum buna da koydum ama hem tadı kötü oldu hemde üzeri beyaz tortu oldu. Bu beyaz tortu acaba niye oluşuyor ? Bizde şöyle bir inanış var Regl iken turşuya dokunmak turşuyu bozarmış. Acaba bu doğrumu ? Yani her bir malzemeyi kararında eklemem rağmen niye böyle oluyor mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır
 
Turşu kurarken suyu kaynatıp soğutun bu beyaz köpürmeyi önler. Nohut köpürmeyi engellemez bunu da belirteyim. Birde turşu koruyucuları var onlardan da kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst