Turunç Marmelatı Nasıl Yapılır ...Tarifi...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Turunç Marmelatı Nasıl Yapılır ...Tarifi...
Turunç Reçeli Tarifi
Turunç Marmelatı Nasıl Yapılır




Bayanlar turunç seviyorsanız muhteşem turunçlar bir arada bu reçelde..Greyfurt,portakal,limon üçlüsü ....eminim seveceğiniz ve lezzetli bir karışım olacaktır...İşte bu da sade portakal reçeli...


turunc_marmeladi-385.jpg


Turunç Reçeli



Malzemeler:



1 portakal
1 limon
1 greyfurt
8 bardak su
1.750 kg. toz şeker


Yapılışı:

Portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın. kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın. bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın. bunları pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak suyu ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin. (ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (oluşan köpükleri kaşıkla alın). sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın. hafif ılıkken kavanoza boşaltın.
 
Geri
Üst