Unutkanlık için dua varmıdır?

Uzman SühaN

Administrator
Unutkanlık için dua varmıdır?
unutkanlık için dualar,hafıza kuvvetlendirici dualar,zihin açıcı dualar,unutkanlığa iyi gelen dualar,zeka açıcı dualar hakkında bilgiler

Unutkanlıktan kurtulmak ve zekanın açılması için sıra ile aşağıdaki dualar okunur ;
“Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na’büdü ve iyyâkenesta’în.(2) İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” (3) Dokuz defa okunacak.
“Ya kebîrü entellezî lâ tehdil ukûlü livasfi azametih.” (4) Bin defa okunacak.
Sonra; “Subhane rabbiyel a’la.” (5) denecek. Sonra, “Sübhane men hüve külle yevmin hüve fi şe’nin.” (6) okunacak.
Bundan sonra ihtiyaç neyse o söylenecek ve şunlar okunacak.: “Ya ğıyâsel müsteğîsîne velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.” (7) (Mecmuatül Ahzab)
Hz. İbnu Abbâs (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: “Hz. Ali İbnu Ebî Tâlib (radıyallâhu anh) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’a gelerek:
“Annem ve bâbam sana kurban olsun, şu Kur’an göğsümde durmayıp gidiyor. Kendimi onu ezberleyecek güçte göremiyorum.” dedi. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ona şu cevabı verdi:
“Ey Ebû’l-Hüseyin! (Bu meselede) Allah‘ın sana faydalı kılacağı, öğrettiğin takdirde öğrenen kimsenin de istifade edeceği, öğrendiklerini de göğsünde sabit kılacak kelimeleri öğreteyim mi?”
Hz. Ali (radıyallâhu anh):
“Evet, ey Allah’n Rasûlü, öğret bana!” dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (asv) şu tavsiyede bulundu:



Unutkanlık-duası.jpg




"Allahümmerzukna hıfzal mürselin ve ilhamel enbiyai ve fehmel evliyai bi keramike ya ekramel ekramin ve bi rahmetike ya Erhamerrahimin." Bu duayı okumak hafızayı güçlendirecek, derslerde başarılı olmayı sağlayacaktır. 40 gün boyunca sabah namazı vakti gelmeden yani seher vaktinde 7 defa Fatiha suresi okuduktan sonra, 70 defa okunduğunda, unutkanlık sorunundan kurtularak hafızanın güçlendiğini göreceksiniz.
Perşembe gecesini Cuma gecesine bağlayan gecenin son üçte birlik kısmında kalkarak, dört rekat namaz kılınmalıdır. Namazın ilk rekatında Yasin ve Fatiha süresini, ikinci rekatında Fatiha ed-Duhan ve Hamim suresini, üçüncü rekatında Fatiha ve Eliflammim Tenzilü' s secde, dördüncü rekatında ise Fatiha ve Tebareke'l - Mufassal okunmalıdır. Tüm mümin insanlar için istiğfar ederek şu dua edilmelidir; "Allah'ım beni hayatta kıldığın sürece bana günahları terk ettirip, merhamet et. Ey arzın yaratıcısı, ey izzet sahibi ikramına dil uzatılmayan izzet sahibi olan Allah'ım! Ey Rahman! celalin hakkı için, kitabını bana öğrettiğin gibi hıfzına kalbimi icbar eyle. Seni bana razı olacak biçimde okumama yardım et! Ey semavat ve arzı yaratan, kitabınla benim gözlerimi nurlandırmanı, dilimi açmanı, göğsüme ferahlık vermeni, bedenimi yıkamanı diliyorum. Hakkı bulmam için bana sadece yardım edebilirsin. Bana her şeye ulaşmak için gereken kuvvet ve gücü verecek olan sadece yüce Allah'tır!" Bu duayı bu şekilde edenlerin hafızası güçlenecek, unutkanlık sorunu kalmayacaktır. Bu dua Hıfz duası olarak bilinmektedir. Peygamberimiz tarafından, Kuranı hafızasında tutamayan Hz Ali'ye tavsiye edilmiştir.
Sabah güneş doğmadan önce, 786 defa "Bismillahirrahmanirrahim" okunmuş olan bir bardak suyu içmek faydalı olur. Buna 7, 11 ve 21 gün süreyle devam edilmelidir.
Gün içerisinde herhangi bir saatte Kalem suresini bir bardak suya okuyarak, bu suyu içmek gerekir. "Nun ve'l -kalemi ve ma yestrun. Ma ente bini'meti Rabbike bi-mecnun. Ve inne leke le-ecren ğayre memnun. Ve inneke le ala hulükın azim. Fesetübsirü ve yübsirun. Amin"
Her şeyi çabuk unutan, zihni kapalı olan kişiler sabahları bu zikirleri yapmalı, suya okuyarak aç karnına içmelidir. 150 defa "Ya Alim", 148 defa "Ya Muhsi", 786 defa "Besmele", 198 defa "Ya Allah, Ya Hayy, Ya Cami, Ya Kafi."Allah’ım, bana günahları, beni hayatta baki kıldığın müddetçe ebediyen terkettirerek merhamet eyle. Bana faydası olmayan şeylere teşebbüsüm sebebiyle bana acı. Seni benden râzı kılacak şeylere hüsn-i nazar etmemi bana nasîb et. Ey semâvât ve arzın yaratıcısı olan celâl, ikram ve dil uzatılamayan izzetin sâhibi olan Allah’ım. Ey Allah! Ey Rahman! Celâlin hakkı için, yüzün nuru hakkı için kitabını bana öğrettiğin gibi hıfzına da kalbimi icbâr et. Seni benden razı kılacak şekilde okumamı nasîb et. Ey semâvât ve arzın yaratıcısı, celâlin ve yüzün nuru hakkı için kitabınla gözlerimi nurlandırmanı, onunla dilimi açmanı, onunla kalbimi yarmanı, göğsümü ferahlatmanı, bedenimi yıkamanı istiyorum. Çünkü, hakkı bulmakta bana ancak sen yardım edersin, onu bana ancak sen nasib edersin. Her şeye ulaşmada güç ve kuvvet ancak büyük ve yüce olan Allah’tandır.”
“Ey Ebû’l-Hasan, bu söylediğimi üç veya yedi cuma yapacaksın. Allah’ın izniyle duana icâbet edilecektir. Beni hak üzere gönderen Zât-ı Zülcelâl’e yemin olsun bu duayı yapan hiçbir mü’min icâbetten mahrum kalmadı.”
İbnu Abbâs (radıyallâhu anhüma) der ki: “Allah’a yemin olsun, Ali (radıyallâhu anh) beş veya yedi cuma geçti ki Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’a aynı önceki mecliste tekrar gelerek:
“Ey Allah’ın Resûlü! Geçmişte dört beş âyet ancak öğrenebiliyordum. Kendi kendime okuyunca onlar da (aklımda durmayıp) gidiyorlardı. Bugün ise, artık 40 kadar âyet öğrenebiliyorum ve onları kendi kendime okuyunca Kitabullah sanki gözümün önünde duruyor gibi oluyor. Eskiden hadisi dinliyordum da arkadan bir tekrar etmek istediğimde aklımdan çıkıp gidiyordu. Bugün hadis dinleyip sonra onu bir başkasına istediğimde ondan tek bir harfi kaçırmadan anlatabiliyorum.” dedi.
Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bu söz üzerine Hz.Ali (radıyallâhu anh)’ye:
“Ey Ebû’l-Hasan! Kâbenin Rabbine yemin olsun sen mü’ minsin!” dedi.” (Tirmizî, Daavât 125, (3565).
Unutkanlık için etkili başka bir dua ( Hafızayı Kuvvetlendirmek İçin Dua )
“Allâhümmerzuknâ hıfzalmürselîn ve ilhâmel enbiyâi ve fehmel evliyâi bi keramike yâ ekramel ekramîn ve bi rahmetike yâ erhamerrâhimîn”
Not: Okurken üzerinde ” ^ ” işareti olan harflerin uzatılması gerekmektedir. Bu dua 40 gün seher vaktinde, yani sabah namazı vakti girmeden önceki vakitte (Sahur Vakti) okunulursa kişi unutkanlıktan kurtulur, hafızası kuvvetlenir. Bu dua sınavları girmeden önce veyahut derslere başlamadan okunursa kişi sınavında başarılı olur, derslerini kolay öğrenir. Bu duayı bize bildiren son varisi resul Ebul Faruk Süleyman Hilmi Tunahan Hz.leridir. (k.s.) Kendisi bunun gibi bir çoook dualar bildirmiştir ve bu dualar tam tesirlidir. kendisi eskiden 16 senede okutulan dersleri 1-2 senede okutur müftü yetiştirirlerdi. 1930larla 60 lar arsında insanlar cenazesini yıkatacak ,imam bulamazken bu zatı muhterem binlerce müftü ve imam yetiştirmiştir. Allah hizmetlerinden razı olsun. Kendi ağzından bir sözünü naklediyorum : “Ahir zamanda bu hizmet (Kuran Okutma Hizmeti) devam edecekse bu koldan devam edecektir.” Bu duayı okudukdan sonra faidesini görürseniz bu zata bir fatiha 3 ihlas okumayı ihmal etmeyiniz.
 
Geri
Üst