Urfa'nın Patlicanlısı

Urfa'nın Patlicanlısı
urfa yöresine ait patlican yemeği tarifi malzemeleri meleklermekanı.com da
Akşam oluyor ne yapsak yemeğe diyoruz her gün. Bir güzel şehriyeli mercimek çorbası yapıp yanına renkli pilav la bu yemeği konbin edebiliriz hanımlar.
Hem ne yapacağım derdinden kurtuluyoruz hemde farklı bir yemek denemiş oluyoruz.




Gelelim yemeğin nasıl yapıldığına;


Malzemeler

500 gr. yağlı kıyma
8 adet patlıcan
1 çay kaşığı karabiber
4 çay kaşığı tuz





Yemeğin Tarifi
Patlıcanları yıkayıp uç kısımlarını kesin, uzunluğuna göre 3'e ya da 4 parçaya bölün ve tuzlu suda bekletin.

Kıymaya karabiber ve tuz koyup yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi arada suya batırarak yuvarlaklar yapın.

Kalın kebap şişlerine sırayla bir patlıcan ve bir köfte dizin. Kömür ızgarada köfteler pişene kadar yavaş yavaş çevirerek pişirin. Közlenmiş yeşil biber, domates ve lavaş ekmeğiyle servis yapın.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst