Uskumru tavası

  • Konbuyu başlatan *MeleK*
*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Uskumru tavası tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için paylaşıyorum.Şimdiden afiyet olsun=)
5 kişilik


Malzemesi:

-10 adet uskumru
(temizlenmiş)
-tuz
-200 gr. soğan(ince kıyılmış),
(2 orta boy)
-15 gr. un (2 çorba kş.)
-90 ml. zeytinyağı
(6 çorba kş.)
-1 adet limon (suyu).

Yapılışı:

1.Uskumruları yıkayıp süzdürün, Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.

2.Balıkları soğanlardan ayırarak una bul ayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca una bulanmış balıkları tavaya yerleştirin. Her iki yanını da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.

3.Kızaran balıkları temiz bir tabağa çıkarıp, üzerlerine kızartma yağından biraz gezdirin. Yanında limon suyu ile servis yapın.
 
Konuyu Başlatan Benzer Konular Forum Cevaplar
*MeleK* Osmanlı mutfağı 0
*MeleK* Osmanlı mutfağı 1

Benzer Konular


Üst