Ütü Yapmadan Kırışıklıklar Nasıl Giderilir?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Ütü Yapmadan Kırışıklıklar Nasıl Giderilir?
ütü yapmak, ütü yapmamak, ütüsüz kıyafet


Sevgili melekler, gerçekçi olmak gerekirse ev işleri içinde en çok sevilmeyen ütü yapmaktır. Sevenlerin sayısı da bir elin parmaklarını geçmez herhalde. Ne kadar sevmesek de yapmak zorunda olduğumuz ütüyü daha az yapmak adına başka yöntemler de mevcut. Ya da ütünüz aksi gibi bozulduytsa ve acil ütülükleriniz varsa şimdi sizlerle paylaşacağımız yöntemler son derece işinize yarayacaktır...


ütü.jpg



Kırışan giysilerinizi kaynar suyun buharına asarak kırışıkların giderilmesini sağlayabilirsiniz. Ütünüz bozuksa veya o anda canınız ütü yapmak istemiyorsa bu yöntemi uygulayarak büyük bir dertten kurtulabilirsiniz.

Ütü kullanmadan Kırışıkları açmanın diğer bir yolu ise ütüleyeceğiniz eşarp, bluz veya pantolonu kısacası bütün kıyafetleri köşelerinden tutup gerdirerek üzerine birkaç dakika fön makinasıyla sıcak hava tutmaktır.Kıyafetleriniz bu yöntemle de çok pratik ve hızlı bir şekilde ütülenmiş gibi olur.
 
Buharla çok iyi açılmıyor maalesef kırışıklıklar. Fakat kadife giysilerde buhar işe yarıyor. Ben genelde ütü kullanmadan kırışıklıkları fön makinası ile açıyorum :D Özellikle eşarplarımda ki kırışıklıkları . Eşarplarım çekmecede katlı duruyor haliyle kat izi oluşuyor. Acil olarak dışarıya çıkmam gerekiyorsa ütüyle uğraşmam direkt eşarba fön tutuyorum. Ütü gibi çok iyi kırışıklıkları gidermese de kötü görüntüyü azda olsa gideriyor.
 
Geri
Üst