Üzüm çekirdeği yağının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Üzüm çekirdeği yağının faydaları nelerdir ?
Üzüm çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği ekstresi üzüm çekirdeğinden elde edilir. Yemeklik yağlar dünyasında, üzüm çekirdeği yağı tartışmalıdır. Ancak, ılımlı ve uygun bir şekilde kullanılıyorsa, sağlık ve güzellik için birçok kullanım ve fayda getirebilir. Üzüm çekirdeği yağı, tıbbi ve beslenme özellikleri içerir; yüzyıllardır farklı rahatsızlıklar ve hastalıklar için etkili bir ev ilaç olarak kullanılmıştır. Üzüm çekirdeği yağı flavonoidler, linoleik asit, oligomerik proantosiyanidin ve E vitamini bakımından zengindir. Üzüm çekirdeği yağı hem omega-6 hem de omega-3 yağ asitlerini içerir . Üzüm çekirdeği yağı, diğer bitkisel yağlara kıyasla en yüksek omega-6 yağ asitleri seviyesine sahiptir. Yüksek miktarda E vitamini içerir. E vitamini kolesterol seviyelerini dengeleyen ve kalp hastalığı, kanser ve demans riskini azaltan önemli bir antioksidandır .




Üzüm çekirdeği yağı.jpg






Üzüm çekirdeği yağı üzüm çekirdeğinden elde edilir. Üzümler, yaprakları ve tohumları, tıbbi ve beslenme ajanları sayesinde birçok evde , ilaçlarda yüzyıllardır kullanılmaktadır. Buna ek olarak, bu yağ polifenoller flavonoidler, linoleik asit, oligomerik proantosiyanidin ve E vitamini ile yüklüdür, bunların hepsi, ciddi sağlık durumlarını tedavi etmek için mükemmel bir çare haline getirir. Bunun dışında birçok cilt ve saç bakım ürününde de kullanılır. Güneş yanığı, yaşlılık lekeleri, çatlamış dudaklar, akne, kırışıklıklar, kronik venöz yetmezlik, artrit, ödem, variköz damarlar, hemoroit, saç dökülmesi gibi pek çok sağlık ve güzellik sorununu tedavi etmek son derece faydalıdır .



Üzüm çekirdeği yağı ne için kullanılabilir ?



cildi nemlendirmek

sivilceyi gidermek

cildi aydınlatmak

gözenekleri sıkıştırmak

yara izlerinin görünümünü azaltmak

makyaj temizliği



Birçok yoğun çalışmaya göre, linoleik asitin oral tüketimi diyabetle ilgili komplikasyonları azaltabilir.Bir araştırmaya göre, üzüm çekirdeği ekstresinin diyabet üzerinde büyük bir etkisi vardır. Bir çalışmaya göre, üzüm kabuğu ve tohum ekstreleri kanserin önlenmesinde büyük bir potansiyele sahiptir. Ayrıca, kemoterapi ilacından kaynaklanan diğer yan etkilerin yanı sıra karaciğer hasarında da yardımcı olabilir.Üzüm çekirdeğinin bir başka yararı ise hasar gören kan damarlarına bağlı olarak ortaya çıkan hemoroid, varisli damarlar ve örümcek damarlarını tedavi etmektir.



Üzüm çekirdeği yağı, ödem, artrit, akne, dermatit, kaşıntılı ve kuru cilt, kırışıklıklar, çürükler, yaralar, çatlamış dudaklar, çatlaklar, hemoroidler, variköz damarlar, erken yaşlanma, kronik dahil olmak üzere birçok sağlık ve güzellik sorunlarında venöz yetmezlik, premenstrüel sendrom (PMS), saç dökülmesi, kepek , stres, siğiller, diyabet, yüksek tansiyon, hipertansiyon, görme bozukluğu, maküler dejenerasyon ve katarakt tedavisinde kullanılır . Üzüm çekirdeği yağında bulunan güçlü antioksidanların bağışıklık sistemini güçlendirmede ve serbest radikallerle mücadele etmede etkilidir.Üzüm çekirdeği yağında bulunan güçlü antioksidanlar bu yağın birçok sağlık ve güzellik yararından sorumludur. Oligomerik prosiyanidin olarak adlandırılan flavonoid, güçlü bir antioksidandır. Serbest radikalin doku ve vücudunuz üzerindeki etkilerine karşı savaşabilir.Cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Yağdaki polifenoller ve antioksidanlar da sivilceyi giderir.C ve E vitaminleri ve yağ asitleri yağı mükemmel bir yumuşatıcı yapar. Cildi onarır.



Aynı zamanda kepek ve saç dökülmesini azaltır ve saçı güçlendirir daha hızlı büyümesini sağlar. Yağdaki E vitamini içeriği saç dokusunu oluşturmaya yardımcı olur. Üzüm çekirdeği yağı omega-6 yağ asitlerinde yüksektir.Çalışmalar çok fazla omega-6 yağ asidinin kanser de dahil olmak üzere kronik hastalıklara yol açabilecek inflamasyona neden olabileceğini göstermektedir Yağ, güzellik rejiminizin bir parçası olarak saçta ve ciltte kullanılabilir.Üzüm çekirdeği yağı, zeytinyağından bile çok daha iyi bir E vitamini kaynağıdır . E vitamini yağda çözünen bir antioksidan olarak çalışan bir vitamin olup , hücrelerin kanser, kalp hastalığı ve diğer kronik hastalıklar ile ilişkili serbest radikallere zarar vermesini önlemeye yardımcı olur. E vitamini de bağışıklık sisteminizi destekler. Araştırmalar demansın ilerlemesini yavaşlatabileceğini gösteriyor.



Üzüm çekirdeği yağı, mor ötesi ışınlardan kaynaklanan pigmente cilt ve yaş lekeleri üzerindeki etkileri aydınlatır. Alternatif olarak, güneş yanığı riskini azaltmak ve yaşlılık lekeleri görünümünü azaltmak için her gün üzüm çekirdeği takviyesi alın. Üzüm çekirdeği özü, sağlıklı ve güçlü görünen bir cilt için önemli olan elastin ve kollajen üretimini artırabilir. Üzüm çekirdeği yağı, akne, alerjik reaksiyonlar, dermatit, atopik egzama ve kaşıntılı ve kuru cilt tedavisinde de etkilidir. İnce kıvamıyla, üzüm çekirdeği yağı inanılmaz derecede hafif bir nemlendiricidir. Hindistan cevizi yağı ve jojoba yağından daha hafiftir. Yani cildiniz için yağlı olmayan bir nemlendirici arıyorsanız, üzüm çekirdeği yağı seçin! Üzüm çekirdeği yağı, tıkanmış gözenekleri azalttığı ve fazla yağ üretimini dengelediği söylenen linoleik asitte yüksektir!



Üzüm çekirdeği yağı da cilt aydınlatma özelliklerine sahiptir. Çünkü C vitamini ve E vitamini açısından zengindir, bu da hem cilt tonunu iyileştirmeye yardımcı olur hem de aydınlatır. Yara, leke veya hiperpigmentasyon varsa, cildinize üzüm çekirdeği yağı uygulayın. Üzüm çekirdeği yağını duştan hemen sonra bir saç kremi olarakta kullanabilirsiniz.Üzüm çekirdeği yağı aslında tırnak büyümesi için en iyi yağdır! Tırnaklarınızı nemlendirir ve derinlemesine besler, böylece daha uzun, daha güçlü ve parlak tırnaklara sahip olursunuz.Üzüm çekirdeği yağı anti-aging için iyidir. Cilde uygulanan üzüm çekirdeği yağı, hücresel düzeyde kollajen restorasyonunu teşvik eder.Daha sıkı, daha tonlu ve daha sıkı bir cilt ister misiniz? Üzüm çekirdeği yağı kullanın. Üzüm çekirdeği yağı yüksek miktarda antioksidan, vitamin, protein ve linoleik asit içerdiğinden, yıpranmış, hasarlı ve cansız cilt hücrelerini onarmak için iyidir.

Üzüm çekirdeği yağı antioksidan, antikanser ve antimikrobiyal özelliklere sahip fenolik bileşikler açısından zengindir. Yüksek E vitamini içeriği antioksidan, nöroprotektif ve antitümöral özellikler sunar. Üzüm çekirdeği yağı E vitamini içeriği zeytinyağından daha yüksektir. Sonuç olarak, bazı kronik hastalıkları önlemek ve yaşlanma sürecini yavaşlatmak için üzüm çekirdeği yağı kullanılabilir. E vitamini ve polifenoller de yara iyileşmesini destekler.Üzüm çekirdeği yağı içindeki fitosteroller, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.

Bununla birlikte, dikkate alınması gereken bazı faktörler vardır. Diğer herhangi bir gıdada olduğu gibi, çok fazla tüketim olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Üzüm çekirdeği yağı, C ve E vitaminlerinden daha güçlü bir antioksidan olarak kabul edilen çok miktarda linoleik aside sahiptir. Linoleik asit, dermatit, akne ve egzamaya karşı etkili dir ve cilt tarafından kolayca emilir.Üzüm çekirdeği yağı içindeki antioksidanlar, cildin güneşin zarar vermesine ve kuruluğa karşı korunmasına yardımcı olur. E vitamini ile birlikte, cildi ince kırışıklıklara ve çizgilere karşı nemlendirerek yaşlanma sürecini de geciktirebilirler.E Vitamini, serbest radikallere karşı savaşır, bu nedenle diyetinizde tüketildiğinde cildinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir..



Üzüm çekirdeği yağı, fenolik asit, flavonoidler ve linoleik asit gibi güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu nedenle, yüksek tansiyonu düşürmek , üzüm çekirdeği yağının şaşırtıcı sağlık yararlarından biridir. Bu antioksidanlar kan damarlarının zarar görmesini önleyebilir.Alzheimer hastalığı hafıza kaybıyla ilgili bir yaşlanma durumudur. Şiddetli hafıza kaybı, bireyin faaliyetlerini ve yaşamını etkileyebilir. Çalışmalar üzüm çekirdeği yağında bulunan bazı bileşiklerin, enflamasyonu azaltarak ve beyin plakının oluşumunu önleyerek Alzheimer hastalığı riskini azaltma kabiliyetine sahip olduğunu göstermiştir. Üzüm çekirdeği yağı kullanmak ayrıca Alzheimer hastalığının başlangıcını da önler. Üzüm çekirdeği yağının yararları arasında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yer alır çünkü üzüm çekirdeği yağı büyük bir E vitamini kaynağıdır. E vitamini, mikropları ve kanser hücrelerini öldüren güçlü bir antioksidandır. Ayrıca antikor üretilmesinde ve bakterilerin kurtulmasından önemli rol oynayan B hücreleri olarak bilinen bağışıklık hücrelerinin üretimini de uyarır.Üzüm çekirdeği yağında bulunan yararlı bir bileşik olan proantosiyanidin, kolesterolü düzeltebilir ve yüksek kolesterol seviyelerini önleyebilir. Üzüm çekirdeği yağı kullanmak, düşük yoğunluklu lipoprotein ve vücuttaki toplam kolesterol seviyelerinin azaltılmasında etkilidir.


Üzüm çekirdeği yağında bulunan belirli faydalı bileşikler, kronik venöz yetmezlik ile baş etmede etkilidir.Üzüm çekirdeği yağı, kaşıntı, ağırlık ve ağrı hissi gibi kronik venöz yetmezlik semptomlarının tedavisinde etkilidir. Üzüm çekirdeği yağı kemik sağlığı içinde olumlu etkilere sahiptir.Üzüm çekirdeği yağı da kemikte kalsiyum için düşük bir kalsiyum seviyesinin neden olduğu kemik rahatsızlığı için etkili bir ev ilacıdır.Üzüm çekirdeği yağı kardiyovasküler sağlık için faydalıdır. Üzüm çekirdeği yağında bulunan proantosiyanidinler, kan damarlarının zarar görmesini engelleyen antioksidan özellikler içerir. Vitamin E ve C, üzüm çekirdeği yağında güçlü antioksidanlardır. Bu antioksidanlar yüksek tansiyonu azaltmaya yardımcı olur. Yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıklar arasında yakın bir bağlantı vardır.
 
Üzüm çekirdeği yağı benim cilt bakım ürünlerimin arasında olmazsa olmazım. Cildi çok iyi bir şekilde nemlendiriyor ve onarıyor. Cilt lekelerinide açıyor. Henüz daha tam sonuç almasamda cilt lekelerimde bir azalma gözlemledim. Cilt bakımın dışında ben üzüm çekirdeğinin tozunu tüketiyorum. Anemim var ve demir eksikliğim. Ayrıca sıklıkla eklem ağrısı çekiyorum .Üzüm çekirdeği tozuyla bu septomları bir nebzede olsa önlüyorum. Üzümün meyvesi çekirdeği yaprağı her biri ayrı şifa deposu . Bu besinden olabildiğince iyi faydalanmak lazım
 
Geri
Üst