Uzun Etek Modası

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Uzun Etek Modası
uzun etekler uzun etek son moda etekler etek modası modelleri
Bu sezon romantik havası uzun kloş eteklerle kendini gösterdi. 50 ve 60’ların nazik ve elegan kadınları eteğini savurarak günümüzün modern çizgileriyle buluştu. Etek boylarının giderek uzadığının bizler de farkındaydık ancak bu kadar ani bir dönüş beklemiyorduk. Bu ani dönüşün tabii ki de riskleri var...

uzun-etek-7843.jpg


Yeni sezonda uzun etekleri denemek cesaret isterken en ufak bir yanlış tercih, trendi görünmek uğruna görünümü mahvedebilir. Peki uzun etek modasına nasıl ayak uyduracağız?

Habertürk'ten Esra Çoruh uzun etek nasıl giyilmeli anlatmış
Eteğin boyu çok önemli
Uzun kişiye göre değişen bir kavram. Önemli olan kişinin boyuna göre olan en ideal uzunluk. Uzun etek modasında da farklı etek boyları göze çarparken yerleri süpüren kuyruklu olan etek boyları konunun dışında kalıyor tabii ki...

Kendinize göre etek boyunda değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin boyunuz çok kısaysa upuzun bir etek boyu yerine diz altında biten etek boyları size daha uygun olabilir.


Ayakkabı tercihi
Uzun eteklerle yüksek ökçeler tercih edilmeli. Ancak aşırı topuklu ayakkabılar da eteğin romantik havasını bozabilir. Bu yüzden etek boyunu çok kaldırmayan ve eteğin havasını bozmayan örneğin hafif topuklu bağcıklı botlar, topuklu oxford veya mary jane tarzı ayakkabılar uzun eteklere çok şık eşlik edebilir.

Hatta ayak bileğini gösteren etek boylarında kısa çorapların arada kendini göstermesi ayakkabıyla eteğin uyumunu çok şık yansıtır.

Kumaşı ve deseni
Uzun eteklerde çok kumaş alternatifi var. Keten kumaşlardan kışa uygun kadife kumaşlara kadar etekler farklı kumaşlarla kendini gösterir.

Ancak eteklerin romantik havasını yansıtmak isteyenler için pilili modelleri ve desenli kumaşları tavsiye edebiliriz.


alıntı
 
Uzun etek alımlı oluyor da, ben de giyemiyorum ya :S Bacaklarıma dolanıyor rahat yürüyemiyorum düşecek gibi oluyorum :D:D Ama giyenlerede çok yakıştırıyorum, endam katıyor çünkü :)
 
Geri
Üst