Vücut şekillendirme ameliyatı nedir nasıl yapılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Vücut şekillendirme ameliyatı nedir nasıl yapılır ?
Hayallerinizdeki bedeni elde etmek söz konusu olduğunda, diyet ve egzersiz genellikle istenen sonuçları vermede başarısız olur. Son yıllarda, cerrahi teknikler görünüşü iyileştirmek ve düzeltmek için büyük ölçüde ilerlemiştir. Vücudunuzun şekli veya yüzünüzün özelliklerinden memnun değil misiniz? Plastik cerrahi prosedürleri, hastaların görünüşleri hakkında kendilerini güzel hissetmelerini sağlayan kozmetik kusurları gidermek için tasarlanmıştır. Vücut şekillendirme ameliyatı, vücudun hemen hemen her bölgesini yeniden şekillendirmek için plastik cerrahların kullandığı çeşitli tekniklerini kapsar.Vücut şekillendirme ameliyatı sayesinde, hastalar diyet ve egzersize yanıt vermeyen aşırı yağ ve cildi etkili bir şekilde yok edebilirler. Cerrahlar, hastalarına liposuction, karın germe ve vücut kaldırma ameliyatı da dahil olmak üzere eşitli vücut şekillendirme tekniklerini kullanırlar.

vücu şekkilnedirme ameliyatı.jpg








Önemli kilo kaybı hayatınızı önemli ölçüde değiştirebilir, ancak size büyük bir sorun yaratır : bolca sarkmış bir cilt! Vücut şekillendirme, kilo kaybını takiben vücudunuzun şeklini ve tonunu geliştirebilen kozmetik prosedürlerin birleşimidir. Gevşek sarkan cildin görünümünden sıkıldınızsa, vücut şekillendirme prosedürlerinden faydalanabilirsiniz. Ameliyat için ideal bir aday olabilirsiniz. Vücut şekillendirme size mükemmel vücudu veremese de, fiziksel görünüşünüzü ciddi şekilde değiştirebilir. Tüm cerrahi prosedürler bir dereceye kadar risk ve belirsizlik arz eder. Potansiyel riskler arasında enfeksiyon, anesteziye karşı olumsuz reaksiyon, aşırı skar oluşumu, zayıf iyileşme, uzamış şişlik, uyuşukluk ve kan pıhtıları sayılabilir.



Vücut şekillendirme ameliyatı , vücudunuzun görünümünü yeniden şekillendirmek ve geliştirmek için tasarlanmış çok çeşitli estetik plastik cerrahi prosedürlerini tanımlamak için kullanılan genel terimdir. Cerrahın kullanacağı teknikler ve vücut şekillendirmenin kapsamı, mevcut fiziksel durumunuza ve hedeflerinize bağlı olacaktır.Önemli miktarda kilo veren insanlar kendilerini , daha sağlıklı, daha enerjik ve daha hafif hissederler. Bununla birlikte, ciltleri muhtemelen sarkacaktır ve vücutlarının çeşitli bölgelerini sıkılaştırmak ve şekillendirmek isteyebilirler.Vücudun herhangi bir kısmı vücut şekillendirme ve estetik plastik cerrahi ile ele alınabilir .


Vücut şekillendirme, vücudunuzun bir parçasının şeklini veya dış hatlarını aşırı cilt ve altta yatan yağları kaldırarak değiştiren prosedürleri ifade eder. Prosedürler liposuction, karın germe ve pannikülektomi, vücut kaldırma, kol kaldırma, uyluk kaldırma ve daha fazlasını içerir.



Çocuk sahibi olmak, yaş, yoğun kilo alımı veya aşırı kilo kaybı cildi ve karın kaslarını gerebilir ve bazı durumlarda orta bölüme istenmeyen yağ oluşumu olabilir. Abdominoplasti, karın bölgesinden fazla deriyi ve inatçı yağ kısımlarını temizler, kasları sıkılaştırır, karnı düzleştirir.


Üst kolun derisi genellikle yaş veya hızlı kilo kaybından dolayı sarkmanın belirgin belirtilerini gösterirse, bir kol kaldırma vücut şekillendirmesinin değerli bir parçası olur.Üst kol kaldırma, üst kolları yeniden şekillendirir, gevşek cildi sıkılaştırır . Bir kol kaldırma, meme kaldırma, abdominoplasti, uyluk kaldırma veya başka bir prosedür , plastik cerrah, hastanın vücudunu daha genç bir görünüm vermek için ele alınan vücut bölgelerini yeniden şekillendirerek ve sıkalaştırarak, fazla deriyi ve yağı çıkarır.



Kalçanın şekillendirilmesi genellikle yağ enjeksiyonu kullanılarak yapılır . Katı silikon implantlar da kalça büyütme için kullanılabilir, ancak daha az popülerdir. Yaş, aşırı kilo kaybı veya emzirme ile birlikte göğüsler daha düz ve sarkmaya başlayabilir. Göğüs kaldırma ameliyatı ile güzel gögüslere sahip olmak mümkün.


Kilo kaybı ve yaşlanma, yüz ve boyun da sarkık bir görünüm ile bırakabilir. Yüz germe, yüzün alt üçte birlik kısmını canlandırmaya yöneliktir, boyun germe ise yaşlanmayı geciktirir.Tam bir yüz germe özelliği ile cilt sıkılaştırılabilir, aşırı yağ birikintileri giderilir


Liposuction, vücudun hemen hemen her bölgesine uygulanabilen çok yönlü bir tekniktir. Herhangi bir vücut şekillendirme prosedürünü gerçekleştiren plastik cerrah için vazgeçilmez dir.Liposuction ,Çene ve boyun, kalçalar, karın, iç ve dış uyluklar, dizler ve ayak bilekleri ve kalçalar da dahil olmak üzere çok çeşitli bölgelerden gelen aşırı yağları giderir.




Vücut şekillendirme, her zaman istediğin mükemmel vücudu elde etmenin son adımı olarak düşünülebilir. Vücut şekillendirme, sorunlu bölgelerde fazla cilt ve yağın giderilmesine yardımcı olan herhangi bir prosedür anlamına gelir. Bu ayrıca cildi sıkılaştırma ve selülit görünümünü azaltmayı içerir.Her insanın vücut şekli ve yapısı farklıdır. Bu nedenle ameliyat sonrası sonuç hastadan hastaya değişir. Bir hastanın geçeceği seansların sayısı birkaç faktöre bağlıdır, ancak nihai hedef her zaman sizin için istenen vücut şeklini elde etmektir. Diyet ve egzersizle bile, birçok insan kaybetmek imkansız görünen inatçı yağlara sahiptir. Vücut şekillendirme, bu alanları hedeflemekte ve hastaların istenen şekle ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.
 
Geri
Üst