Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler
yabancı ressamlar yabancı ressamların hayatı ressamların isimleri ressamlar ünlü ve eserleri



Aelst, Willem van ( 1627 Delft – 1683 Amsterdam )

Hollandalı ressam.
Natürmort çalışmıştır. Barok Dönemi sanatçısıdır. Amcası Evert van Aelst ( 1602 -1657 )
aynı zamanda öğretmeniydi. Erken yaşlardan itibaren natürmortlarıyla tanınmaya başladı. 1643’te Delft’teki ressam locasına üye oldu. 1645 ile 1649 yılları arasında Fransa’da bulundu.
Floransa’ya giderek iki yıl Fernando II de’Medici’nin himayesinde ressam olarak çalıştı. Floransa’da hemşerisi Matthias Withoos ve Otto Marseus van Schrieck’le karşılaştı; ayrıntıya önem veren, yumuşak tarzıyla onları etkiledi. 1657’de Amsterdam’a yerleştikten bir süre sonra İtalya’ya döndü.
Sanatçının eserlerinin bir çoğu Berlin ve Kassel’deki Staatlice Museen’de sergilenmektedir.


Eserin Adı: Gümüş Tabak, Kadeh ve Taslı Natürmort
Yapım Tarihi: 1659
Orjinal Ebadı: 70,1 x 45,4 cm
Tekniği: Tuval Üzeri Yağlıboya
Bulunduğu Yer: Özel Koleksiyon



Aelst, Willem van.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler

Alexander, John White ( 1856 Pensilvanya - 1915 )

Amerikalı sembolist ressam.
Alexander’ın sanatsal çizgisi, Amerikan sanatında, özellikle de plastik sanatlarda biçim ve estetik sorununun; madde-özne ilişkisinin, evrensel değerlere atıfta bulunan gerçekçilik ile çoğu kez yerel düzlemde anlam kazanan ifadecilik zemininde tartışıldığı bir dönemde olgunlaşıp gelişti. New York’da bulunduğu erken dönemlerinde çizgiye ilgi duydu ve Harper Kardeşler için kitap ressamlığı yaptı.
1877’de Avrupa’ya gitti. Bir süre Paris’te kaldı. Münih Royal Akademi’ye üye olduktan sonra Frank Duvenic ve çevresindeki sanatçılarla birleşerek çalışmalar yaptı.
Bavaria,Venedik ve Floransa’ya seyahat ettikten sonra 1881’de New York’a döndü. Kariyerini portre ressamı olarak sürdürdü. 1891’de tekrar Paris’e gitti. Sergileriyle, her yıl düzenlenen salonlara ve Society of Sculptors gibi bir çok uluslararası sanat organizasyonuna katıldı veya onların yöneticisi oldu.1901’de Amerika’ya geri döndüğünde büyük bir ilgiyle karşılandı.1909’a dek National Academy of Design’ın başkanlığını yaptı. 1915’de öldü.


Alexander, John White.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler

Alfred SISLEY

SİSLEY AFRED(PARİS1839 Moret-Sur-Loing1899)Sisley'in sanat analyışı,Corot ve Boudinn'in sanatıyla.Maurice Utrillo arasında bir köprü oluşturur.Sisley İngiliz bir ana babadan Paris'te doğdu.Babasını başlangıçta oğlunun iş hayatına atılamsını istiyordu;ancak o bu konuya hiç ilgi, duymadı ve resim yapma yeteneğine sahip olduğunu sezinlediğinde Atelier Gleyre 're girdi.Burada Calaude Monet,Bazille ve Renoir'la tanışan Sisley,onlarla birlikte acık havada resim yaptı.

!870-1874 arasında yaptıgı resimlerde,Corot ve Baudin'in etkileri güçlü bir şekilde hissedilir.
1877ve1882deki Emperyonist sergilere de resim verdi.Tekniği değişmekteydi.Renkler giderek daha parlak ve göz alıcı tonlara büründü(1873te yaptığı buğday tarlası adlı resimde bunu izlemek mümkündür) Genellikel su ile ilgili konuları ele alıyordu:Yaptığı her şey, görülmemiş incelikte dokunuşların eseridir;bunlar duygulu ve sanatçı kişiliğinin şair yanını ortaya koyarlar.



place.jpg


Nevicata%20%28Sisley%29.JPG


sisley.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler

Lorenzo de' Medici'nin himayesinde çalışan etkili bir Floransalı heykeltıraş, kuyumcu ve ressam. Öğrencileri arasında Leonardo da Vinci, Pietro Perugino, Domenico Ghirlandaio ve Sandro Botticelli sayılabilir. Aynı zamanda Mikelanj'ı da etkilemiştir. Erken Rönesans döneminin dingin klasik tarzında eser vermiştir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler

Fransız pointilist ressam.
Rouen’de Peinture et de Desin Rouen’de resim eğitimi aldı. Paris Beaux-Arts’ta genel olarak başarılı addedilmemesine karşın, resimde izlenimciliği,kendine has bir teknikle yorumlayarak tartışmalı bir üne sahip oldu.1882’ye kadar Paris Collége Chaptal’da öğretmenlik yaptı. Paris’in ilerici sanat çevresiyle irtibata geçti. 1884’de Salon des. Indépendants’ın kurucuları arasında yer aldı. Çoğunlukla kır manzaraları ve mutfak bahçelerini konu olarak aldı. Monet ve Camille’nin fırça vuruşlarından etkilendi


Ekolü: Pointilizm
Fransız pointilist ressam.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler

Bouguereau, Adolphe - William (1825 – 1905)

Fransız Ressam William Bouguereau Fransa’nın Atlantik kıyısındaki La Rochelle’de, 30 Kasım 1825’de doğdu. Çok erken bir yaşta resme ilgi duymaya başladı. Şarap tüccarı olan Bouguereau ailesi, genç William’ın da aile işine girmesini istediler. Bir müşteri babasını, genç Bouguereau‘yu Güzel Sanatlarda okutmaya inandırdı. İzleyen yıllarda Bouguereau resim yapmayı ve çalışmayı beraber yürüttü. Daha sonra bir resim yarışmasında birincilik aldı. Buradan Paris’e gitti. François-Edouard Picot’nun stüdyosuna ve ardından da Paris’in Güzel Sanatlarına kabul edildi.
19. yüzyılın birçok ressamı gibi Bouguereau’da biçem konusunda kendini dikkatle eğitti. Bir resmi çizmeye başlamadan önce nesnesinin tarihini iyice gözden geçirir ve resmin sayısız taslağını tamamlardı. Erken resimlerinin çoğu klasik tarih ya da mitolojiden alınan çıplak figürler ve dinsel konular üzerineydi. Özellikle köy çocuklarını konu alan çalışmalarıyla tanınan sanatçı güzel köy çocukları çizdiği için de sık sık bir Romantik olarak görülürdü. Çocuk portrelerindeki sıcaklığı, klasiklere olan bağlılığı ve usta renk kullanımı Bouguereau‘un resimlerinin en dikkat çekici yanlarıdır.

"Her gün stüdyoma sevinçle dopdolu giderim; akşam karanlık nedeniyle durmam gerektiğinde, neredeyse sabahın gelişini bekleyemem. Çalışmam yalnızca bir haz değil, ama bir zorunluluk oldu. Yaşamımda başka ne denli şeyim olursa olsun, eğer kendimi sevgili resmime veremezsem, sefil olurum

Eserin Adı: Fındıklar
Yapım Tarihi: 1882
Orjinal Ebadı: 87,5 x 134 cm
Tekniği: Tuval Üzeri Yağlıboya


Eserin Adı: Gönül Alma
Yapım Tarihi: 1890
Orjinal Ebadı: 145 x 91 cm
Tekniği: Tuval Üzeri Yağlıboya


Eserin Adı: Tarlada Çoçukların Mutlulugu
Yapım Tarihi: 1900


Eserin Adı: Sevimli
Yapım Tarihi: 1879
Orjinal Ebadı: 71, 6 x 50,1 cm
Tekniği: Tuval Üzeri Yağlıboya
Bulunduğu Yer: Özel Koleksiyon


crown.jpg


shepherdess.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler

Camille Pissaro

(Saint Thomas, Danimarka'nın Hint adaları 1830-Paris 1903 )
Pissaro'nun babası Portekiz kökenli bir Fransız Musevisiydi.1841yılında Camille Batı Hint adalarını terkederek Paris'e geldi ve dogadan esinlenen çizimlerin öğretildiği Pension Savary'ye öğrenci olaarak girdi.
Piisaro inançlı bir sosyalistttir.Bu nedenle köylü figürleri kullanmış,pazr yeri sahneleri işlemiştir.Bagımsızlıgı ve siyasal eylemleri,onun guruptaki diğer arkadaşları arasında ayrı bir kişiliğe sahip olmasına yol açmiştır..Emperyonist "devrim""in ateşli bir destekleyicisi olarak 1847den 1886'ya kadar açılan sekiz emperyonist serginin tümüne katılan biricik sanatçı,Pissaro'dur.Köy konularını vekırsal yaşamı seçmesinde Millet'i anımsatan bir şeyler vardır;bununla birlikte resimlerinde,parçalı ve birbirinden ayrı fırça vurşlarıyla tipik emperyonist tekniğini kullanmıştır.Monet ,Sisley,Renoir ve arkadaşlarının arasında bulunan diğerleri sehpalarını hoşlandıkalrı herhangi bir yere kurmakta özgür davranmışlar;görüntüden yada ışık etkilerinden hoşlandıkları herhangi bir yerin resmini oracıkta yapmakta sakınca görmemişlerdir.


Camille Pissaro.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yabancı Ressamlar Hakkında Özet Bilgiler

1870 yılında Paris'te doğmuş 1906 da ölmüş.
Cabanel üniversitesinde eğitim görmüş sanatçı, genelde Venedik resimleri ve manzara üzerinde çalışma yapmış.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst