Yalancı Krem Karamel Tatlısı

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yalancı Krem Karamel Tatlısı
yalancı krem karamel
krem karamel



Sevgili melekler, malum ramazan yaklaşıyor. Açlık süresinin uzun olacağı bu ramazanda da herkesin canı sudan sonra herhalde en çok tatlı isteyecek. Aman diyelim tatlı tercihlerinizi ağır şerbetlilerden yana değil de sütlü ve hafif tatlılardan yana kullanın. Mesela şimdi tarifini vereceğimiz yalancı krem karameli deneyebilirsiniz...


krem_karamel-28e.jpg




Malzemeler:

Muhallebi için:
1 litre süt, 2 adet yumurta sarısı, 9 çorba kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı tepeleme un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Karamel için: 6 çorba kaşığı tozşeker

Süslemek için:
Yaban mersini, frenk üzümü
Yapılışı:

Öncelikle; karamel için tozşekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte eriyip, karamelize olana kadar bekletin. Rengi dönüp, karamelize olduktan sonra orta büyüklükte bir cam kabı ıslatıp içine boşaltın. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, tozşeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.

Kıvama geldiği zaman vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve karamelin üzerine boşaltın. Bu şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra buzdolabına alıp, donması için 1 gece bekletin.
Servis yapmadan önce krem karamelli kabı, sıcak su dolu bir kabın içine oturtun (karamelli kabın içine su girmemesine dikkat edin). Dibindeki karamel iyice eridikten sonra kabı sallayıp, servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Üzerini dondurulmuş yaban mersini ve frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst