Yanmış ütü tabanı için pratik çözüm önerileri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yanmış ütü tabanı için pratik çözüm önerileri
ütü tabanı yanması nasıl geçer, yanan ütü tabanı nasıl temizlenir, yanmış ütü tabanı temizleme önerileri ile ilgili bilgileri sizler için veriyoruz.

Hepimizin mutlaka başına gelen yanan ütü tabanı olayı elbette ki her kadının canını sıktığı kadar sizin de sıkıyordur. Bazı kumaş cinsleri narin ve hassas bir yapıya sahip olduğundan dolayı yada kumaşa uygun şekil de ayarlanmayan yüksek ütü ayarı bazen kumaşın ütü tabanına yapışmasına neden olabilir.

Ütü yapmak zaten başlıbaşına zahmetli bir iştir. Eğer ütünüzün tabanı kumaşa yapışarak yanmışsa yapacağınız ütüler de sorun yaşarsınız.

Ütü Parlaması Nasıl Giderilir?

Her ne kadar günümüz ütülerin birçoğun da bulunan özel tabanlar yanma ve yapışmaya pek bir fırsat vermeden kolay bir şekil de ütü yapmanızı sağlıyor. Ütü tabanı eğer yanmışsa buda taban da bulunan buhar deliklerinin kapanmasına ve ütünün performansının düşmesine neden olur. Bu konumuz da sizlere yanmış ütü tabanı için pratik çözüm önerileri ile ilgili bilgileri paylaşıyoruz.

ütü tabanı.JPG


Yanmış ütü tabanı nasıl temizlenir?
Eğer ütünüzün tabanı yanmışsa ilk temizlik önerimiz için öncelikle ütünüzü en yüksek ısıya getirerek ütünün tabanın da bulunan yanık artıklarının ve kirin yumuşamasını sağlamalısınız.

Kir yeterince yumuşadıktan sonra temiz bir bez ve havlu yardımı alarak tabanı temizleyebilirsiniz.

Diğer bir yöntemimiz ise daha inatçı ütü tabanı yanıkları için,
katlanmış gazete ya da saman kağıt üzerine ince bir katman sofra tuzu dökülerek önceden ısıtılmış ütü tuz üzerinde fişten çekilmiş vaziyette gezdirilerek temizlenebilir.
Temizlik işlerinde en sık başvurulan doğal maddelerden beyaz sirke ve karbonat da ütü tabanının temizliğinde kullanılabilir. Bunun için bir miktar beyaz sirke ve karbonat temiz bir bez ya da havlu üzerinde dökülerek, sıcak ütünün bunun üzerinde ve bir süre gezdirilmesi yeterlidir. Sirke ve karbonat ayrıca su da ilave edilerek hamur haline getirilebilir hazırlanan bu hamurla ütü tabanı kaplanıp 1 saat kadar beklenerek de temizlik işlemi gerçekleştirilebilir.
Ütü tabanı temizliğinde en etkili yöntemlerden birisi de karbonat ve hidrojen peroksit kullanımıdır. Bu ikili karıştırıldıktan sonra soğuk ütü tabanına sürülür kısa bir süre beklendikten sonra yumuşak bir bezle silinir.
Diş macunu da yanmış taban temizliğinde çok etkilidir. Diş macunu doğrudan soğuk ütü tabanına sürülüp, temiz bir bez yardımıyla silinebilir. Ancak eğer soğuk uygulamada istenen sonuç alınamıyorsa ütü tabanı macunlandıktan sonra ütü prize takılıp ısıtılır ve bir süre beklendikten sonra diş macunlu taban temiz bir beze sürtülerek temizlenirse, macunla birlikte kirlerin de bezde kaldığı görülür.

Önermiş olduğumuz yanmış ütü tabanı için temizlik önerilerini eğer deneyenleriniz olursa deneyimlerinizi bu konu altından bizler ile paylaşabilirsiniz. Yada burada yer almayan yanmış ütü tabanı temizliği için sizin de denemiş olduğunuz yöntemler varsa bunlarıda sizlerden bekliyoruz;)
 
ben ütüyü oldukça yüksek ayarda kullandığım için arada benim de başıma geliyor çok can sıkan bir durum hatta dikkat edilmezse diğer ütü yaptığınız çamaşırlara da bulaşabiliyor. koyu renk bir yapışma söz konusu ise açık renk giysilerde berbat duruyor verilen bilgiler için çok teşekkürler eminim ki ütü tabanı yapışması ve yanmasının başına gelmediği kadın yoktur eminim ki bilgiler çok işe yarayacaktır.
 
Geri
Üst