Yapay Retİnayla GÖrme Umudu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yapay Retİnayla GÖrme Umudu


YAPAY RETİNAYLA GÖRME UMUDU



Amerikalı bilim adamları, göze yerleştirilen küçük bir suni retinanın, yaşa bağlı olarak ortaya çıkan sarı nokta hastalığı nedeniyle kör olan milyonlarca hastaya kısmi görme olanağı sağlayabileceğini bildirdi.


Amerikalı bilim adamları, göze yerleştirilen küçük bir suni retinanın, yaşa bağlı olarak ortaya çıkan sarı nokta hastalığı (macular degeneration) nedeniyle kör olan milyonlarca hastaya kısmi görme olanağı sağlayabileceğini bildirdi.
Amerikan Bilim İlerleme Derneği'nin ABD'nin San Francisco kentinde yapılan toplantısına katılan bilim adamları, "akıllı proaaa" ya da "yapay retina" olarak da adlandırılan proaaain (implant), hastalık ya da yaralanmalar sonucu kaybedilmiş vücut fonksiyonlarını düzeltmek için beyin ile sinir sistemi arasında bağlantı kurmaya yaradığını söyledi.
Bilim adamları yapay retinanın, beyinde ışığı algılama ve işleme görevi üstlenen ışığa duyarlı alıcı sinir hücrelerinin (fotoreseptör) yerini almak için tasarlandığını ifade etti.
Araştırmaya katılan Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden Profesör Mark Humayun, bu teknolojinin, sarı nokta hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybedenlere yardımcı olacağını ümit ettiklerini kaydetti.​
 
Geri
Üst