Yapılan Makyajın Akmaması İçin Öneriler

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
Yapılan Makyajın Akmaması İçin Öneriler
göz kaleminin akmaması için makyajın akmaması için göz makyajı makyajının kaleminin ne yapılmalı
Kadınların en büyük sıkıntılarından biri, makyajın akmasıdır…

Evden çıkmadan özene bezene yaptığınız makyajdan, bir-iki saat sonra geriye kalan sadece göz altlarınıza yayılan makyaj kalıntılarıysa, bu birkaç ipucu işinize yarayabilir.Kadınların makyajla ilgili en büyük sıkıntılarından biri, makyajın yapıldığı andaki gibi kalmayıp, akmasıdır. Sabah binbir özenle çektiğiniz kalem, birkaç saat içinde gözlerinizin altında gölgeler oluşturmaya başlarken, bir fincan kahvenin ardından rujdan eser bile kalmaz. Peki fondöten ve pudra karışımıyla yüzünüzü maskeye döndürmeden makyaj yapabilmenin bir yolu yok mu?

Akmayan bir makyaj için elbette ki bazı ipuçları var. İster özel geceler için uygulanan kalıcılığını uzun süre koruyan bir makyaj yapın, ister hafif günlük bir makyaj uygulayın, bu kolay tekniklerle yüzünüzün sabahtan akşama kadar taze görünmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız tekniklere geçmeden şunu belirtelim:
Bir kadının en iyi makyaj arkadaşı toz pudradır.


Kapatıcı

Kapatıcıyı göz altlarınıza noktalar halinde bastırın ve nazikçe yayın. Şimdi küçük bir pudra fırçasıyla saydam, toz bir pudrayı bu bölgeye hafifçe sürün. Bu, aynı zamanda rimelin akarak göz çevresinde koyu renk halkalar yapmasını da engeller.

Krem allık

Ürünleri krem formunda kullandığınızda, miktarı az tutmak iyi olacaktır. Bunun nedeni ürünün kıvamıdır. Yani allıktan bahsediyorsak, allığın krem içeriği bunun yüze kolayca yayılmasına sebep olur. Bunu önlemek için de allığınızı sürdükten sonra yanaklarınıza gene toz pudra sürmeniz en iyisi olacaktır. Böylece allık yanaklarınızda kalır, etrafa yayılmaz.

Göz kalemi

Göz kaleminin dagilmasi normaldir. Hatta bu, göz kalemine has bir özelliktir. Burada kaçinmaniz gereken bir sey varsa, o da göz kalemini sabitlemeye çalisip, dagilmasini önlemektir; çünkü göz kalemi hafifçe dagildiginda çok daha seksi bir hava katar. Onu sabitlemeye çalismak, daha kati ve keskin bir ifadeye sebep olur. Ancak gene de göz çevresinde katı ve keskin bir çizgiden yanaysanız, o zaman o belirginliği sağlamak için sıvı halinde olan eyeliner’ları kullanın.

Dudak boyası

Ruj ya da dudak parlatıcısını bir türlü taşırmadan süremiyorsanız, o zaman parmak ucunuzu fondötene değdirin ve dudak çizgisinin üzerine doğru yayın. Bu, ağız çevresindeki çizgileri yumuşatır ve dudakları düzeltip pürüzsüzleştirerek boyanın sabit kalmasını sağlar
 
ben makyajın uzun süre kalıcı olması adına ve özellikle terlemeden dolayı akmaması için makyaj bazı yada makyaj sabitleyici sprey kullanıyorum ama bunu genellikle özel günlerde yapıyorum sonuçta özel günlerde daha belirgin makyaj yapıyoruz ve bu makyajı akması durumun da kötü görüntü oluşmaması adına mutlaka bunu önleyici ürünler kullanmak gerekiyor.
 
Merhaba kızlar. Makyaj yapmayı çok seviyorum. İnanın spora giderken bile yapıyorum. Suratım çok soluk ve renksiz olduğu için kendimi makyaj yapmayınca çok rahatsız hissediyorum. Biliyorum şu anda herkes benimle dalga geçiyordur ama unutmayın insan kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yaşamalıdır. Hayat dersi bittiğine göre size kendimin uyguladığı makyaj önerilerini söylemek istiyorum.


Öncelikle hep diyorlar ya pudra kullanmadan önce mutlaka cildinizi nemlendirin diye. İşte bu yüzden fondöten hemen cildinizden akıp gidiyor. Ben stick fondöten ve arkasında fırça yardımıyla transparan pudra kullanıyorum. Beni uzun süre idare ediyor. Hem bu pudra sayesinde yüzümde parlama da olmadığı için rahatsız edecek hiçbir durum ile karşılaşmıyorum.
 
Kızar merhaba. Benim en büyük problemim göz makyajımın akması. Makyajı yapıyorum ve gittiğim yer neresi olursa olsun çok kısa sürede sürmüş olduğum göz kalemi gözaltımı kapkara bir hale getiriyor. Sürekli elimde ayna ile bir sorun var mı diye bakmaktan çok sıkıldım. Çalıştığım için her gün makyaj yapmak zorundayım. Artık toplantılara girdiğim zaman tedirgin olmaktan çok sıkıldım.


Rimel konusunda hiçbir sıkıntım yok ama bu göz kalemi akması beni sinir ediyor. Önerilerinizi ve bu konuyla nasıl başa çıkabiliyorsunuz, neler yapıyorsunuz lütfen benimle paylaşın. Sabırsızlıkla neler yazacağınızı hem merak ediyorum hem de bekliyorum. Hepsini işe yarayana kadar kesinlikle pes etmeden uygulayacağımdan emin olabilirsiniz.
 
Merhaba Herkese. Bende çok kısa bir süre öncesine kadar eksiksiz bir şekilde aynı problemleri yaşıyordum. Gerçekten insanın sinirini bozan bir durum. Kendinizi güzel hissederken birden aynaya baktığınızda gülmeyin ama bir cadı görüyorsunuz. Ben çok uzun uğraşlar sonucu çok basit bir yöntem keşfettim. Aslında mantıklı olarak hareket ederseniz bu çareyi herkes düşünebilir.


Kalemi gözümün içine sürdükten sonra mutlaka üst iç kısmına da sürüyorum. Biraz zor olsa da yapıyorum. Böylece alttaki üste geçip silik bir görüntü olmuyor. Sonra tam kirpik diplerime kullandığım pudradan ve daha sonra da göz kapağıma kullandığım fardan hafifçe sürüyorum. Artık bu sorun ile karşılaşmıyorum. Umarım size yardımcı olmuşumdur.
 
Kızlar ben makyajımın akmaması için önce cilt tipimi çok iyi analiz edip ona göre doğru ürünler almaya çalıştım. Farkındaysanız pahalı ürün demiyorum. Kalite de mutlaka çok önemli ama maalesef yetmiyor. Dediğim gibi cilt tipinize uygun olan ürünü bulduğunuz zaman işi yarı yarıya kolaylamış oluyorsunuz. Benim cildim yağlı olmasa da yağlanmaya çok müsait bir cilt.


Bu nedenle ben fondöten yerine bb krem kullanıyorum. Hatta garnier markasını size tavsiye edebilirim. Bunu sabitlemek için ise çok hafif bir pudra kullanıyorum. Göz makyajımın akmaması için ise suya dayanıklı rimel ve sert göz kalemleri kullanıyorum. Bunlar bende çok işe yaradı umarım sizin işinize de yarar.
 
makyajın uzun süre dayanması için öncelikle cildinizin temiz olmasına dikkat etmelisiniz. makyaj yapmadan önce mutlaka bir makyaj bazı kullanmanızı tavsiye ederim. ben max factorun makyaj altı bazını kullanıyorum iyice emdikten sonra sürdüğünüz fondotenin üzerine transparan toz pudra sürüp sabitleyebilirsiniz. göz kaleminizin akmaması için oldukça uygun fiyata flormardan almıştım göz altı farı var şeffaf renkte toz şeklinde onu sürebilirsiniz hatta göz kapaklarınıza da sürerseniz göz yapısını ortaya çıkartıyor bunlardan başka makyaj sabitleyici spreyler var onlarda çok işe yarıyor makyajınız tamamen bittikten sonra gözlerinizi kapatıp makyaj sabitleyici spreyi sıkın uzun süre akmadan ve bozulmadan makyajınız kalacaktır
 
Geri
Üst