Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Yapılabilir mi?

Uzman SühaN

Administrator
Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Yapılabilir mi?
Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın en sağlıklı ve en hızlı yoludur. Lazer epilasyon uygulaması, konunun uzmanları tarafından yapıldığı taktirde son derece güvenli bir yöntemdir. Yazın lazer epilasyon yapılır mı, Lazer epilasyon için en doğru dönem ne devamı yazımıda..



Lazer epilasyon birkaç süreçten oluşuyor. Önce alan temizleniyor, ardından bu alandaki tüyler kısaltılarak lazerle taranıyor. Lazer enerjisi deriden geçip kıl folikülündeki pigment tarafından emiliyor. Saniyeden kısa süre içinde tedavi edilen kıl folikülleri etkisiz hale getiriliyor. Alanın genişliğine bağlı olarak tedavinin süresi birkaç dakikadan birkaç saate kadar çıkabiliyor. Tüyler de 2-3 gün içinde kendiliğinden dökülüyor





yazın lazer epilasyon.jpg






Özellikle bayanları her ay geçici epilasyon yöntemleriyle uğraşmaktan kurtaran bu yöntem, eski yöntemlere göre hem daha acısız, hem kalıcı sonuç veren, hem de sanılanın aksine uzun vadede çok daha hesaplı bir epilasyon yöntemidir. Lazer epilasyon, 16 yaşından itibaren ve koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir. Bu işlem için en uygun birey, açık renk ten ve koyu renk tüye sahip olanlardır. Tüyleri açık renk olan kişilerde, lazer ışığını kıl kökünü göremeyeceğinden kişinin tedaviden fayda görmesi zorlaşır.


Lazer epilasyon, gözleri direk ışıktan özel gözlüklerle korumak suretiyle vücudun her bölgesindeki tüylere uygulanabilir. Sadece gebelikte, hormon dengesi sürekli değişeceğinden ve kıl kökleri bu dönemde proveke olacağından uygulama yapılmaz.


Lazer epilasyon uygulaması, konunun uzmanları tarafından yapıldığı taktirde son derece güvenli bir yöntemdir. Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.Lazerin ürettiği enerji, bir türlü dalga boyu ışıktır. Vücutta herhangi bir atık madde bırakmadığından, kanserojen etkisi de yoktur. Bu uygulamanın güvenirliliği ve etkisi 1997 yılında Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Assecition) tarafından onaylanmıştır.


Seansların süresi, uygulama yapılan bölgeye göre farklılık göstermektedir. Dudak üstü 1-2 dakika, koltukaltı 3-4 dakika, tüm bacaklar ise yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Tedavi sırasında herhangi bir ağrı veya acı hissedilmez. Sadece lazer ışığının cilde çarpması, hafif bir yanma olarak hissedilir. Uygulama sonrasında ise, cilt üzerinde kıl köklerinin lazerden etkilendiğini gösteren hafif kabartı ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak, bu durum 5-10 dakika, bazen yarım saat sürer ve sonra kendiliğinden kaybolur. Aynı zamanda, soğutucu sistemle çalışan lazerlerde, cildin fazla ısınmasına olanak verilmediğinden yanık oluşma riski ortadan kalkmaktadır.


Vücuttaki kıl köklerinin aynı anda aynı evrede olmamaları nedeniyle tek seansta tüm tüylerden kurtulmak mümkün değildir. Bu durum kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişim gösterir ve bir bölgenin temizlenmesi ortalama 5-7 seans kadar sürer.


Lazer epilasyon sonrası, kıllar yaklaşık 20-25 gün içinde yeniden çıkacaktır. Ancak, kökleri tahrip olan kıllar cilt yüzeyine çıktığından, bunlar kendiliğinden dökülebileceği gibi el yardımıyla da temizlenebilir. Kişi bir sonraki seansa ortalama birbuçuk-iki ay sonra tekrar gelmelidir.


Lazer epilasyon düşünüldüğünde, uygulama bölgesinde üç hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden yöntemler uygulanmamalıdır. Aynı zamanda, güneş ışığından ve bronzlaşmadan kaçınılmalı, solaryuma girilmemelidir. Yazın lazer epilasyon yapılamayacağına ilişkin düşünce ise tam olarak doğru değildir. Yaz mevsiminde bile cildi çok fazla güneşe maruz kalmamış ve doğal ten rengini koruyan kişilere lazer epilasyon uygulanmasında sakınca yoktur.


Uygulama sonrasında da, bir sonraki seansa kadar yukarıda bahsedilen yöntemler uygulanmamalıdır. Eğer güneşe çıkılacaksa, koruyucu kremler kullanılmalıdır. Solaryuma girilmiş ise, cildin tekrar eski rengine dönmesi beklenmelidir. Lazer epilasyon ile kökleri yok edilen tüyler yeniden çıkmamaktadır.


Bunun için cilt güneşten korunmalı. 30 veya daha yüksek faktör güneş koruyucusu kullanılmalı ve bu süre en az 3 ay olmalı. Lazer uygulanacak olan bölge nemlendirici krem ile nemlendirilmeli. İşlemden sonra 24 saat içinde işlem yapılan bölgeye sıcak su değdirilmemeli. Ağrı şişme olursa, aynı gün yumuşak beze sarılı buz tatbik edilmeli. Yine 24 saat içinde fondöten ve allık gibi cildi kapatan uygulamalardan kaçınılmalı. Kabuklanmalara el sürülmemeli. Ağda ve tüy dökücü kremler kullanmayınız. Bölgeye nazik davranmalı ve kaşımamalı. Keseleme gibi tahriş edici işlemlere maruz bırakmamalı. Ateş ve iltihap gibi enfeksiyon bulgusu varsa mutlaka işlem yapan uzman aranmalıdır.
 
Merhaba kızlar. Bende size yaşadığım tecrübemi anlatarak yardımcı olmak isterim. Ben 5 sene önce ekim ayında lazer epilasyonuna başladım. O aylarda güneş çok etkili olmasa da işlem uygulandıktan sonra güneş kremimi leke oluşmaması adına sürekli kullandım. Benim yaptırdığım dönemde yaz aylarında lazer epilasyonu kesinlikle tavsiye etmiyorlardı. Şu anda yeni dönemde durum nasıl inan bilmiyorum.


Yaz ayında güneşe çok fazla maruz kaldığımız için bana tavsiye etmediler. Denize gittiğimizde güneşlenmesek bile mutlaka güneş ışığına evde olsa bile maruz kalınacağı için yapmak istemediler. Lekeler çok fazla olacağı için de özellikle kış ayı olmasına rağmen uyardılar. Ne olursa olsun tedbirli olmakta her zaman fayda var
 
Valla kızlar bende geçen yaz lazer epilasyon yaptırdım. Hemde yüz bölgem de dahil olmak üzere bir çok yerime. Güneş kremimi kullandım ve yüzüm dahil hiçbir yerimde iz yok. Sanırım yeni teknoloji cihazlar bu konuda sıkıntı çıkarmıyor. Sadece iz bırakma konusunda değil. Cilt güneşlenip bronzlaştığı zaman kıl kökleri görünmez bir hale geldiğinden eski makinalar kılları ve kökleri görmüyormuş.


Bu nedenle yaz ayında hem bu açıdan hem de iz bırakması açısından tavsiye edilmiyordu. Şu anda hangi ten rengi olursa olsun, ince tüyler de dahil tüm kıllar bu işlemle yok edilebiliyor. Benim bildiklerim bu şekilde. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Çok büyük bir rahatlık ve mutluluk.
 
Geri
Üst