Yemek Günlüğüm.. Bugün ne pişirsem diyenlere gelsin

O dondurmayı helvanın içine koysaydın ya özgülll :D:D Helvayı sevmem ama dondurmayla gidiyor mübarek :D:D
yerken birbirine geçiriyorum ama belkı kızlar buna falan derler die yapmak istemedim.benim eşimde dondurmalı sevmez.ama harika oluyo oda hala dolapta bi saklama kabı var hahaha hiç bişey olmuyo kolaycada tekrar ısıtıyorum ohhh yanına yapıştır dondurma sonra bu kilo bana nerden geliyo hahaha
 
özgüll ellerine sağlık çook güzel görünüyoo ve ben çok severim hiç yapmadım annem sağolsun:)
bende annemden hiç bişey öğrenemedim aslıcım malesef hep nasılsa günün birinde yapıcan hiç mutfağa sokmadı tabi arada kaçamakta olsa o biyere gittimi kendimi mutfağa atıyodum.neyse evlendim sap gibi kaldım ama genede annemden el almışım elinin lezzetini banada vermiş.çoğu şeyi netten baka baka yaptığım çok oldu halada öle öğrenmeye devam iyki var internet :)
 
özgulum bu tarıfı bızım aşcı mukemmel yapıyor ellerıne sağlık valla gayetde lezzetlı gorunuyor ellerın deret gormesınn ben bunu hashassız yesem olmam mı hahaha
 
senınde ellerine sağlık titanım :)

- - - Updated - - -

özgulum bu tarıfı bızım aşcı mukemmel yapıyor ellerıne sağlık valla gayetde lezzetlı gorunuyor ellerın deret gormesınn ben bunu hashassız yesem olmam mı hahaha
olmaz bunun özelliği haşhaş hahaha
 
anneme pazar günü misafir gelecekti napalım napalım dedim ben bi gözleme hamuru yoğurim içinede kıymalı harc oh daha ne olsun :) ve girştim iş başına.



Uploaded with ImageShack.us

Kıymalı ve sade gözleme

hamuru için:
1 paket yaş maya
tuz (un mıktarınıza göre ayarlayın)
1 tatlı kaşığı şeker
ılık su
un

İç harcı için:
1 kg kıyma
4 adet büyük soğan
10 adet sivri biber
6 adet domates
yarım demet maydonoz
tuz
karabiber
kırmızı biber

yapılışı: hamurumu önceden yoğurup yaklaşık 2 saate yakın bekletıyom ne kadar çok mayalanırsa okadar güzel oluyor.iç harcıınıda önce soğanları biberleri küp küp doğrayığ yağada kavuruyorum pembeleşince kıyma diğer baharat ve maydanozları atıyorum.kıyma pişince onu soğutup.gözlememi yapmaya başlıyorum.
hamuru iç harcı benden açmasıda benden pişirmesi annemden :) ben bunu evdede yapıyorum ve ozaman tavada pişiriyorum gayet lezzetlı oluyor ama annemde taş saçı var orda onda pişiriyoruz :)
 
Geri
Üst