Yengeç Burcu 2009 Ekim Ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yengeç Burcu 2009 Ekim Ayı Yorumu
2009 ekim ayı yengeç burcu aylık yorumu her ay burcunun yorumunu bekleyen melekler için :tik:

yengec-burcu-6193.gif


Aşk hayatınızla ilgili konularda Ekim ayının bana göre iki önemli enerjisi hemen göze çarpıyor. Bunlardan birincisi 24 Eylül-18 Ekim Venüs gezegeninin Akrep ve aşk evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin 4 Ekim-16 Kasım tarihleri arasındaki Akrep burcu geçişi. Her iki gezegen etkinliği de Akrepte gerçekleşeceği için, tutkularınızın oldukça derin, duygularınız bir o kadar etkileyici ve ön planda olacağını söyleyebiliriz. Aşk konusunda yenilenme ihtiyacınız nedeniyle, devam eden ilişkinizi sorgulamanız mümkündür. Bu sorgulamanın altında yatan duygu, daha güçlü bir beraberlik yaşama, karşılıklı olarak paylaşımların dengeye kavuşturulması, sorunların halledilmesi şeklindedir. Kısaca yapıcı bir şekilde değişimde bulunmak, durgunluğa sebep olan herşeyden uzaklaşmak, tutkularınızı gönlünüzce yaşamak ve herşeyden önemlisi, güç birliğinde bulunmak.

Eğer devam eden ilişkinizde bu noktalarda aksamalar varsa, doğal olarak bu enerjiler altında çatışmalar yaşanması mümkündür. Fakat bütün bunlar karşılıklı olarak konuşularak veya bir şekilde çözüme kavuşturulabilir. Yani geçmişte verilen kararlar veya bugüne dek yaşananlar gözden geçirilerek neler yapılması gerektiği saptanabilir. Bu enerjiler altında tutkularınız gayet ön planda olduğundan, cinselliğinizin keyfini çıkarma, arzularınızın sizi götürdüğü yere gitme ve partnerinizle hazzın doruklarına varma arzunuz kamçılanabilir. Bu öylesine sıradan bir haz duygusu değildir. Bunun içinde bir olma, kaynaşma ve güçlenme ihtiyacı yoğundur. Hatta bu yoğunluk, birbirinizin en özeline kadar girme ve derinliklerine ulaşma tarzında olabileceği gibi, hayatın türlü zorluklarında birbirinizin yanında olmayı isteyecek kadar da yükselebilir. Bunların sağlanması halinde ilişkinizin kalitesi daha da yükselir, sorunlar azalmaya başlar, beraberliğinizin anlamı derinleşir ve aşk sınırsız bir şekilde yaşanabilir. Tabi ki bütün bunları her iki kişinin de gönüllü olarak hatta içgüdüsel olarak kabullenmesi gerekmektedir. Yalnız bu seyir oldukça kısa süreceğinden, bunu öylesine sağlamlaştırmalısınız ki, bir daha aranızda problemler oluşmasın veya kısa süre sürsün.

Bu enerjileri bir de yeni başlayacak olan beraberlikler açısından ele alırsak. Öncelikle size astrolojik olarak bir bilgi vermek isterim. Venüs transitleri kısa süreli olduğu için etkisi de çabucak gelir geçer tarzdadır. O yüzden de bu etki altında başlayan aşklar çabuk bitmeye mahkumdur. Bu bir süreçtir ve her 225 günde bir tekrarlanır. Hani derler mutluluklar kısa sürelidir diye aynen öyle. Ancak bazen kadersel tanışmalar vardır. Yani hayatınıza girecek kişi bu enerji altında karşınıza çıkar. Fakat bu enerjinin böyle bir ömürlük aşka dönüşmesi için, synastry dediğimiz eşleşim haritasında iki kişinin de birbiriyle uyumlu enerji akışları olması lazımdır. Evet bu ön bilgiden sonra gelelim olabilecek yansımalara. Bu dönem biraz önce belirttiğim gibi, aşk ve tutkunun oldukça ön planda, erotizmin uç noktalarında yaşanacak bir aşkı müjdeler ve bu enerji yeni tanışmalarda, gayet çekimsel ve dürtüsel duyguların ön planda olmasını sağlar. Özellikle 4 Ekim tarihinden sonra Mars gezegeni Venüse eşlik etmeye başladığında, haz olgusu çok daha fazla artabilir. İki kişi bedenlerinin birbiriyle uyum içinde ve arzulu bir şekilde birleşmeye hazır olduğunu hissederler. Bu hakikaten oldukça etkileyici bir karşılaşmadır. Eğer karşınıza çıkan kişinin haritasında Akrep, yengeç burçlarında yerleşmiş gezegenler ve önemli noktalar varsa, bu çekim iki kat daha artabilir.

Şimdi, bu enerjiyi diğer gökyüzü oluşumlarını da hesaba katarak inceleyelim ve neler yaşanabilir olasılıklar dahilinde ele alalım. Ayrıca bu enerjiden olumlu manada nasıl yararlanabiliriz, nelere dikkat edebiliriz beraber gözden geçirelim. Gerek Venüs ve gerekse Mars enerjileri aşk evinizde etkili olmaya başlayıp devam ederken, Merkür gezegeninin geri harekette olması nedeniyle duygusal açıdan içinde bulunduğunuz durumları gözden geçiriyor olabilirsiniz. Yani aşk yaşamaya sizi istekli kılan Venüs etkisine rağmen, beraberliğiniz olsun veya olmasın, bazı durumları özellikle eskiyle alakalı yaşananları gözden geçiriyor olabilirsiniz. Geri hareket dönemlerinde içe dönüldüğü için, varolan ilişkinizde veya karşınıza çıkacak yeni bir kişi hakkında temkinli olmanız mümkündür. Sizin isteğiniz öncelikle güvencedir. Yani aşk, haz duygusu, birleşme arzusu veya karşınızdaki kişinin çekiciliğinden ziyade önemsediğiniz duygu budur.

Eğer bunu ilişkinizde hissedemiyorsanız veya sorunlarınız nedeniyle hissetmeniz zorsa, Venüs ve Mars gezegenlerinin yarattığı isteklilik hali kimi zaman etkili olsa da, karşınızdaki kişinin ne kadar doğru olduğu yönünde inceleme yapmanız doğaldır. Bu süreç 15 Ekim tarihine kadar devam eder. Eğer gözden geçirmelerde bulunup belli bir karara varabilirseniz ve ilişkinize devam etmekten yana iseniz, geri hareketin hemen ardından ilişkinize kaldığınız yerden oldukça istekli başlayabilirsiniz. Fakat sorgulamalar ve güvence ihtiyacınız hala devam etmektedir. Bu arada Venüs aşk evinizi terk etmeye hazırlanmaktadır ve Mars gezegeni tek başınadır. Yani duygulardan ziyade mücadele ederek ilişkinizi belli bir noktaya getirme arzunuz yoğunlaşır. 23 Ekim tarihinde ise Güneş aşk evinize girdiğinde kimlik duygunuz daha fazla ön plana çıkar. Eğer herşey yolundaysa aşk konusunda kendinizi ifade edebilmeniz, arzularınızı ve isteklerinizi karşınızdaki kişiye hissettirip kabul ettirmeniz mümkündür. Yine burada üstüne basarak söylemek isterim ki, ilişkinizin bugüne de olan kalitesi çok önemlidir. Merkür geri hareketinde bu nokta daha fazla ön plana çıkar. Tamam mı devam mı sorusunun cevabı da geri harekette alınabilir.

Eğer yeni bir karşılaşma ise yani hayatınızda kimse yoksa, geri harekette sadece kendinizle alakalı bir hesaplaşma yaşarsınız ve bunu başardığınızda, yeni bir ilişkiye kendinizi hazır hissedersiniz. Bunu en yoğun hissedeceğiniz tarih ise, 29 Ekim yeniay enerjisidir. Size günlük yorumlarınızda bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi vereceğim. Burada dikkat edeceğiniz nokta geniş açıdan olaylara bakmak, bedensel arzulara saplanıp kalmamak, mantıklı düşünmek, kendinizi sorgulamadan yargılamadan kabul etmeyi bilmek ve en önemlisi değişime razı olmaktır. İşte o zaman hem kimlik duygunuzu, hem aşkı hem de kararlılık gücünüzü devreye sokarak güçlü ve olumlu bir dönem geçirmiş olursunuz.

İş ve Kariyer

Evet sıra geldi mesleki yaşamınızla ilgili konulardaki gelişmelere. Bu konuda en etkili enerji, mesleki yaşam evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin seyridir. Mars gezegeni 4 Ekim tarihi itibariyle Akrep burcunda olacağı için gayet önemli ve güçlü bir enerjidir. Bir önceki konu başlığında aşkla ilgili olan etkisinden söz etmiştim. Şimdi de mesleki olarak anlamı ve size olabilecek yansımalarından söz etmek istiyorum. Size öncelikle olumlu yönlerinden söz etmek istiyorum daha sonra da dikkat etmeniz gereken noktalar üzerinde duracağım.

4 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında Akrep burcunda seyrini sürdürecek Mars gezegeni burcunuzla uyumlu bir görünüm içinde olacağından, iş hayatınızla alakalı konularda kendinizi ifade gücünüzün son derece önemli olduğunu göstermektedir. Bugüne dek edindiğiniz tecrübe ve bilgi birikiminizi ortaya koyma arzunuz belirgin bir şekilde artabilir. Kim olduğunuzu ve ne gibi yeteneklere sahip olduğunuzu şimdi herkesin görmesini arzu edebilirsiniz. Bu dürtü doğal olarak sizi hedeflerinize kitleyeceği gibi, disiplinli bir şekilde ilerlemenizi de sağlayabilir. Yine bu dönemde iş hayatınızla ilgili konularda da yapıcı bir değişimde bulunma arzunuz yüksektir. Kimileriniz yüksek okulu bitirmiş, iş arayışında olabilir, kimileriniz farklı bir iş arayışındadır. İç dünyanızda güvenlik arzunuz daima ön planda olduğundan, bulacağınız işin, geleceğiniz açısından önemi büyüktür. Bu doğal bir istektir. Dünyayı fethetmeye hazır gibisinizdir. Bu enerji aslında mücadele gücü ve ele geçirme arzusu açısından etkilidir. Fakat dikkatli kullanmayı da bilmek lazımdır. Dediğim gibi iş arayışında olan genç kardeşlerimizin bu süreçte, öncelikle ihtisas ve yeteneklerine uygun, fırsatlar ve parasal açıdan destekleyici bir alanı tercih etmeleri faydalıdır. Yani isteklerinizin, gereksinimlerinizin ve içgüdülerinizin sizi doyuracağı işlerde görev almanız faydalıdır. Bu yönde düşünenlerin özellikle 15 Ekim tarihini merkez almaları faydalıdır. Çünkü bu tarihte iletişim evinizin yöneticisi olan Merkür gezegeni geri hareketini bitirmiş olacağından, başvurularınız açısından olumlu bir süreç başlamış olacaktır. 29 Ekim tarihinde yöneticiniz Ay ile Güneşin aynı derecede kavuşum enerjisi de sizler açısından kendinizi dış dünyada olumlu bir şekilde ifade etmenizi sağlayıcı olacağından tercih edilmelidir.

İş hayatı devam edenlerin, bu enerji altında hem uzmanlaşacakları hem de yönetim kadrosunda yer alabilecekleri yeni bir iş tercihinde bulunmaları mümkün olduğu gibi, yeni bir dönem için hazırlık yapıyor olmaları da mümkündür. Çünkü 4 Ekim tarihine kadar Terazi burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni, özünüzdeki mücadele etme, savaşma gücünüz açısından pek etkili değil. Çünkü bir yandan Merkür geri hareketi nedeniyle kararsızlıklar söz konusu, diğer yandan uzlaşma arzunuz ön planda olmak zorunda. Yani 19 Ağustos-4 Ekim arası kişisel isteklerinizi bir kenara bırakarak ortaklaşa kararlar almak zorundasınız veya almak taraflısı olabilirsiniz. Tarihler 4 Ekim tarihini gösterdiğinde ise kararlılık son derece önemli hale geliyor. Bu durumda hem enerjinizi kontrol edebilir hem de aktif bir şekilde kendinizi öne sürebilirsiniz. Özellikle mesleki konularda bir yandan ailevi durumunuzu, güvencenizi, yarınlarınızı garanti altına almak için düşünürsünüz diğer yandan da hem kendinizi hem başkalarını hesaba katarak nerede gelişim sağlayabilir veya nerede büyük bir değişim gerçekleştirebilirsiniz bunları araştırır ve bulmaya çalışırsınız. Bu enerji başladığında Merkürün geri hareketinin hala devam ediyor oluşu, sizin de mesleki konularda düşünüyor olduğunuzun simgesidir. Belki yavaş davranıyor olabilirsiniz ama bunun nedeni emin adımlarla ilerlemek ve herşeyi garanti altına almak içindir. 15 Ekim tarihinde geri hareket bittiğinde Mars enerjisi tüm gücüyle sizi sarmaya başlayabilir.

15 Ekim tarihinden üç gün sonra 18 Ekimde iş hayatınızın gündelik temposuyla ilgili yaşam evinizde seyrine başlayacak Venüs gezegenin Yay burcu enerjisi 12 Kasım tarihine kadar devam edecektir. Bu enerji ise, bir yengeç için oldukça hareketli ve hevesli olmasını sağlayan bir dürtü yaratabilir. Evet bir yandan aşk hayatınız canlanmaya başlamıştır diğer yandan mesleki açıdan kendinizi gösterme hevesiniz yükselmiştir, şimdi ise iyimser ve esnek bir şekilde hareket edebilmenizde size destek olacak Venüsün Yay süreci devreye girmiştir. Venüs bildiğiniz gibi ilişki kurmak, diğer insanlarla uyumlu, huzurlu bir şekilde anlaşabilmeyi sağlayan astrolojik bir güçtür. Yay burcunda ilerlediği zamanlarda ise, zorluklarla başedebilmeniz daha kolay hale gelebilir. Farklı konularla ilgilenmek, değişik bilgiler öğrenmek, ilginç insanlarla karşılaşmak hem işlerinizi daha moralli bir şekilde yürütmenizi hem de yeni şeyler öğrenmeye çalışarak kendinizi geliştirmenizi sağlayabilir. İlgi duyduğunuz konuları araştırmak, sosyal ortamlara girmek, beraber çalıştığınız insanlarla aktivitelere katılmak veya bizzat işinizde ilerlemek için belli bir eğitimden geçmek gibi. Bu arada iş hayatınızla ilgili konularda özgür yaklaşımlar içinde davranmanız mümkündür. Tabi ki bir yengeç kendini pek fazla açık etmekten öne sürmekten hoşlanmaz. Fakat unutmayalım ki, yengeç öncü bir burçtur ve arzu ederse kendini güvende hissederse bulunduğu ortamda söz sahibi olmayı kolaylıkla başarabilir. Burada yapılması gereken bu enerjinin yaratacağı pozitif yansımaların farkında olarak iş hayatının gündelik temposu içinde çevrenizle bağlantı kurmaya çalışmaktır. Yabancı yayınlar, ülkelerle temas, ilginç kişilerle tanışma, hatta ilginç iş aşkları yaşamak bile bu enerjinin etkisi altında mümkündür. Ben Ekim ayının mesleki açıdan sizin adınıza gayet hoş ve verimli bir dönem olduğunu, çeşitli deneyimler sayesinde güçleneceğinizi ve konumunuz açısından daha atak olacağınızı düşünüyorum.

Parasal Durumunuz

Ekim ayı, finansal açıdan iki önemli enerjinin etkinliği altında olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca bir o kadar da psikolojik yansımaları bulunmakta. Bunlardan birincisi, 22 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında Terazi ve 23 Ekim sonrası Akrep burcundaki transitleridir. Önce Terazi burcundaki etkisiyle başlamak istiyorum. Güneş astrolojide benlik duygumuz ve ifade gücümüzdür. Yani egomuzun göstergesi ve bilinçli isteklerimizi elde etmek üzere odaklandığımız noktaları ifade etmektedir. Tamamen kendimize dönük hallerimizdir. Güneş her yıl Terazi burcunda ilerlemeye başladığında ise, bu benlik duygusu ortadan kalkmak zorundadır. Çünkü Terazi burcundaki Güneş bizim, bir başka insanla bütünleşmemizi, onun da ihtiyaçlarını göz önüne alarak hareket etmemizi söylemektedir. Bu durumda Terazi burcundaki Güneş nedeniyle egomuz devredışı kalır ve biz doğal olarak ifade gücümüzde özgür davranamaz, karşımızdaki kişi veya başka nedenlere uymak zorunda kalırız. Şimdi böyle bir durumun siz Yengeçler için parasal açıdan etkisi ise, doğal olarak ailevi, kişisel, duygusal veya başka nedenlerle parasal konularda kendinizi güçsüz hissetmeniz anlamına gelebilir.

Yani kazancınızı bireysel anlamda yönlendirmeniz mümkün olmadığı gibi, yukarıdaki konular nedeniyle ihtiyacınız da bir o kadar fazladır. Kimileri için bu enerjinin anlamı evinizin giderleri nedeniyle paranızın keyfini sürememek olabileceği gibi bazılarınız için anlamı ise, bir yuva kurarak en azından bazı yüklerden kurtulmak arzunuzu da ifade edebilir. Yani bu dönemde sorumluluklarınızın ağırlığı nedeniyle parasal açıdan bir başka insana ihtiyaç duymanız, onunla ortaklık kurmanız, ödemeleriniz veya yatırımlarınız nedeniyle kemerlerinizi sıkma zamanınızdır. Güneşin bu süreçte Oğlak burcundaki Jüpiterle olan etkileşimi, iş yaşamınız, ortaklık ilişkiniz veya evliyseniz eşinizle olan ilişkiniz konularında dikkat etmenizin, maddi açıdan önemini vurgulamaktadır. Yani düşünmeden fevri davranmamalı, para konusunda özellikle dikkat etmeli, öfke patlamalarından uzak durmalı, kendinizi güvensiz, bağımlı, geleceğinizi garantisiz, yalnız ve zorluklar içinde yaşayıp gidecekmişsiniz gibi düşünmemelisiniz.

İşinizde patronunuz, evinizde aileniz veya sorumluluklarınız bu süreçte size böylesi duygular hissettirebilir. Sizin yapmanız gerekense, 23 Ekime kadar devam edecek bu enerji nedeniyle masraflarınızı biraz kısmak ve dengeli bir bütçe düzenlemektir. Bazen böyle zamanlar herkesin yaşayabileceği zorluk günleri olabilir. Fakat sabırlı olur ve kendinize olan güveninizi kaybetmezseniz kolayca gelir geçer. Tabi siz Yengeçler için güvence son derece önemli olduğundan fazlasıyla hassas olacağınız açıktır. Fakat ben öncü gücünüzle para mevzularındaki bu sıkıntıyı aşabileceğinizi düşünüyorum. 23 Ekim sonrası ise Güneş Akrep burcunda ilerlemeye başladığında, kendinizi daha güçlü bir şekilde ifade etmeniz adına dışarıdan destek görebilirsiniz. Bu kimileri için çocukları, sanatsal faaliyetler, sevgilisinden yardım görebileceği anlamına geldiği gibi, kimileriniz için, hobilerinizden para kazanma, eğlence sektörü, borsa, şans oyunları, kredi veya karşınıza çıkabilecek fırsatların da göstergesi olabilir. Yine tam olarak kendinizi ifade etmeniz zor olabilir fakat en azından 23 Ekim süreci kadar zorlayıcı geçmeyecektir. En azından psikolojik açıdan kendinizi daha güçlü hissetmeniz ve dışarıdan gelebilecek destekleri kabul etmeniz anlamına gelebilir.

Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekebilir.Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuz için bana aşağıdaki bilgileri eksiksiz göndermenizi ve yoğunluk dolayısıyla oluşan gecikmelerden dolayı kusura bakmamanızı rica ediyorum.

Doğum Yeriniz :
Doğum gün, ay, yıl :
Doğum Saatiniz:

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-3-11-12-15-16-19-20-24-25-28-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 13-14-26-27
Aşkta En Şanslı Günler : 1-2-3-28-29-30

Yeniay :19-20

(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :6-7-8

(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz)

Sevgili Yengeç, siz öncü su grubu burcusunuz. Güç kaynağınız olan duygusal süreçleri başlatma yeteneğinizle kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

 
nedense benim burcumda olucak şeylerin hepsi günlük hayatımda oluyo ya çoğu kişinin olmazken :)
 
Geri
Üst