Yeni Doğan Bebeğin Ağırlığı

aSqimSin

Yeni Üye
Üye
Yeni Doğan Bebeğin Ağırlığı
37 haftalık doğan bebekler 38 haftalık doğan bebekler 30 bebek 30 bebek görüntüleri 37 görüntüsü
BEBEĞİN AĞIRLIĞI



Her bebekte farklılık göstermekle birlikte ortalama bebek ağırlığı 3.4 kg.' dır. Erkek bebeklerin ağırlığılığı kız bebeklere göre biraz daha fazladır.
Ağır bebekler: 4.5 kg. Üzerinde doğum ağırlığı olan bebekler normalden ağır olarak kabul edilirler. Ama bilinenin aksine bu bebekler ekstra sağlıklı olarak kabul edilmezler. Şeker hastası olan annelerin bebekleri normalden daha ağır olabilirler.
Hafif bebekler: Eğer bebeğin doğum ağırlığı 2.5 kg dan daha az ise bu bebekler düşük doğum ağırlıklı bebekler olarak adlandırılırlar. Bu bebeklerin normal bebeklerden tek farkı daha sık beslenmeye ihtiyaçları olmasıdır. Eğer bebeğin ağırlığı 2.3 ile 2.5 kg. Arasında sağlıklı görünse bile önlem olarak özel bakıma alınabilir. Bu bebeklerde en sık görülen sorunlar nefes alma, emme problemleri ve vücut sıcaklığı sorunlarıdır.
Eğer bebek 2.3 kg. Altında bir doğum ağırlığında ise özel bakım gereklidir.

Prematüre bebekler: Gebeliğin 40. Haftasından önce doğan birçok bebek düşük doğum ağırlığına sahiptir.
Ana rahminde birkaç hafta önce çıkmak bir takım gelişme basmaklarını atlamak anlamına gelir. 36-38 haftalardan sonra olan doğumlarda genellikle ekstra sıcaklık, ekstra oksijen ve sık beslenmekle hallolan sorunlar bulunabilir. Ama daha önce doğan çocuklarda daha çok yadıma ihtiyaç vardır. Bu bebekler burunlarından takılan bir tüple beslenmek zorunda alabilirler. Hatta nefes almasına yardımcı olacak bir takım cihazlar da gerekebilir.
Zamanına göre küçük bebekler: Miadına göre küçük bebeklerde rahim içi gelişme geriliği denen ve beklenenden daha az büyüme anlamına gelen bir ifade kullanılır. Bu bebekler ana rahminde 40 hafta kalmalarına karşın doğumda akranlarına göre küçük olabilirler. Bu bebeklere yapılan uygulamada prematüre bebeklere yapılana benzemektedir. Miadına göre küçük bebekler rahimde yeterince beslenememiş demektir. Genellikle bebeğin "küçük " olması gelecekte sorunları olacağı anlamına gelmez. Rahim içi gelişme geriliğinin fetusun kalori ihtiyacını azaltan bir koruma mekanizması olduğu düşünülmektedir.




bebegimveben.com
 
benim oğlumda 2.500 kg doğdu minicikti doğumdan 12 gün önce doğdu erken bir doğumdu kulaklarının kıvrım yeri yoktu cok korkmuştum ben nasıl büyütecem diye sütüm yaramıştı birden hemen büyüdü şimdi 7 yaşında 8 e girecek şimdide 32 kilo tombişim :))).....
 
benin bebeğim 37 haftalık doğdu ve sadece 1988 gr doğdu şuan küvezde kalıyo çok sorunu yok ama çok minik hatta ufacık çok zayıf anne sütümde az geliyo sezeryanla oldu suyum bitmişti bebekde solunum sıkıntısı vardı aldılar.önce oksijene bağlıydı şimdi oksijene bağlı değil rutin kontroller yapılıyo sağlığı iyiye gidiyo bebeğimi doğuralı 10 gün oldu ayrıyız çok sıkıntılı sancılı geçiyo bu süreç sizlerden destek yardım almak için girdim siteye bebeğim toparlarmı kilo alırmı büyürmü gelişimi nsl olur benim gibi anneler varsa bana yazsın sizlerden cvp bekliyorum msn adresimi verebilirim acil cvp bekliyorum sizden gelecek desteklere ihtiyacım var
 
öncelikle allah şifa versin korkucak bişey yok üzülme erken oğumlarda bu tür vakalar yaşanabilir ama ilerliyen süreçte bu sıkıntıdan kalıcı olarak kurtulur bebeğin bağışıklık sistemi düşük olduğu için şu an beklemen lazım ama gün geçtikçe daha iyi olucak allahın izniyle sen bunu kafana taka ellerine alıcaksın en kısa zamanda allahın izniyle bebeğini :)
 
Geri
Üst