Yeni doğan bebeğin çok uyuması normal mi?

Young bride

Banned
Yeni doğan bebeğin çok uyuması normal mi?
bebeğin çok uyuması normalmi yeni doğan bebeğin çok uyuması normalmi
bebeklerde uyku,bebeklerde uyku düzeni,bebeklerde uyku problemi,bebeklerde uyku saatleri,bebeklerde uyku sorunları

YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÇOK UYUMASI NORMAL Mİ?
Gün içinde 6-8 saat arası beslenen bebeğin her beslenmesinin 30 dakika olduğunu düşünürsek bu 4 ile 5 saate tekabül eder.Geri kalan 17-18 saattede uyumaları normaldir.

Bebeğin uyku süresi aralıksız 8 saati geçerse bebek kontrol edilmelidir.Uykusu hafiftir ve uyurken vücudunda,yüzünde kendiliğind...en hareketler gözlenir.Zaman geçtikçe bebekte büyücektir ve böylece uyanık kalma süreside uzamış olucaktır.Fakat her bebeğin yapısı farklı olduğundan bazı bebekler fazla,bazıları ise az uyur.
Uyku yaşamımız ve sağlığımız için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır.Bebekler içinse çok daha önemlidir uyku.Çünkü sağlıklı bir şekilde büyümeli ve gerekli olan gelişimi tamamlamalıdırlar.
Yeni doğan bebeklerde bilinmesi gereken,bebeklerin gece uykusuna ihtiyaçları olduğu kadar gündüz uykusunada ihtiyacı vardır.Yetişkin insanların bile gün içinde en az yarım saat uyuması sağlık açısından önemlidir.
Aşağıda verilen tabloda bebeğinne kadar uyumasının normal olduğunu inceleyebilirsiniz.Değerlendirmeyi günlük değil genel olarak yapmalısınız.
1 haftalık : 18 saat
1 aylık : 17 saat
2 aylık : 16-16,5 saat
3 aylık : 15-16 saat
4 aylık : 15,5 saat
5 aylık : 15 saat
6 aylık : 14-15 saat
9 aylık : 13-14 saat
12 aylık : 12-14 saat
18 aylık : 12-13 saat


380014d9a065a39300.jpg
 
Evet bazı bebekler uyumayı sever ama uzun süren uyumaların arasın da mutlaka beslenmeleride gerekiyor nasıl bebeğinizn renginde herhangi bir sarılık belirtisi varmı yoksa doğduğundan beri uykuyu seven bir bebekmi ona dikkat etmeniz gerekiyor ve dediğim gibi uyku aralarında alıp mutlaka bebeğinizi emzirin yoksa açlıktan kan şekeri düşer ve buda uykuya neden olur
 
Geri
Üst