Yeni Doğan Bebeğinizi Nasıl Giydirmelisiniz ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Yeni Doğan Bebeğinizi Nasıl Giydirmelisiniz ?
Yeni Doğan Bebek Nasıl Giydirilmeli




Yeni Doğan Bebekler Nasıl Giydirilir





Bir önce ki konumuzda verdiğimiz yeni doğan bebek yatırılış şekli bilgilerinin ardından bu sayfamzıda da Yeni Doğan Bebekler Nasıl Giydirilir detaylarıyla sizlerle paylaşacağız sevgili melekler :)



yenidogan-bd.jpg



Bebeklerin fazla giydirilmesine gerek yoktur. Siz kaç kat giyiyorsanız, bebeğinizi de o şekilde giydirin. Soğuk kış günlerinde belki yeni doğan bebeği bir kat daha giydirebilirsiniz.

INCE bir kat. O da bir kaç gün.
Yeni doğan bebeklerin vücut ısıları kolayca yükselebileceğinden dikkatli olmak gerekiyor.

Yazın 27-28 derece üzerindeki havalarda Kısa kollu ince pamuklu body yenidoğan için yeterli olur.

Kışın doğan bebeğinizin başına ilk 1,2 gün İNCE PAMUKLU bir şapka geçirmek yararlı olabilir. İşin gerçeği hastanelerde şapkanın takılma amacı bebeğin doğum sonrası şişik gibi duran başının gizlenmesiymiş. Zaten o defomasyon da 48 saate kalmadan geçiyor.
Yazın bebeğinizi hangi yaşta olursa olsun güneşten korumalısınız.

Bebeklerin elleri ve ayakları genelde vücudunun geri kalanına göre daha soğuktur çünkü yenidoğanın dolaşım sistemi yeterince olgunlaşmamıştır. Bebeğin ısınıp ısınmadığının ölçüsü olmamalıdır eller ve ayaklar.
Aşırı giydirmek, bebeğin ısı dengesini BOZAR.
Bebeğin her hapşırığı üşüdüğünün göstergesi değildir. Güneş ışığına tepki veya alerjik bir durum olabilir.

Bebeğin altını bezlemek ve giysilerini değiştirmek oldukça basit ve alışılması kolay bir işlemdir. Ama bu işler elden geldiğince yumuşak ve özenle yapılmalıdır.

Deneyimsiz anne babaların bebeklerin giydirme konusunda birçok kaygısı vardır: Bebek için en uygun giysi hangisidir? Bebeği giydirirken ve soyarken nasıl bir yol izlemeli, ona zarar verebilecek hareketlerden nasıl kaçınılmalı.



Tulum gibi aşağıdan çıkarılan giysiler ve bezler için bebeği düz bir yere yatırın. Yukarıdan çıkarılan giysilerle uğraşmak bebeğin baş, kol ve bacaklarım sürekli oynatması yüzünden daha zordur. İşi kolaylaştırmak için bebeği kucağınıza alın. Bacak bacak üstüne atın ve bebeği yerleştireceğiniz yere yumuşak bir örtü koyun. Çıkaracağınız kazağı koltukaltına kadar sıyırın.

Sol elinizle bebeğin sağ kolunu yukarı kaldırın ve kazak kolunu sağ elinizle çıkarın. Aynı işlemi öbür kola da uygulaym. Kazağı baştan sıyırıp almak için yakasım sağ elinizle genişletin; sol elinizin başparmağıyla giysinin burun ve kulaklara takılmasını önleyin.

Annesinin kollarında her bebek kendini güvenlikte ve korunmuş hisseder. Bebeği giydirmek için aynı yolu tersinden izleyin.
 
Geri
Üst