Yeni Doğan Bebek Nasl Tuzlanır buyrun öğrenelim melekler

M

Misafir

Forum Okuru
Yeni Doğan Bebek Nasl Tuzlanır buyrun öğrenelim melekler


Yeni Doğan Bebek Tuzlanır mı


Yeni Doğan Bebeğimi Tuzlamalı mıyım


Halk arasında, yeni doğan bebeğin tuzlanması adet halini almıştır. Amaç, bebeğin terinin kokmasıdır. Bu ne kadar doğru bilinmiyor ama ben de yeni doğduğumda tuızlanmışım, ablamda, kardeşlerimde:) Terim kokuyor mu hayır ama bu bir tesadüf de olabilir:) Sevgili Melek'ler, bebek bakımı ile ilgili konularımıza bir yenisini daha ekliyor ve yeni doğan bebek tuzlanır mı sorusuna bu yazımızda yanıt buluyoruz.

bebek-193.jpg



Yeni doğan bebeğinizin ilk banyosunda anneniz veya etrafınızdaki büyükler gelenkelere göre bebeğin tuzlanması gerektiğiniz söyleyecektir. Bu konu ile ilgili internette araştırma yaptığınızda çoğu annenin de bebek tuzlanmasından yana olduğunu göreceksiniz. Bebek tuzlanmasının hiç bir dayanağı yoktur ve doktorlar bu duruma oldukça karşı çıkıyorlar.

Bebeğinizin cildi çok hassas olduğu için ilk doğduğunda bebek yağı ve nemlendiricilerle cildini korumaya çalışırız. Peki tuz bebek cildini ne yapar hiç düşündünüz mü? Hastanelerde yeni doğan ünitesinde yatan çocukların en az iki tanesi tuzla yıkandığı için vücudunda çıkan yaralar sebebiyle yoğun bakımda yatıyor. Annelerin bu konuda daha bilinçli davranmalarını tavsiye ediyor ve tuzla bebeğinizi yıkamanızı önermiyoruz.
 
Saygı deger arkadaşlar gelenek gorenek eskı koca karı işi vs dıyoruz cıkıyoruz ben hayatımda hıç duymadım kı çocuk duzlamasından hastanaye kaldırılmiş veyahut rahatsızlanmıs bir vakaya rastlamadım gelenegi görenegi adetleri olmayan bir toplum yok olmaya meyıl vermiş bir nesille beraber gelmektedir tuzlama gayet bilinçli şekilde yıllardan beri gelenegimiz haline gelmiş bir vaz gecilmez bir çözümdür şu ana kadar daha tuzlanmamiş bebek veya başka biri yoktur yeni nesil ve yurt dısında yaşayan lar haric eskiden evde dogururlardı kadınlar cocuklarını şimdi hastanede zorla sezeryan yapmak istiyorlar ve tercih ediyorlar binlerce yıl normal dogum yapılmiş ve bu dunyadakı ınsan ırkı cogalmiş sezeryan başladı orf adetler gıtmeye başladı saygı sevgı akraba zıyaretı bıttı anaya babaya dız cökmek yerıne hanımların ayagına dız coken nesıller geldı bu gıdıs ıyı degıl adetlerımızı orflerımızı unutmayalım bır bırımıze sahıp cıkalım cocukları tuzlayalım saygılarımla
 
Sen kimin önünde diz çöküyorsun alican efendi.Konuyla alakası olmayan saçma sapan şeyler yazmışsın oraya.Boş boş konuşma.
 
Geri
Üst