yeni doğmuş bebeği öpmek yasak...

mislinay

Yeni Üye
Üye
yeni doğmuş bebeği öpmek yasak...
bebekleri öpmek yanaktan öpme oyunları yanaktan öpme oyunu rüyada bebek öpmek rüyada erkek bebek
şiiiiittt öpmeyin bakimmmm:)





Yeni doğan bebekler bir anda ailenin mutluluk kaynağı ve ilgi odağı haline gelir... Ancak bu dönemde bebeklere çok fazla dokunmak ve öpmek bebeklerde hastalıklara da davetiye çıkarır.
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Filiz Bakar, yeni doğan bebeklere çok fazla dokunmanın ve öpmenin, enfeksiyon riski taşıdığını açıkladı. Bakar, yeni doğan bebeklerin hastalıklara karşı savunmasız oldukları için korunmalarının büyük önem taşıdığını, bebeğin sağlığı açısından aşırı koruma telaşına girmeden, bazı konulara dikkat etmenin yeterli olduğunu kaydetti.
Cilt Enfeksiyonları Riski
Yeni doğan bebeklerin cilt enfeksiyonları açısından risk altında olduğunu vurgulayan Bakar, bebeklerin doğduklarında ciltlerinde “vernix kazeoza” adı verilen koruyucu bir tabaka ile doğduklarını, bu koruyucu tabakanın bebekleri hem ısı kaybından, hem de enfeksiyonlardan koruduğunu, ayrıca cildini nemlendirdiğini, bebekleri bu nedenle hemen yıkamadıklarını ve doğumdan 3-4 gün sonra yıkanmasını istediklerini ifade etti.
Her Türlü Enfeksiyona Açık
Doç. Dr. Bakar, hastaneden eve götürüldükten sonra bebekle çok fazla temasa geçilmemesi uyarısında bulunarak, şu bilgileri verdi:
“Yeni doğan bebek, her türlü enfeksiyona açıktır. Bu nedenle bebeğe çok dokunulmasını, öpülmesini istemiyoruz. Yeni doğan bebeklere çok fazla dokunmak ve öpmek enfeksiyon riski taşıyor. Enfeksiyonlu bir kişiden bebeğe enfeksiyon bulaşması kaçınılmazdır. Anne baba dışındaki kişilerin bebeği biraz uzaktan sevmelerini, bebekle fazla temas edilmemesini istiyoruz. Ayrıca bebeğin bulunduğu evde başka odada bile sigara içilmemeli.”
Kat Kat Giydirmeyin
Doç. Dr. Filiz Bakar, bebeğin ne çok sıcak, ne de çok soğuğa maruz kalması gerektiğini vurgulayarak, bebekleri aşırı koruma eğiliminin çok yaygın olduğunu, bebeklerin refleks olarak da sık hapşırdıklarını, bu durumun aileyi üşütmüş olabileceği konusunda tedirgin ettiğini ve bebeğin kat kat giydirildiğine dikkat çekti.
Aşırı giydirilmenin de bebeği huzursuz ettiğini, terlettiğini ve isilik oluşumunu kolaylaştırdığına işaret eden Doç. Dr. Bakar, şunları kaydetti:
“Çok sıcaklarda tek kat giysi yeterli olabilir. Oda sıcaklığı, bebek giyinik iken 22-23 derce civarında olmalıdır. Oda çok sıcak ise klima kullanılabilir ancak bebek direkt klima havasına maruz kalmamalıdır. Bebek, sıcak havalarda her gün yıkanmalıdır. Bebeğin cildi zarar görmesin diye her gün sabun ve şampuan kullanmak yerine bir gün sadece suyla, diğer gün sabunla yıkanabilir.
Alt Temizliğine Dikkat
Alt temizliğini de dikkatli yapmak gerekiyor. Bebeklerin altını temizlerken ıslak mendilleri birtakım allerjen maddeler içerdiği için önermiyoruz. Ilık suya batırılmış pamuk ile temizlenmesini tercih ediyoruz. Bebekler güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saati dışındaki zamanlarda, 15 dakikalık sürelerle cam arkasından gelen güneşe değil, direkt güneşe çıkarılmalı.”
 
Cevap: yeni doğmuş bebeği öpmek yasak...

Evvet yaaa bende yeni doğan bebeğin öpülmemesi taraftarıyımm...
Hele birde kirli sakalları pos bıyıkları ile bebeği öpüyorlar güya sevgi gösterisi
bayanlar yüzlerinde tonlarca makyaj dudaklarında ruj amanda aman sen yenimi geldinn dünyamızaa yerimm ben seni diyerek eğilip öpüyorlar
Tamam bende yerimm yemem demiyorum :) fakat kıyıpda o ipek gibi yanağı öpemiyorum...
Sonrada adım semaa bebeğimizi sevmediye çıkıyor
bu yazıyı sevmedi diyenlerin gözlerine hatta gözlerininn elifine dayamak lazımmm :D:D

Anne baba dışındaki kişilerin bebeği biraz uzaktan sevmelerini, bebekle fazla temas edilmemesini istiyoruz.

 
Cevap: yeni doğmuş bebeği öpmek yasak...

evet semazencim al bendende o kadar bende kendimi öpmemek için zor tutuyorum ama kıyamıyorum yaaa...
bence herkez kendini tutmalı bu konuda benim yaptığım gibi koklamalı ohh mis gibide kokarlar minik insancıklar şeker şeylerr:)
 
Geri
Üst